5 aylık bebek doktorların gayretiyle hayata tutundu

GÜNDEM 27.10.2020 - 14:23, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

5 aylık bebek doktorların gayretiyle hayata tutundu

Antakya'nın Alanya ilçesinde 5 aylık hamile olan Gamze Tekeli (29) ani sancılarının başlamasıyla doğum riski yaşadı. Yaşama şansı düşük görülen bebeğin ameliyatla tekrar anneye tutunması sağlandı.

haberimizvar.net- Alanya'da yaşayan ve hamileliğin 5'inci ayında olan 29 yaşındaki Gamze Tekeli, ani kasık ağrıları ve kasılmaları başlayınca 14 Ekim'de Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine gitti. Bebeği ve anneyi muayene eden doktorlar, rahim ağzının kısmi olarak açıldığını ve bebeği saran kesenin bebekle beraber doğum kanalına girdiğini fark etti. Bebeğin ailesiyle görüşerek bu tür vakalarda genellikle bebeği kurtarmanın ikinci plana bırakıldığını açıklayan kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Op. Dr. Muhammet Serhat Yıldız, karşılaşılacak riskleri aileye anlatarak müdahale konusunda onay istedi. Ailenin onayı ile birlikte Op. Dr. Yıldız, ALKÜ Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Meral Tuğba Çimşir ve ekibiyle beraber anne adayı Gamze Tekeli'yi acil ameliyata aldı. Başarılı geçen operasyonun ardından bebeğin tekrardan annesine tutunması sağlandı. Başarılı geçen ameliyatın ardından anneyi ziyaret eden doktorlar, operasyonla ilgili de bilgi verdi. Op. Dr. Yıldız, "Hastamız bize ağrı şikayetiyle başvurdu. Yaptığımız muayenede 5 aylık canlı gebeliğinin olduğunu gördük. Sonrasında yaptığımız muayenede bebeğin zarlarının doğum kanalına girdiğini fark ettik. Bulunduğu hafta bebeğin yaşamla bağdaşmaz dönemindeydi. Hastanın zaten daha önce gittiği merkezlerde de  böyle bir bilgi vermişler. Biz hasta ve yakınlarına gerekli bilgiyi verdik. Ama tabii ki riskli bir işlemdi. Bu işlem sırasında bebeğin kaybına sebep olabilirdi ama kendi haline de bıraksak gebelik yüzde 100 düşükle sonuçlanacaktı. Diğer kadın doğum doktorlarımızla görüştük işleme uygun olacağına karar verdik. Anestezi doktorlarımızla birlikte hastaya dediğimiz tedavi şeklini uyguladık. Bundan sonraki süreç daha önemli bizim için. Sonuçta bir nedenden dolayı doğum süreci başlamıştı. Biz bunu durdurmak için elimizden geleni yapıyoruz. Gerekli tedavimize başladık. Tabii bu bölgede fazla yapılan işlemler değil bunlar. Bebekler de anneler de bizim için çok kıymetli. Tedavi olarak biz hekimler ve hastane çalışanları olarak elimizden geleni yaptığımızı düşünüyoruz. Bundan sonraki süreçte inşallah çocuğunu sağlıklı bir şekilde kucağına alacaktır. Ekip arkadaşlarıma teşekkür ederim" dedi. Başarılı bir operasyon geçirdiklerini belirten Tıp Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Meral Tuğba Çimşir, bu şekilde şikayeti olan hastaların güvenle gelebileceğini söyledi. Kendisini tekrardan mucizelere inandıran ve bebeğini kurtaran doktorlarına teşekkür eden Gamze Tekeli ise "Allah razı olsun Serhat Beyden. Daha önce gittiğim yerlerde hiç kimse yardımcı olmadı. Mucizenin olmayacağını çocuğumu kaybedeceğimi söylediler. Buraya geldiğimde sağ olsun Serhat Bey bana yardımcı oldu. Ondan Allah razı olsun. Çok heyecanlandım ve çok duygulandım" diye konuştu. 
Antakya'nın Alanya ilçesinde 5 aylık hamile olan Gamze Tekeli (29) ani sancılarının başlamasıyla doğum riski yaşadı. Yaşama şansı düşük görülen bebeğin ameliyatla tekrar anneye tutunması sağlandı.

haberimizvar.net- Alanya'da yaşayan ve hamileliğin 5'inci ayında olan 29 yaşındaki Gamze Tekeli, ani kasık ağrıları ve kasılmaları başlayınca 14 Ekim'de Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine gitti. Bebeği ve anneyi muayene eden doktorlar, rahim ağzının kısmi olarak açıldığını ve bebeği saran kesenin bebekle beraber doğum kanalına girdiğini fark etti. Bebeğin ailesiyle görüşerek bu tür vakalarda genellikle bebeği kurtarmanın ikinci plana bırakıldığını açıklayan kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Op. Dr. Muhammet Serhat Yıldız, karşılaşılacak riskleri aileye anlatarak müdahale konusunda onay istedi. Ailenin onayı ile birlikte Op. Dr. Yıldız, ALKÜ Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Meral Tuğba Çimşir ve ekibiyle beraber anne adayı Gamze Tekeli'yi acil ameliyata aldı. Başarılı geçen operasyonun ardından bebeğin tekrardan annesine tutunması sağlandı.

Başarılı geçen ameliyatın ardından anneyi ziyaret eden doktorlar, operasyonla ilgili de bilgi verdi. Op. Dr. Yıldız, "Hastamız bize ağrı şikayetiyle başvurdu. Yaptığımız muayenede 5 aylık canlı gebeliğinin olduğunu gördük. Sonrasında yaptığımız muayenede bebeğin zarlarının doğum kanalına girdiğini fark ettik. Bulunduğu hafta bebeğin yaşamla bağdaşmaz dönemindeydi. Hastanın zaten daha önce gittiği merkezlerde de  böyle bir bilgi vermişler. Biz hasta ve yakınlarına gerekli bilgiyi verdik. Ama tabii ki riskli bir işlemdi. Bu işlem sırasında bebeğin kaybına sebep olabilirdi ama kendi haline de bıraksak gebelik yüzde 100 düşükle sonuçlanacaktı. Diğer kadın doğum doktorlarımızla görüştük işleme uygun olacağına karar verdik. Anestezi doktorlarımızla birlikte hastaya dediğimiz tedavi şeklini uyguladık. Bundan sonraki süreç daha önemli bizim için. Sonuçta bir nedenden dolayı doğum süreci başlamıştı. Biz bunu durdurmak için elimizden geleni yapıyoruz. Gerekli tedavimize başladık. Tabii bu bölgede fazla yapılan işlemler değil bunlar. Bebekler de anneler de bizim için çok kıymetli. Tedavi olarak biz hekimler ve hastane çalışanları olarak elimizden geleni yaptığımızı düşünüyoruz. Bundan sonraki süreçte inşallah çocuğunu sağlıklı bir şekilde kucağına alacaktır. Ekip arkadaşlarıma teşekkür ederim" dedi.

Başarılı bir operasyon geçirdiklerini belirten Tıp Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Meral Tuğba Çimşir, bu şekilde şikayeti olan hastaların güvenle gelebileceğini söyledi.

Kendisini tekrardan mucizelere inandıran ve bebeğini kurtaran doktorlarına teşekkür eden Gamze Tekeli ise "Allah razı olsun Serhat Beyden. Daha önce gittiğim yerlerde hiç kimse yardımcı olmadı. Mucizenin olmayacağını çocuğumu kaybedeceğimi söylediler. Buraya geldiğimde sağ olsun Serhat Bey bana yardımcı oldu. Ondan Allah razı olsun. Çok heyecanlandım ve çok duygulandım" diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.