5 bin 181 merdivenaltı kursa kilit

EĞİTİM 21.02.2024 - 09:40, Güncelleme: 21.02.2024 - 09:40
 

5 bin 181 merdivenaltı kursa kilit

Antalya ile birlikte 81 ilde izinsiz faaliyet gösteren 5 bin 181 merdivenaltı kursun kapısına kilit vuruldu. Resmi, özel ve gönüllü kuruluşların eğitim-öğretim faaliyetlerini izinsiz olarak sürdürdükleri merdivenaltı kursların devletin güvenliğine tehdit oluştururken, kayıt dışı oldukları için de birçok ekonomik probleme neden oldukları belirtiliyor.

haberimizvar.net- Milli Eğitim Bakanlığı düğmeye bastı, Antalya ile birlikte 81 ilde faaliyet gösteren merdivenaltı 5 bin 181 kursun kapısına kilit vuruldu. Merdivenaltı kurslara savaş açan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) gelen ihbarları değerlendirerek, hiçbir izni olmadan faaliyet gösteren kursları kapattığı gibi 80 milyon lira da para cezası kesti. Bakanlık yetkililerinden edinilen bilgilere göre, resmi, özel ve gönüllü kuruluşların her türlü eğitim-öğretim faaliyetlerini kaçak olarak sürdüren merdivenaltı kurslar devletin milli güvenliğine tehdit oluştururken, aynı zamanda kayıt dışı oldukları için ekonomik sorunlara da neden oluyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı'nın İçişleri Bakanlığı ile işbirliği yaparak sürdürdüğü çalışmalarda yapılan ihbarlar değerlendiriliyor. Bakanlık yetkilileri, izinsiz faaliyette bulunan eğitim merkezi, ödev merkezi, test merkezi, eğitim rehberliği, eğitim koçluğu, koçluk merkezi, dil konuşma bozuklukları, merkezi konuşma terapisi, kekemelik tedavisi, etüt merkezi, matematik kulübü gibi yerlerin hem valilik hem de bakanlık müfettişlerince yürütülen denetimlerin artırılacağı bildirdi. Öte yandan merdivenaltı kurslara mücadele kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü internet sayfasında 'İzinsiz Eğitim Faaliyeti İhbarı' linki oluşturdu.
Antalya ile birlikte 81 ilde izinsiz faaliyet gösteren 5 bin 181 merdivenaltı kursun kapısına kilit vuruldu. Resmi, özel ve gönüllü kuruluşların eğitim-öğretim faaliyetlerini izinsiz olarak sürdürdükleri merdivenaltı kursların devletin güvenliğine tehdit oluştururken, kayıt dışı oldukları için de birçok ekonomik probleme neden oldukları belirtiliyor.

haberimizvar.net- Milli Eğitim Bakanlığı düğmeye bastı, Antalya ile birlikte 81 ilde faaliyet gösteren merdivenaltı 5 bin 181 kursun kapısına kilit vuruldu. Merdivenaltı kurslara savaş açan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) gelen ihbarları değerlendirerek, hiçbir izni olmadan faaliyet gösteren kursları kapattığı gibi 80 milyon lira da para cezası kesti. Bakanlık yetkililerinden edinilen bilgilere göre, resmi, özel ve gönüllü kuruluşların her türlü eğitim-öğretim faaliyetlerini kaçak olarak sürdüren merdivenaltı kurslar devletin milli güvenliğine tehdit oluştururken, aynı zamanda kayıt dışı oldukları için ekonomik sorunlara da neden oluyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı'nın İçişleri Bakanlığı ile işbirliği yaparak sürdürdüğü çalışmalarda yapılan ihbarlar değerlendiriliyor.

Bakanlık yetkilileri, izinsiz faaliyette bulunan eğitim merkezi, ödev merkezi, test merkezi, eğitim rehberliği, eğitim koçluğu, koçluk merkezi, dil konuşma bozuklukları, merkezi konuşma terapisi, kekemelik tedavisi, etüt merkezi, matematik kulübü gibi yerlerin hem valilik hem de bakanlık müfettişlerince yürütülen denetimlerin artırılacağı bildirdi. Öte yandan merdivenaltı kurslara mücadele kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü internet sayfasında 'İzinsiz Eğitim Faaliyeti İhbarı' linki oluşturdu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.