6 milyon değil 1 milyon 831 bin TL

GÜNDEM 11.08.2020 - 14:31, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

6 milyon değil 1 milyon 831 bin TL

İktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak Gazetesi’nin ‘Özel Kalem Saltanatı’ başlıklı haberde Antalya Muratpaşa Belediyesi’nin Özel kalem harcamalarının 6 milyon 513 bin TL olduğuna ilişkin iddiaları yalan çıktı. Muratpaşa Belediyesi’nden yapılan açıklamada sözkonusu harcamaların 1 milyon 831 bin TL olduğu belirtildi

haberimizvar.net- CHP'li belediyelere yönelik ithamlar içeren haberleriyle dikkat çeken iktidar yanlısı Yeni Şafak’ın bir haberi daha fos çıktı. Gazetede yer alan 'Özel Kalem Saltanatı' başlıklı haberde CHP'li belediyelerin özel kalem harcamalarının milyonları bulduğu öne sürülmüş, Antalya Muratpaşa Belediyesi'nin özel kalem harcamalarının da 6 milyon 513 bin TL olduğu iddia edilmişti. Ancak Muratpaşa Belediyesi’nden konuya ilgili yapılan açıklamada gerçeğin böyle olmadığı ortaya çıktı. CHP'li Muratpaşa Belediyesi’nden, yandaş gazetenin iftira haberine yönelik yapılan açıklamada şunlar dile getirildi:   BÜTÇE 6 MİLYON 513 BİN TL “Yeni Şafak gazetesi bugünkü sayısında ‘Özel Kalem Saltanatı’ başlığı ile verilen haberle ilgili olarak düzeltme ihtiyacı doğmuştur. Antalya Muratpaşa Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü’ne dair olarak verilen ve temsil ve tanıtma gideri rakamı olarak ifade edilen 6 milyon 831 bin TL, temsil ve tanıtım gideri değildir. Özel Kalem Müdürlüğümüz bütçesi 6 milyon 513 bin 213, 13 TL’dir. Bu rakamın 3 milyon 538 bin TL’lik bölümü, personel gideridir. Temsil ve tanıtım giderleri toplamı ise 1 milyon 611 bin 845 TL’dir. 1 milyon 611 bin 845 TL’lik temsil ve tanıtım giderleri arasında belediyemizce düzenlenen ve aralarında Kaleiçi Old Town, Çevre, Yöreler renkler gibi festivallerin de bulunduğu ulusal ve uluslararası 11 festival için yapılan harcamalarda bulunmaktadır. Sayıştay ve Mülkiye denetimleri başta olmak üzere her tür denetimden geçen bu bilgileri, gerekli duyarlılığı göstereceğinize olan inancımızla paylaşıyoruz. Saygılarımızla... Antalya Muratpaşa Belediyesi”  
İktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak Gazetesi’nin ‘Özel Kalem Saltanatı’ başlıklı haberde Antalya Muratpaşa Belediyesi’nin Özel kalem harcamalarının 6 milyon 513 bin TL olduğuna ilişkin iddiaları yalan çıktı. Muratpaşa Belediyesi’nden yapılan açıklamada sözkonusu harcamaların 1 milyon 831 bin TL olduğu belirtildi

haberimizvar.net- CHP'li belediyelere yönelik ithamlar içeren haberleriyle dikkat çeken iktidar yanlısı Yeni Şafak’ın bir haberi daha fos çıktı. Gazetede yer alan 'Özel Kalem Saltanatı' başlıklı haberde CHP'li belediyelerin özel kalem harcamalarının milyonları bulduğu öne sürülmüş, Antalya Muratpaşa Belediyesi'nin özel kalem harcamalarının da 6 milyon 513 bin TL olduğu iddia edilmişti. Ancak Muratpaşa Belediyesi’nden konuya ilgili yapılan açıklamada gerçeğin böyle olmadığı ortaya çıktı. CHP'li Muratpaşa Belediyesi’nden, yandaş gazetenin iftira haberine yönelik yapılan açıklamada şunlar dile getirildi:

 

BÜTÇE 6 MİLYON 513 BİN TL

“Yeni Şafak gazetesi bugünkü sayısında ‘Özel Kalem Saltanatı’ başlığı ile verilen haberle ilgili olarak düzeltme ihtiyacı doğmuştur. Antalya Muratpaşa Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü’ne dair olarak verilen ve temsil ve tanıtma gideri rakamı olarak ifade edilen 6 milyon 831 bin TL, temsil ve tanıtım gideri değildir. Özel Kalem Müdürlüğümüz bütçesi 6 milyon 513 bin 213, 13 TL’dir. Bu rakamın 3 milyon 538 bin TL’lik bölümü, personel gideridir. Temsil ve tanıtım giderleri toplamı ise 1 milyon 611 bin 845 TL’dir. 1 milyon 611 bin 845 TL’lik temsil ve tanıtım giderleri arasında belediyemizce düzenlenen ve aralarında Kaleiçi Old Town, Çevre, Yöreler renkler gibi festivallerin de bulunduğu ulusal ve uluslararası 11 festival için yapılan harcamalarda bulunmaktadır. Sayıştay ve Mülkiye denetimleri başta olmak üzere her tür denetimden geçen bu bilgileri, gerekli duyarlılığı göstereceğinize olan inancımızla paylaşıyoruz. Saygılarımızla... Antalya Muratpaşa Belediyesi”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.