65 yaş üstüne ücretsiz ulaşım durduruldu

YAŞAM 21.03.2020 - 23:05, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

65 yaş üstüne ücretsiz ulaşım durduruldu

Ankara, İzmir ve Antalya’da korona virüsü nedeniyle 65 yaş üzeri yolcuların, toplu ulaşımdan ücretsiz ya da indirimli faydalanma hakkı geçici olarak durduruldu.

HABERİMİZ VAR – Ankara, İzmir ve Antalya büyükşehir belediyeleri 65 yaş üstü yolcuların toplu taşımadan ücretsiz olarak yararlanma hakkının tedbir amaçlı olarak geçici süreyle durdurulmasına karar verdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “Salgın kapsamında Sağlık Bakanlığı ve devletimizin tüm kademeleri tarafından ısrarla evde kalınması ve toplu halde bulunmaların önlenmesi talep edilmesine rağmen Ankara’da 65 yaş üstü vatandaşlarımızın yoğun olarak toplu taşımayı kullanmaya devam ettikleri gözlenmektedir. Nitekim 20 Mart 2020 tarihinde Ankara’da 65 yaş üstü 36 bin 630 vatandaşımızın raylı sistemler ve otobüsler ile toplu taşımayı ücretsiz kullandığı tespit edilmiştir. Toplu taşımdan ücretsiz yararlanma hakkının toplu taşımı artırdığı anlaşılmış olup bu durumun salgın riskini arttırdığı değerlendirilmektedir” denildi.   GEÇİCİ OLARAK ASKIYA ALINDI   İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de, 65 yaş ve üzeri yolcuların kartları askıya aldıklarını açıkladı. Twitter hesabından açıklama yapan Soyer, “Özellikle ileri yaşlardaki vatandaşlarımızın birinci derecede riskli grup olmasından kaynaklı olarak, bu yurttaşlarımızı koruma tedbiri oluşturmak için yeni bir karar aldık. 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın toplu ulaşımda kullandığı avantajlı kartlar İzmir’de geçici olarak askıya alınmıştır” dedi.   ANTALYA’DA DA DURDURULDU   65 yaş üzeri yolcuların toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanmasını geçici bir sürü durduran Antalya Büyükşehir Belediyesi ise, “Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüsünün Antalyamızda etkisini minimuma indirmek için belediye uygulamalarımızda geçici değişiklikler yapmamız gerekmektedir. Bu kapsamda öncelikli olarak risk grubundaki yaşlıların ve tüm halkımızın sağlığını korumak amacıyla 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanma uygulaması geçici bir süre durdurulmuştur” açıklaması yaptı. Belediye Başkanı Muhittin Böcek de,  “Tüm önceliğimiz toplum sağlığı. 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanma uygulamasını geçici bir süre durduruyoruz. En güvenli yer evimiz. Bu zor günlerin üstesinden birlikte geleceğiz” paylaşımında bulundu. (Haber Merkezi)
Ankara, İzmir ve Antalya’da korona virüsü nedeniyle 65 yaş üzeri yolcuların, toplu ulaşımdan ücretsiz ya da indirimli faydalanma hakkı geçici olarak durduruldu.

HABERİMİZ VAR – Ankara, İzmir ve Antalya büyükşehir belediyeleri 65 yaş üstü yolcuların toplu taşımadan ücretsiz olarak yararlanma hakkının tedbir amaçlı olarak geçici süreyle durdurulmasına karar verdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “Salgın kapsamında Sağlık Bakanlığı ve devletimizin tüm kademeleri tarafından ısrarla evde kalınması ve toplu halde bulunmaların önlenmesi talep edilmesine rağmen Ankara’da 65 yaş üstü vatandaşlarımızın yoğun olarak toplu taşımayı kullanmaya devam ettikleri gözlenmektedir. Nitekim 20 Mart 2020 tarihinde Ankara’da 65 yaş üstü 36 bin 630 vatandaşımızın raylı sistemler ve otobüsler ile toplu taşımayı ücretsiz kullandığı tespit edilmiştir. Toplu taşımdan ücretsiz yararlanma hakkının toplu taşımı artırdığı anlaşılmış olup bu durumun salgın riskini arttırdığı değerlendirilmektedir” denildi.

 

GEÇİCİ OLARAK ASKIYA ALINDI

 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de, 65 yaş ve üzeri yolcuların kartları askıya aldıklarını açıkladı. Twitter hesabından açıklama yapan Soyer, “Özellikle ileri yaşlardaki vatandaşlarımızın birinci derecede riskli grup olmasından kaynaklı olarak, bu yurttaşlarımızı koruma tedbiri oluşturmak için yeni bir karar aldık. 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın toplu ulaşımda kullandığı avantajlı kartlar İzmir’de geçici olarak askıya alınmıştır” dedi.

 

ANTALYA’DA DA DURDURULDU

 

65 yaş üzeri yolcuların toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanmasını geçici bir sürü durduran Antalya Büyükşehir Belediyesi ise, “Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüsünün Antalyamızda etkisini minimuma indirmek için belediye uygulamalarımızda geçici değişiklikler yapmamız gerekmektedir. Bu kapsamda öncelikli olarak risk grubundaki yaşlıların ve tüm halkımızın sağlığını korumak amacıyla 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanma uygulaması geçici bir süre durdurulmuştur” açıklaması yaptı. Belediye Başkanı Muhittin Böcek de,  “Tüm önceliğimiz toplum sağlığı. 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanma uygulamasını geçici bir süre durduruyoruz. En güvenli yer evimiz. Bu zor günlerin üstesinden birlikte geleceğiz” paylaşımında bulundu. (Haber Merkezi)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.