66 kişiye soruşturma

GÜNDEM 07.08.2021 - 19:35, Güncelleme: 07.08.2021 - 19:35
 

66 kişiye soruşturma

Antalya’da orman yangınlarıyla ilgili paylaşım yapan 66 kişi hakkında adli süreç başlatıldı. 17 haber sitesinin erişime engellenmesi için de sulh ceza hakimliğine bildirim yapıldı.

haberimizvar.net-  Antalya’da Manavgat ilçesi ile Türkiye’nin farklı noktalarında başlayan yangınlarla ilgili paylaşım yapan 66 kişi hakkında soruşturma açıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘Help Turkey’ etiketiyle yapılan yardım çağrılarına ilişkin resen soruşturma başlattı. Antalya İl Jandarma Komutanlığı’nın açıklamasına göre Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce, 28 Temmuz’da Manavgat ilçesinde ve daha sonra Türkiye’nin farklı noktalarında başlayan yangınlarla ilgili ‘provokatif paylaşımlar yapan kişileri tespit etmek amacıyla’ çalışma yürütüldü. 17 HABER SİTESİNE GÖZALTI Çalışmada 1742 sosyal medya hesabı ile sosyal medya haber sayfaları ve 1347 web sitesi incelendi. ‘Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik veya aşağılama, Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurumlarını aşağılama, cumhurbaşkanına hakaret’ suçlarını işledikleri öne sürülen 66 kişinin kimliği belirlendi. Bu kişiler haklarında adli işlem başlatılmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığına bildirildi. Bunun yanında 17 haber sayfası ve internet sitesinin erişime engellenmesi için sulh ceza hakimliğine bildirim yapıldı.
Antalya’da orman yangınlarıyla ilgili paylaşım yapan 66 kişi hakkında adli süreç başlatıldı. 17 haber sitesinin erişime engellenmesi için de sulh ceza hakimliğine bildirim yapıldı.

haberimizvar.net-  Antalya’da Manavgat ilçesi ile Türkiye’nin farklı noktalarında başlayan yangınlarla ilgili paylaşım yapan 66 kişi hakkında soruşturma açıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘Help Turkey’ etiketiyle yapılan yardım çağrılarına ilişkin resen soruşturma başlattı. Antalya İl Jandarma Komutanlığı’nın açıklamasına göre Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce, 28 Temmuz’da Manavgat ilçesinde ve daha sonra Türkiye’nin farklı noktalarında başlayan yangınlarla ilgili ‘provokatif paylaşımlar yapan kişileri tespit etmek amacıyla’ çalışma yürütüldü.

17 HABER SİTESİNE GÖZALTI

Çalışmada 1742 sosyal medya hesabı ile sosyal medya haber sayfaları ve 1347 web sitesi incelendi. ‘Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik veya aşağılama, Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurumlarını aşağılama, cumhurbaşkanına hakaret’ suçlarını işledikleri öne sürülen 66 kişinin kimliği belirlendi. Bu kişiler haklarında adli işlem başlatılmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığına bildirildi. Bunun yanında 17 haber sayfası ve internet sitesinin erişime engellenmesi için sulh ceza hakimliğine bildirim yapıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.