7 Mehmet en iyiler listesinde

KÜLTÜR 27.12.2023 - 12:03, Güncelleme: 27.12.2023 - 12:03
 

7 Mehmet en iyiler listesinde

Antalya 7 Mehmet, uluslararası arenada oldukça önemli sayılan 'Dünyanın En İkonik Yemek Mekanları' listesine 43'üncü sıradan girdi.

haberimizvar.net- Dünyanın En İkonik Yemek Mekanları listesine Türkiye’den 6 mekan girdi. Listeye 43’üncü sıradan Antalya 7 Mehmet girmeyi başardı. Uluslararası arenada oldukça önemli sayılan anket sonuçlarının Türkiye ayağında ise lise başı Gaziantep İmam Çağdaş Lokantası oldu. LEZZET HARİTASI BELİRLENDİ Listeye 28’inci sıradan giren Gaziantep İmam Çağdaş Kebap ve Baklava Salonu Türkiye restoranları arasında en üst sırada yer aldı. Onu 39’uncu sıradan Bursa Uludağ Kebapçısı Cemal & Cemil Usta ve 43’üncü sıradan Antalya 7 Mehmet takip etti. İstanbul Fatih’te yer alan Tarihi Sultanahmet Köftecisi Selim Usta listeye 75’inci sıradan, İstanbul Kadıköy’de bulunan Çiya Sofrası 119’uncu sıradan, İstanbul Beyoğlu’ndaki Hacı Abdullah Lokantası ise 120’nci sıradan girdi. İŞTE O LOKANTALAR Gaziantep, İmam Çağdaş Kebap ve Baklava Salonu: 1887’de kurulan, meşhur Gaziantep baklavasıyla tanınan otantik bir Türk restoranı. Restoranda baklavaların dışında kebaplar ve Gaziantep mutfağının diğer lezzetleri de sunuluyor. Bursa, Uludağ Kebapçısı Cemal & Cemil Usta: 1967’de kurulan restoran İskender kebabıyla ünlüdür. Zengin tarihi ve otantik Türk lezzetlerine olan bağlılığıyla tanınıyor. Antalya, 7 Mehmet: 1937’de küçük bir çorbacı olarak kuruldu. Yıllar geçtikçe büyüyerek bugün modern Akdeniz lezzetlerini geleneksel Türk mutfağıyla buluşturan bir restorana dönüştü. Menü oldukça geniş olup 650’ye yakın Türk mutfağı çeşidi sunmaktadır. İstanbul, Tarihi Sultanahmet Köftecisi Selim Usta: 1920 yılında Fatih’te köfteci olarak yolculuğuna başladı. Bugün dünyanın 100 yılda çok değiştiğini ama köftelerinin lezzetinin aynı kaldığını gururla söyleyen beşinci kuşak tarafından yönetiliyor. İstanbul, Çiya Sofrası: 1998’de kurulan restoran rahat ve sade bir ortamda servis edilen çok çeşitli Anadolu ve Ortadoğu yemekleriyle öne çıkıyor. Bu restoran, Türkiye’nin farklı bölgelerinden farklı lezzetleri ve tarifleri keşfetmek isteyenler için lezzet cenneti. İstanbul, Hacı Abdullah Lokantası: 1888’de Sultan Abdülhamit Han’ın izniyle açılan lokanta, Osmanlı-Türk mutfağının özgün lezzetini günümüze kadar korumuştur. Yavaş yavaş pişirilen yemekleriyle ünlü restoran yerli ve yabancı turistler arasında popüler.
Antalya 7 Mehmet, uluslararası arenada oldukça önemli sayılan 'Dünyanın En İkonik Yemek Mekanları' listesine 43'üncü sıradan girdi.

haberimizvar.net- Dünyanın En İkonik Yemek Mekanları listesine Türkiye’den 6 mekan girdi. Listeye 43’üncü sıradan Antalya 7 Mehmet girmeyi başardı. Uluslararası arenada oldukça önemli sayılan anket sonuçlarının Türkiye ayağında ise lise başı Gaziantep İmam Çağdaş Lokantası oldu.

LEZZET HARİTASI BELİRLENDİ
Listeye 28’inci sıradan giren Gaziantep İmam Çağdaş Kebap ve Baklava Salonu Türkiye restoranları arasında en üst sırada yer aldı. Onu 39’uncu sıradan Bursa Uludağ Kebapçısı Cemal & Cemil Usta ve 43’üncü sıradan Antalya 7 Mehmet takip etti. İstanbul Fatih’te yer alan Tarihi Sultanahmet Köftecisi Selim Usta listeye 75’inci sıradan, İstanbul Kadıköy’de bulunan Çiya Sofrası 119’uncu sıradan, İstanbul Beyoğlu’ndaki Hacı Abdullah Lokantası ise 120’nci sıradan girdi.

İŞTE O LOKANTALAR
Gaziantep, İmam Çağdaş Kebap ve Baklava Salonu:
1887’de kurulan, meşhur Gaziantep baklavasıyla tanınan otantik bir Türk restoranı. Restoranda baklavaların dışında kebaplar ve Gaziantep mutfağının diğer lezzetleri de sunuluyor.
Bursa, Uludağ Kebapçısı Cemal & Cemil Usta:
1967’de kurulan restoran İskender kebabıyla ünlüdür. Zengin tarihi ve otantik Türk lezzetlerine olan bağlılığıyla tanınıyor.
Antalya, 7 Mehmet:
1937’de küçük bir çorbacı olarak kuruldu. Yıllar geçtikçe büyüyerek bugün modern Akdeniz lezzetlerini geleneksel Türk mutfağıyla buluşturan bir restorana dönüştü. Menü oldukça geniş olup 650’ye yakın Türk mutfağı çeşidi sunmaktadır.

İstanbul, Tarihi Sultanahmet Köftecisi Selim Usta:
1920 yılında Fatih’te köfteci olarak yolculuğuna başladı. Bugün dünyanın 100 yılda çok değiştiğini ama köftelerinin lezzetinin aynı kaldığını gururla söyleyen beşinci kuşak tarafından yönetiliyor.
İstanbul, Çiya Sofrası:
1998’de kurulan restoran rahat ve sade bir ortamda servis edilen çok çeşitli Anadolu ve Ortadoğu yemekleriyle öne çıkıyor. Bu restoran, Türkiye’nin farklı bölgelerinden farklı lezzetleri ve tarifleri keşfetmek isteyenler için lezzet cenneti.
İstanbul, Hacı Abdullah Lokantası:
1888’de Sultan Abdülhamit Han’ın izniyle açılan lokanta, Osmanlı-Türk mutfağının özgün lezzetini günümüze kadar korumuştur. Yavaş yavaş pişirilen yemekleriyle ünlü restoran yerli ve yabancı turistler arasında popüler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.