7 vekil için Kobanê fezlekesi düzenlenecek

GÜNDEM 25.09.2020 - 17:25, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

7 vekil için Kobanê fezlekesi düzenlenecek

20 HDP üye ve yöneticisinin Kobanê eylemleri gerekçesiyle bugün gözaltına alındığını açıklayan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, eylemler sırasında HDP MYK Üyesi olup halen milletvekili olan 7 kişi için de fezleke düzenleneceğini duyurdu.

haberimizvar.net- Kobanê eylemleri ile ilgili olarak bugün HDP’ye yönelik gerçekleştirilen gözaltıların ardından soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yeni bir açıklama geldi. Açıklamada, Kobani eylemleri sebebiyle haklarında soruşturma başlatılan 7 milletvekili hakkında fezleke düzenleneceği belirtildi.   Savcılık açıklamasında bugün soruşturma kapsamında 20 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, “Yakalanamayan (61) şüphelinin bir kısmının PKK/KCK terör örgütünün dağ kadrosunda yer aldıkları bir kısmının da yurt dışında olduğu tespit edilmiştir. Bu şüpheliler yönünden Cumhuriyet Başsavcılığımızca tutuklamaya yönelik yakalama emri çıkarılması talebinde bulunulacaktır. Yurt içinde olduğu anlaşılan (1) şüphelinin de yakalanması çalışmalarına devam edilmektedir” denildi. FEZLEKE DÜZENLENECEK Açıklamada ayrıca eylemlerin yaşandığı tarihlerde HDP MYK üyesi olan ve halen milletvekili oldukları anlaşılan 7 kişi hakkında, Anayasa’nın 83. Maddesi gereğince aynı soruşturma kapsamında milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması talebiyle fezleke düzenleneceği ifade edildi. Ayrıca aynı tarihlerde MYK üyesi olup da halen başka suçlardan tutuklu/hükümlü olarak kapalı ceza infaz kurumunda bulunan 4 kişi hakkında da soruşturma işlemlerine devam edildiği belirtildi. Savcılık açıklamasında belirtilen ve halen milletvekili olan isimler arasında Sezai Temelli, Saruhan Oluç, Meral Danış Beştaş, Garo Paylan, Hüda Kaya ve Serpil Kemalbay’ın olduğu belirtiliyor.
20 HDP üye ve yöneticisinin Kobanê eylemleri gerekçesiyle bugün gözaltına alındığını açıklayan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, eylemler sırasında HDP MYK Üyesi olup halen milletvekili olan 7 kişi için de fezleke düzenleneceğini duyurdu.

haberimizvar.net- Kobanê eylemleri ile ilgili olarak bugün HDP’ye yönelik gerçekleştirilen gözaltıların ardından soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yeni bir açıklama geldi. Açıklamada, Kobani eylemleri sebebiyle haklarında soruşturma başlatılan 7 milletvekili hakkında fezleke düzenleneceği belirtildi.

 

Savcılık açıklamasında bugün soruşturma kapsamında 20 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, “Yakalanamayan (61) şüphelinin bir kısmının PKK/KCK terör örgütünün dağ kadrosunda yer aldıkları bir kısmının da yurt dışında olduğu tespit edilmiştir. Bu şüpheliler yönünden Cumhuriyet Başsavcılığımızca tutuklamaya yönelik yakalama emri çıkarılması talebinde bulunulacaktır. Yurt içinde olduğu anlaşılan (1) şüphelinin de yakalanması çalışmalarına devam edilmektedir” denildi.

FEZLEKE DÜZENLENECEK

Açıklamada ayrıca eylemlerin yaşandığı tarihlerde HDP MYK üyesi olan ve halen milletvekili oldukları anlaşılan 7 kişi hakkında, Anayasa’nın 83. Maddesi gereğince aynı soruşturma kapsamında milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması talebiyle fezleke düzenleneceği ifade edildi. Ayrıca aynı tarihlerde MYK üyesi olup da halen başka suçlardan tutuklu/hükümlü olarak kapalı ceza infaz kurumunda bulunan 4 kişi hakkında da soruşturma işlemlerine devam edildiği belirtildi.

Savcılık açıklamasında belirtilen ve halen milletvekili olan isimler arasında Sezai Temelli, Saruhan Oluç, Meral Danış Beştaş, Garo Paylan, Hüda Kaya ve Serpil Kemalbay’ın olduğu belirtiliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.