700 bin hacizli araç satışa çıkarılıyor

EKONOMİ 31.10.2023 - 14:36, Güncelleme: 31.10.2023 - 14:36
 

700 bin hacizli araç satışa çıkarılıyor

Hukuken muhafaza edilmesine gerek kalmayan yediemin otoparklarındaki 700 bin hacizli aracın satışına yarın başlanıyor. Piyasa değerinin yüzde 10 veya 15 daha altında satılacak olan hacizli mallardan elde edilecek gelirin Kızılay'a devredileceği bildiriliyor.

haberimizvar.net- Hukuken muhafazasına gerek kalmayan yedieminlerdeki hacizli mallar, yarından itibaren satışa çıkarılacak. Şu an itibarıyla yediemin otoparklarında 700 bin adet satılabilir durumda olan araç bulunuyor. İşte bu araçlar, piyasa değerinin yüzde 10 ila 15 daha altında satışa sunulacak. Geçici 20. madde eklenerek İcra ve İflas Kanunu'nda yapılan değişikliklerle, yedieminlerde bulunan ve artık hukuken korunmaya gerek duyulmayan hacizli malların tasfiyesi, taraf menfaati ve kamu yararı gözetilerek gerçekleştiriliyor. Bu düzenlemeye yönelik tebliğ, 18 Ekim'de Resmi Gazete'de yayımlandı ve uygulama süreci 1 Kasım itibarıyla yürürlüğe girdi. Kızılay'a Devir Edilecek: Hacizli malların sahipleri tarafından kullanılmaması durumunda, sicile kayıtlı mallar ve diğer varlıklar, kamu yararı gözetilerek kanunda belirtilen bedel karşılığında MKE A.Ş'ye devredilecek. Satış ve mülkiyet devri durumunda elde edilen bedel muhafaza edilerek, hak sahiplerine ödenecek. Belirtilen mallar MKE A.Ş'ye devredilmezse, çürümeye terk edilmek yerine, ülke ekonomisine ve çevreye zarar vermemesi için Türkiye Kızılay Derneği'ne bedelsiz olarak devredilecek. 700 Bin Araç Satışa Hazır: Türkiye'deki yediemin otoparklarında şu an itibarıyla 2,2 milyon adet hacizli araç bulunuyor. Ancak, uygun şartlara sahip olan ve ihaleyle satılacak olan araç sayısı yaklaşık bir milyon civarında. Bu bir milyon aracın 300 bin kadarı 20 yaşından daha yaşlı ve eski durumda bulunuyor. Geriye kalan 700 bin araç ise hemen satılmaya hazır durumda.
Hukuken muhafaza edilmesine gerek kalmayan yediemin otoparklarındaki 700 bin hacizli aracın satışına yarın başlanıyor. Piyasa değerinin yüzde 10 veya 15 daha altında satılacak olan hacizli mallardan elde edilecek gelirin Kızılay'a devredileceği bildiriliyor.

haberimizvar.net- Hukuken muhafazasına gerek kalmayan yedieminlerdeki hacizli mallar, yarından itibaren satışa çıkarılacak. Şu an itibarıyla yediemin otoparklarında 700 bin adet satılabilir durumda olan araç bulunuyor. İşte bu araçlar, piyasa değerinin yüzde 10 ila 15 daha altında satışa sunulacak.

Geçici 20. madde eklenerek İcra ve İflas Kanunu'nda yapılan değişikliklerle, yedieminlerde bulunan ve artık hukuken korunmaya gerek duyulmayan hacizli malların tasfiyesi, taraf menfaati ve kamu yararı gözetilerek gerçekleştiriliyor. Bu düzenlemeye yönelik tebliğ, 18 Ekim'de Resmi Gazete'de yayımlandı ve uygulama süreci 1 Kasım itibarıyla yürürlüğe girdi.

Kızılay'a Devir Edilecek:

Hacizli malların sahipleri tarafından kullanılmaması durumunda, sicile kayıtlı mallar ve diğer varlıklar, kamu yararı gözetilerek kanunda belirtilen bedel karşılığında MKE A.Ş'ye devredilecek. Satış ve mülkiyet devri durumunda elde edilen bedel muhafaza edilerek, hak sahiplerine ödenecek.

Belirtilen mallar MKE A.Ş'ye devredilmezse, çürümeye terk edilmek yerine, ülke ekonomisine ve çevreye zarar vermemesi için Türkiye Kızılay Derneği'ne bedelsiz olarak devredilecek.

700 Bin Araç Satışa Hazır:

Türkiye'deki yediemin otoparklarında şu an itibarıyla 2,2 milyon adet hacizli araç bulunuyor. Ancak, uygun şartlara sahip olan ve ihaleyle satılacak olan araç sayısı yaklaşık bir milyon civarında. Bu bir milyon aracın 300 bin kadarı 20 yaşından daha yaşlı ve eski durumda bulunuyor. Geriye kalan 700 bin araç ise hemen satılmaya hazır durumda.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.