80 okulda koronavirüs vakası tespit edildi!

GÜNDEM 27.08.2020 - 16:22, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

80 okulda koronavirüs vakası tespit edildi!

Eğitim Sen, son iki günde 80 okulda koronavirüs vakası tespit edildiğini duyurdu. Okulların isimlerini paylaşan Eğitim Sen, "MEB yönetimi salgına karşı etkili ve uygulanabilir bir stratejiye sahip değil" açıklamasını yaptı.

haberimizvar.net- Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı kurumlarda çalışan öğretmenlerin katıldığı seminerlerde vaka artışları sürüyor. Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen), son iki günde 80 okulda yeni tip koronavirüs vakasının (Covid-19) tespit edildiğini duyurdu. Eğitim Sen, bugün yaptığı açıklamada 46 okulda koronavirüs vakası görüldüğünü açıkladı.   Eğitim Sen'den yapılan açıklamada, "Öğretmenlerin mesleki çalışmalar için okullara gelmesi ile birlikte MEB’in ve okulların yüz yüze eğitim için ne kadar hazırlıksız olduğunu gördük. Öncelikle ifade etmek gerekir ki, MEB yönetimi salgına karşı etkili ve uygulanabilir bir stratejiye sahip değil" denildi.   "Okullarda alınması gereken önlemler ve bunların sürekliliğinin sağlanmasına dair ayrıntılı bir planlamaya da sahip değil" denilen açıklamada, "Daha da önemlisi, okulların açılabilmesi için gerekli ve zorunlu olan 'ek bütçe ve ek atama' gündemlerinde dahi yok. Bu koşullarda okullarda bulunmanın yarattığı sağlık riskleri ile baş etmek tek tek eğitim emekçilerine ve öğrencilere bırakılmış durumda" ifadeleri kullanıldı.   Açıklamada şöyle denildi: "MEB’in ifade ettiği iyi niyetler, tavsiyeler ve kâğıt üzerinde kalan önlem önerileriyle yaşamın yalın gerçekliğinin örtüşmediği zor günlerden geçiyoruz. Bu zor günlerden çıkmak için gerekli olan ise geçerli önlemleri almak, bu önlemlerin uygulanabilmesi için zorunlu olan ekonomik kaynağı oluşturmak ve gerekli çalışan istihdamını sağlamaktır."
Eğitim Sen, son iki günde 80 okulda koronavirüs vakası tespit edildiğini duyurdu. Okulların isimlerini paylaşan Eğitim Sen, "MEB yönetimi salgına karşı etkili ve uygulanabilir bir stratejiye sahip değil" açıklamasını yaptı.

haberimizvar.net- Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı kurumlarda çalışan öğretmenlerin katıldığı seminerlerde vaka artışları sürüyor. Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen), son iki günde 80 okulda yeni tip koronavirüs vakasının (Covid-19) tespit edildiğini duyurdu.

Eğitim Sen, bugün yaptığı açıklamada 46 okulda koronavirüs vakası görüldüğünü açıkladı.

 

Eğitim Sen'den yapılan açıklamada, "Öğretmenlerin mesleki çalışmalar için okullara gelmesi ile birlikte MEB’in ve okulların yüz yüze eğitim için ne kadar hazırlıksız olduğunu gördük. Öncelikle ifade etmek gerekir ki, MEB yönetimi salgına karşı etkili ve uygulanabilir bir stratejiye sahip değil" denildi.

 

"Okullarda alınması gereken önlemler ve bunların sürekliliğinin sağlanmasına dair ayrıntılı bir planlamaya da sahip değil" denilen açıklamada, "Daha da önemlisi, okulların açılabilmesi için gerekli ve zorunlu olan 'ek bütçe ve ek atama' gündemlerinde dahi yok. Bu koşullarda okullarda bulunmanın yarattığı sağlık riskleri ile baş etmek tek tek eğitim emekçilerine ve öğrencilere bırakılmış durumda" ifadeleri kullanıldı.

 

Açıklamada şöyle denildi: "MEB’in ifade ettiği iyi niyetler, tavsiyeler ve kâğıt üzerinde kalan önlem önerileriyle yaşamın yalın gerçekliğinin örtüşmediği zor günlerden geçiyoruz. Bu zor günlerden çıkmak için gerekli olan ise geçerli önlemleri almak, bu önlemlerin uygulanabilmesi için zorunlu olan ekonomik kaynağı oluşturmak ve gerekli çalışan istihdamını sağlamaktır."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.