81 ilde aday çıkartılacak

SİYASET 07.08.2023 - 14:51, Güncelleme: 07.08.2023 - 14:51
 

81 ilde aday çıkartılacak

Demokrat Partili İlay Aksoy, yerel seçimlerle ilgili olarak "81 ilde aday göstereceğiz" başlıklı açıklamalarda bulundu. DP Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy, 31 Mart 2024'te yapılacak olan yerel seçimlere yönelik olarak Cumhuriyet gazetesine verdiği demeçte, partinin kendi logosu ve adaylarıyla seçimlere katılacağını duyurdu.

haberimizvar.net- Muhalefet cephesindeki "değişim" tartışmalarının devam ettiği bir dönemde, Demokrat Parti (DP) yerel seçim çalışmalarına başladı. İlay Aksoy, DP'nin yerel seçimlere katılım stratejisi hakkında bilgi verdi. Aksoy, "81 ilde kendi adaylarımızı ve meclis üyelerimizi çıkartacağız. Kendi logomuz ve kurumsal kimliğimizle seçimlere katılacağız" şeklinde konuştu. BELEDİYE MECLİSLERİNDE ÇOĞUNLUK ÖNEMLİ Aksoy: “Kurumsal kimliğimizle birlikte o bölgelerde, güçlü olan adaylarla seçime gireceğiz. Şu an birçok talep geliyor, biz de değerlendiriyoruz. Demokrat Parti olarak biz sadece adaylara odaklanmadık. Meclis üyeleri de bizler için önemli. İstanbul ve Ankara’ya baktığımızda, Meclis çoğunluğu sizde olmadıktan sonra belediye başkanları ciddi sıkıntı yaşıyor. Dolayısıyla Meclis üyeliklerinin de büyük titizlikle üzerinde duruyoruz” diye konuştu. İŞ BİRLİĞİ İHTİMALLER İÇİNDE Ege ve Güneydoğu bölgelerinde iddialı olduklarını belirten Aksoy, bu bölgelerde güçlü adaylarla birlikte seçime gireceklerini vurguladı. Adaylara odaklanmanın yanı sıra, Meclis üyeliklerinin de önemli olduğunu ifade etti. Özellikle İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde Meclis çoğunluğuna sahip olmanın belediye başkanları için ciddi bir avantaj olduğunu söyledi. Konuşmasına devam eden Aksoy, "Seçim yaklaştıkça bu durum daha da belirginleşir. Yerel seçimlerde işbirliği yapmak daha da önemlidir. Her partinin kendi kitlesi vardır ve işbirliği sayesinde mikro düzeyde daha fazla etkili olabilirsiniz" dedi.    
Demokrat Partili İlay Aksoy, yerel seçimlerle ilgili olarak "81 ilde aday göstereceğiz" başlıklı açıklamalarda bulundu. DP Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy, 31 Mart 2024'te yapılacak olan yerel seçimlere yönelik olarak Cumhuriyet gazetesine verdiği demeçte, partinin kendi logosu ve adaylarıyla seçimlere katılacağını duyurdu.

haberimizvar.net- Muhalefet cephesindeki "değişim" tartışmalarının devam ettiği bir dönemde, Demokrat Parti (DP) yerel seçim çalışmalarına başladı. İlay Aksoy, DP'nin yerel seçimlere katılım stratejisi hakkında bilgi verdi. Aksoy, "81 ilde kendi adaylarımızı ve meclis üyelerimizi çıkartacağız. Kendi logomuz ve kurumsal kimliğimizle seçimlere katılacağız" şeklinde konuştu.

BELEDİYE MECLİSLERİNDE ÇOĞUNLUK ÖNEMLİ

Aksoy: “Kurumsal kimliğimizle birlikte o bölgelerde, güçlü olan adaylarla seçime gireceğiz. Şu an birçok talep geliyor, biz de değerlendiriyoruz. Demokrat Parti olarak biz sadece adaylara odaklanmadık. Meclis üyeleri de bizler için önemli. İstanbul ve Ankara’ya baktığımızda, Meclis çoğunluğu sizde olmadıktan sonra belediye başkanları ciddi sıkıntı yaşıyor. Dolayısıyla Meclis üyeliklerinin de büyük titizlikle üzerinde duruyoruz” diye konuştu.

İŞ BİRLİĞİ İHTİMALLER İÇİNDE

Ege ve Güneydoğu bölgelerinde iddialı olduklarını belirten Aksoy, bu bölgelerde güçlü adaylarla birlikte seçime gireceklerini vurguladı. Adaylara odaklanmanın yanı sıra, Meclis üyeliklerinin de önemli olduğunu ifade etti. Özellikle İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde Meclis çoğunluğuna sahip olmanın belediye başkanları için ciddi bir avantaj olduğunu söyledi. Konuşmasına devam eden Aksoy, " Seçim yaklaştıkça bu durum daha da belirginleşir. Yerel seçimlerde işbirliği yapmak daha da önemlidir. Her partinin kendi kitlesi vardır ve işbirliği sayesinde mikro düzeyde daha fazla etkili olabilirsiniz" dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.