8,34 milyar dolarlık ihracat

EKONOMİ (AA) - Anadolu Ajansı | 07.08.2023 - 14:31, Güncelleme: 07.08.2023 - 14:31
 

8,34 milyar dolarlık ihracat

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Koordinatör Başkanı Onur Kılıçer, ocak-temmuz döneminde 8,34 milyar dolarlık dış satım yaptıklarını bildirdi.

haberimizvar.net- Kılıçer, yazılı açıklamasında, temmuzda AKİB bünyesinde 1,19 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini belirtti. En fazla dış satımın kimya, hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamuller ile demir-çelik sektörlerinden yapıldığını aktaran Kılıçer, "AKİB olarak temmuzda en yüksek ihracat değerlerine İtalya, ABD ve Irak pazarlarında ulaştık. İtalya'ya 136 milyon, ABD'ye 78,9 milyon, Irak'a da 78,1 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik." değerlendirmesinde bulundu. Kılıçer, 7 aylık ihracata da değinerek, "Ocak-temmuz döneminde bölge ihracatımız 8,34 milyar dolar düzeyine erişti. Son 12 aylık dönemde ise 15,8 milyar dolar ihracata imza attık." ifadesini kullandı.
Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Koordinatör Başkanı Onur Kılıçer, ocak-temmuz döneminde 8,34 milyar dolarlık dış satım yaptıklarını bildirdi.

haberimizvar.net- Kılıçer, yazılı açıklamasında, temmuzda AKİB bünyesinde 1,19 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini belirtti.

En fazla dış satımın kimya, hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamuller ile demir-çelik sektörlerinden yapıldığını aktaran Kılıçer, " AKİB olarak temmuzda en yüksek ihracat değerlerine İtalya, ABD ve Irak pazarlarında ulaştık. İtalya'ya 136 milyon, ABD'ye 78,9 milyon, Irak'a da 78,1 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik." değerlendirmesinde bulundu.

Kılıçer, 7 aylık ihracata da değinerek, "Ocak-temmuz döneminde bölge ihracatımız 8,34 milyar dolar düzeyine erişti. Son 12 aylık dönemde ise 15,8 milyar dolar ihracata imza attık." ifadesini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.