9 dilde türküler konseri

KÜLTÜR (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 26.02.2024 - 17:13, Güncelleme: 26.02.2024 - 17:13
 

9 dilde türküler konseri

Antalya'da yerleşik yabancıların da yer aldığı 'Yeniden Sanat Müzik Topluluğu', müzikseverleri türkülerin 9 farklı dilde yorumlandığı konserde buluşturdu.

haberimizvar.net- Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu'nda gerçekleşen konserde 'Tek Telden Çok Dile, Yörelerden Ezgilere' adlı sloganla yola çıkan 'Yeniden Sanat Müzik Topluluğu' sahne aldı. Şef Serdar Baysal'ın kurduğu koronun 'Kış Konseri'ne Antalyalı müzikseverler, yerleşik yabancılar yoğun ilgi gösterdi. Sunumunu Hürriyet Önder Özerkan'ın üstlendiği konserde Anadolu'nun bağrından çıkmış ve zihinlerde yer etmiş türküler Türkçe, Kürtçe, Arapça, Ermenice, Arnavutça, Zazaca, Azerice, Çerkezce, Farsça dillerinde seslendirildi. Antalya'da ilk kez gerçekleşen ve 9 dilde yorumlanan türküler konserinde keyifli dakikalar yaşayan izleyici, koro şefini, koro üyelerini ayakta alkışladı. Koro şefi Serdar Baysal, "Yeniden Sanat Müzik Topluluğu'nu kurmaktaki amacımız ülkemizde konuşulan ancak unutulmaya yüz tutan dilleri türkülerimizde yaşatmak" dedi. Baysal, bir ilk olan konsere gösterilen yoğun ilgiden dolayı da izleyiciye teşekkür etti.
Antalya'da yerleşik yabancıların da yer aldığı 'Yeniden Sanat Müzik Topluluğu', müzikseverleri türkülerin 9 farklı dilde yorumlandığı konserde buluşturdu.

haberimizvar.net- Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu'nda gerçekleşen konserde 'Tek Telden Çok Dile, Yörelerden Ezgilere' adlı sloganla yola çıkan 'Yeniden Sanat Müzik Topluluğu' sahne aldı. Şef Serdar Baysal'ın kurduğu koronun 'Kış Konseri'ne Antalyalı müzikseverler, yerleşik yabancılar yoğun ilgi gösterdi.

Sunumunu Hürriyet Önder Özerkan'ın üstlendiği konserde Anadolu'nun bağrından çıkmış ve zihinlerde yer etmiş türküler Türkçe, Kürtçe, Arapça, Ermenice, Arnavutça, Zazaca, Azerice, Çerkezce, Farsça dillerinde seslendirildi.

Antalya'da ilk kez gerçekleşen ve 9 dilde yorumlanan türküler konserinde keyifli dakikalar yaşayan izleyici, koro şefini, koro üyelerini ayakta alkışladı.

Koro şefi Serdar Baysal, "Yeniden Sanat Müzik Topluluğu'nu kurmaktaki amacımız ülkemizde konuşulan ancak unutulmaya yüz tutan dilleri türkülerimizde yaşatmak" dedi. Baysal, bir ilk olan konsere gösterilen yoğun ilgiden dolayı da izleyiciye teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.