92 hastamızı kaybettik

GÜNDEM 27.03.2020 - 19:48, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

92 hastamızı kaybettik

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün 17 kişinin daha hayatını kaybettiğini açıkladı. Son rakamla birlikte virüs nedeniyle yaşanan ölümlerin sayısı 92’ye yükseldi. Toplam vaka sayısı 5 bin 698. Virüs nedeniyle 344 kişi de yoğun bakımda

haberimizvar.net- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı’nın ardından bir basın toplantısı düzenledi. Bakan Koca, korona virüsü nedeniyle 17 kişinin daha hayatını kaybettiğini, bugüne kadar vefat eden hasta sayısının 92 olduğunu bildirdi. Son 24 saatte 2 bin 69 pozitif vaka tespit ettiklerini belirten Koca, “Toplam vaka sayımız 5 bin 698. Virüs nedeniyle 344 kişi de yoğun bakımda” diye konuştu.   ÇALIŞMA SAATLERİ DÜZENE KONULMALI   İnsanların birbiriyle mümkün olduğu kadar az karşılaşması gerektiğini söyleyen Bakan Koca, “Çalışma saatleri, çalışma günleri, tatiller düzene konmalıdır. Bilim Kurulu’nun 83 milyon için önerdiği tedbir, belli bir süreliğine belli sınırlar konmuş hayattır, geçici hayat tarzıdır. Bütün illerde ne kadar vaka olduğunu biliyoruz, bazı illerde vaka saylarının fazla olduğunu biliyoruz. Spor camiasında pozitif olan vakaların sayısı az değil. Biz teması azaltmazsak, izole etmezsek birçok camiada birçok vatandaşın bu enfeksiyonu taşıması mümkün hale gelmiş olur” dedi.   SAĞLIKÇILARA 3 MİLYON 615 BİN MASKE   Sağlık Bakanı Koca şunları söyledi: “N95 dediğimiz hekimlerin kullandığı maske, 3 milyon 615 bin tane iki gün önce bütün kurumlarımıza dağıtıldı. Korona virüsüne yakalanan sağlık çalışanlarıyla ilgili sayı vermenin doğru olmadığını ifade etmek istiyorum. İl il vakaları ilk günden itibaren açıklamadık. İtalya’da olduğu gibi bir bölgeden diğerine geçişlerin yoğunlaşmaması için bunu açıklamadık. Yoğun bakım ünitelerinde yüzde 62-63 oranında bir doluluk var”.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün 17 kişinin daha hayatını kaybettiğini açıkladı. Son rakamla birlikte virüs nedeniyle yaşanan ölümlerin sayısı 92’ye yükseldi. Toplam vaka sayısı 5 bin 698. Virüs nedeniyle 344 kişi de yoğun bakımda

haberimizvar.net- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı’nın ardından bir basın toplantısı düzenledi. Bakan Koca, korona virüsü nedeniyle 17 kişinin daha hayatını kaybettiğini, bugüne kadar vefat eden hasta sayısının 92 olduğunu bildirdi. Son 24 saatte 2 bin 69 pozitif vaka tespit ettiklerini belirten Koca, “Toplam vaka sayımız 5 bin 698. Virüs nedeniyle 344 kişi de yoğun bakımda” diye konuştu.

 

ÇALIŞMA SAATLERİ DÜZENE KONULMALI

 

İnsanların birbiriyle mümkün olduğu kadar az karşılaşması gerektiğini söyleyen Bakan Koca, “Çalışma saatleri, çalışma günleri, tatiller düzene konmalıdır. Bilim Kurulu’nun 83 milyon için önerdiği tedbir, belli bir süreliğine belli sınırlar konmuş hayattır, geçici hayat tarzıdır. Bütün illerde ne kadar vaka olduğunu biliyoruz, bazı illerde vaka saylarının fazla olduğunu biliyoruz. Spor camiasında pozitif olan vakaların sayısı az değil. Biz teması azaltmazsak, izole etmezsek birçok camiada birçok vatandaşın bu enfeksiyonu taşıması mümkün hale gelmiş olur” dedi.

 

SAĞLIKÇILARA 3 MİLYON 615 BİN MASKE

 

Sağlık Bakanı Koca şunları söyledi: “N95 dediğimiz hekimlerin kullandığı maske, 3 milyon 615 bin tane iki gün önce bütün kurumlarımıza dağıtıldı. Korona virüsüne yakalanan sağlık çalışanlarıyla ilgili sayı vermenin doğru olmadığını ifade etmek istiyorum. İl il vakaları ilk günden itibaren açıklamadık. İtalya’da olduğu gibi bir bölgeden diğerine geçişlerin yoğunlaşmaması için bunu açıklamadık. Yoğun bakım ünitelerinde yüzde 62-63 oranında bir doluluk var”.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.