94 proje bitmiş ama ‘REKTÖR’ün haberi yok!

YEREL 28.09.2023 - 15:49, Güncelleme: 28.09.2023 - 15:56
 

94 proje bitmiş ama ‘REKTÖR’ün haberi yok!

Sayıştay’ın Akdeniz Üniversitesi raporunda 94 bilimsel projenin sonuçlanmasına karşın kayıtlara geçilmediği ve bu projelerde kullanılması için proje yürütücülere teslim edilen taşınır malların teslim alınmadığı tespit edildi.

haberimizvar.net- Sayıştay’ın 2022 yılı Akdeniz Üniversitesi raporunda şaşırtan bir gerçek ortaya çıktı. Bütçeden destek alınarak hayata geçirilen 94 projenin tamamlanmasına karşın kayıtlarda yer almadığı belirtildi. Raporda ayrıca; söz konusu projelerde kullanılmak üzere satın alınan ve proje yürütücülerin kullanması için teslim edilen taşınır malların takip edilmediğinden dolayı geri teslim edilmediği ifade edildi. İşte raporun detayları: “Üniversite tarafından desteklenen bilimsel araştırma projelerinden bazılarının mevzuatta belirtilen süre içerisinde sonuçlandırılmadığı tespit edilmiştir. Üniversitenin Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi’nin verileri incelendiğinde; 94 projenin süresi sona ermesine rağmen sonuçlandırılmadığı ve bu projelerin bazılarının süresinin 2016, 2017 ve 2018 yıllarında sona erdiği anlaşılmıştır. Bilimsel araştırma projeleri kapsamında alımı yapılan taşınırların proje sonunda takibinin yapılmaması bilimsel araştırma projeleri kapsamında proje yürütücüsüne teslim edilen taşınırların, projeler tamamlandıktan sonra takibinin yapılmadığı da anlaşılmıştır. Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi kayıtları üzerinde yapılan incelemede, bilimsel araştırma projeleri kapsamında alımı yapılan taşınırların proje sonunda proje yürütücülerinin uhdelerinde göründüğü ancak söz konusu taşınırların mevcut durumu ile ilgili takibin yapılmadığı anlaşılmıştır. Bu itibarla; üniversitede söz konusu projeler kapsamında alınan taşınırların çoğunluğunun proje sona ermesine rağmen yürütücülerinin tasarrufunda bırakıldığı ve takibinin yapılmadığı anlaşıldığından mal yönetiminde verimlilik ve tutumluluk ilkesine uygun taşınır kullanımının sağlanması için çalışma başlatılması gerekmektedir.”
Sayıştay’ın Akdeniz Üniversitesi raporunda 94 bilimsel projenin sonuçlanmasına karşın kayıtlara geçilmediği ve bu projelerde kullanılması için proje yürütücülere teslim edilen taşınır malların teslim alınmadığı tespit edildi.

haberimizvar.net- Sayıştay’ın 2022 yılı Akdeniz Üniversitesi raporunda şaşırtan bir gerçek ortaya çıktı. Bütçeden destek alınarak hayata geçirilen 94 projenin tamamlanmasına karşın kayıtlarda yer almadığı belirtildi. Raporda ayrıca; söz konusu projelerde kullanılmak üzere satın alınan ve proje yürütücülerin kullanması için teslim edilen taşınır malların takip edilmediğinden dolayı geri teslim edilmediği ifade edildi.

İşte raporun detayları:

“Üniversite tarafından desteklenen bilimsel araştırma projelerinden bazılarının mevzuatta belirtilen süre içerisinde sonuçlandırılmadığı tespit edilmiştir.

Üniversitenin Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi’nin verileri incelendiğinde; 94 projenin süresi sona ermesine rağmen sonuçlandırılmadığı ve bu projelerin bazılarının süresinin 2016, 2017 ve 2018 yıllarında sona erdiği anlaşılmıştır.

Bilimsel araştırma projeleri kapsamında alımı yapılan taşınırların proje sonunda takibinin yapılmaması bilimsel araştırma projeleri kapsamında proje yürütücüsüne teslim edilen taşınırların, projeler tamamlandıktan sonra takibinin yapılmadığı da anlaşılmıştır.

Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi kayıtları üzerinde yapılan incelemede, bilimsel araştırma projeleri kapsamında alımı yapılan taşınırların proje sonunda proje yürütücülerinin uhdelerinde göründüğü ancak söz konusu taşınırların mevcut durumu ile ilgili takibin yapılmadığı anlaşılmıştır.

Bu itibarla; üniversitede söz konusu projeler kapsamında alınan taşınırların çoğunluğunun proje sona ermesine rağmen yürütücülerinin tasarrufunda bırakıldığı ve takibinin yapılmadığı anlaşıldığından mal yönetiminde verimlilik ve tutumluluk ilkesine uygun taşınır kullanımının sağlanması için çalışma başlatılması gerekmektedir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.