A 101’de mesai dayatması

GÜNDEM 06.03.2021 - 14:53, Güncelleme: 06.03.2021 - 14:53
 

A 101’de mesai dayatması

Kontrollü normalleşme sürecinin başlamasıyla beraber günde 12 saat mesaiye zorlandıklarını açıklayan A 101 işçileri, mesai saatlerinin düzenlenmesini istiyor. Antalya’da çalışan bir işçi, " 'İyi misiniz' diye suratımıza bakan bir kişi yok. Ben çocuklarıma ekmek götürmek için bunca şeye katlanıyorum. Eve gidişimiz geceyi bulacak" diyor.

haberimizvar.net-  Yeni normalleşme süreciyle birlikte çalışma koşulları ağırlaşan A101 marketler zinciri işçileri, 12 saat mesai yapmaya zorlanıyor. A101 yönetimi tarafından yapılan yeni düzenlemeye göre işçilerin sabah 07.30’dan akşam 20.00’ye kadar çalışması bekleniyor. 'BU İŞÇİLİK DEĞİL KÖLELİK’ Antalya'dan bir işçi ise yaşadıklarını şunları söylüyor: "Biz 5 eleman çalışıyorduk, pandemi sebebiyle 4'e düşürdüler. Her iş bizim üzerimize yığıldı. En yoğun mağazalardan biriyiz, müşteri eksik olmuyor. Bu yoğunluğa rağmen 'iyi misiniz' diye suratımıza bakan bir kişi yok. Ben çocuklarıma ekmek götürmek için bunca şeye katlanıyorum. İşsizlik var, kolay değil yeni iş bulmak. Dün sabah mağazayı 07.30'da açtık. Yöneticiler 07.30-20.00 diye program göndermiş ama bu gerçek değil. Bizi 07.00'de çağırıyorlar. Akşam 20.00'de çıktığımı hiç hatırlamıyorum. Yine bizi saatinde bırakmayacaklar. Raf düzenleyeceğiz, ürün sayacağız, sevkiyat bekleyeceğiz. Eve gidişimiz geceyi bulacak.” Günde 12 saatlik mesaiye tepki gösteren A 101 işçileri, yaşadıklarını Mağaza Market Sendikası’na anlattı. Diyarbakır’da çalışan bir A 101 işçisi içinde bulunduğu durumu şöyle ifade ediyor:  “A101'de 4 senedir çalışıyorum. Bugüne kadar hakkımızın bir kere bile verildiğini görmedim. Kasaya bak, reyona koş, sevkiyata koş... Sabahtan akşama kadar bunların hepsini yapıyoruz. Dezenfektan kullanmaktan ellerimiz patladı. Bir gün olsun rahatça çalışabilmek istiyoruz. Ama baştakiler bizi saat 07.00'de mağazalara dikiyor. Evimden 06.00'da çıkmak zorundayım. 12 saat çalışıp çocuklarımın yüzünü bile doğru düzgün göremeden yatmak zorundayım. Bu işçilik değil kölelik. Bizi koronadan öldürmediler ama zulümle öldürecekler.” ‘MESAİ SAATLERİ DÜZENLENSİN’ İşçilere dayatılan mesai saatlerine ilişkin bir açıklama yapan Mağaza-Market Sendikası A101 Koordinasyonu, tüm işçileri bu çalışma saatlerine karşı çıkmaya çağırdı: “Biz köle değil işçiyiz! Her iş yerinde, her mağazada '07.30’da gelemeyiz' diyelim. A101 patronları bu saatleri yeniden düzenleyecek! Birleşirsek kazanırız.” (HABER MERKEZİ)
Kontrollü normalleşme sürecinin başlamasıyla beraber günde 12 saat mesaiye zorlandıklarını açıklayan A 101 işçileri, mesai saatlerinin düzenlenmesini istiyor. Antalya’da çalışan bir işçi, " 'İyi misiniz' diye suratımıza bakan bir kişi yok. Ben çocuklarıma ekmek götürmek için bunca şeye katlanıyorum. Eve gidişimiz geceyi bulacak" diyor.

haberimizvar.net-  Yeni normalleşme süreciyle birlikte çalışma koşulları ağırlaşan A101 marketler zinciri işçileri, 12 saat mesai yapmaya zorlanıyor. A101 yönetimi tarafından yapılan yeni düzenlemeye göre işçilerin sabah 07.30’dan akşam 20.00’ye kadar çalışması bekleniyor.

'BU İŞÇİLİK DEĞİL KÖLELİK’

Antalya'dan bir işçi ise yaşadıklarını şunları söylüyor: "Biz 5 eleman çalışıyorduk, pandemi sebebiyle 4'e düşürdüler. Her iş bizim üzerimize yığıldı. En yoğun mağazalardan biriyiz, müşteri eksik olmuyor. Bu yoğunluğa rağmen 'iyi misiniz' diye suratımıza bakan bir kişi yok. Ben çocuklarıma ekmek götürmek için bunca şeye katlanıyorum. İşsizlik var, kolay değil yeni iş bulmak. Dün sabah mağazayı 07.30'da açtık. Yöneticiler 07.30-20.00 diye program göndermiş ama bu gerçek değil. Bizi 07.00'de çağırıyorlar. Akşam 20.00'de çıktığımı hiç hatırlamıyorum. Yine bizi saatinde bırakmayacaklar. Raf düzenleyeceğiz, ürün sayacağız, sevkiyat bekleyeceğiz. Eve gidişimiz geceyi bulacak.”

Günde 12 saatlik mesaiye tepki gösteren A 101 işçileri, yaşadıklarını Mağaza Market Sendikası’na anlattı. Diyarbakır’da çalışan bir A 101 işçisi içinde bulunduğu durumu şöyle ifade ediyor:  “A101'de 4 senedir çalışıyorum. Bugüne kadar hakkımızın bir kere bile verildiğini görmedim. Kasaya bak, reyona koş, sevkiyata koş... Sabahtan akşama kadar bunların hepsini yapıyoruz. Dezenfektan kullanmaktan ellerimiz patladı. Bir gün olsun rahatça çalışabilmek istiyoruz. Ama baştakiler bizi saat 07.00'de mağazalara dikiyor. Evimden 06.00'da çıkmak zorundayım. 12 saat çalışıp çocuklarımın yüzünü bile doğru düzgün göremeden yatmak zorundayım. Bu işçilik değil kölelik. Bizi koronadan öldürmediler ama zulümle öldürecekler.”

‘MESAİ SAATLERİ DÜZENLENSİN’

İşçilere dayatılan mesai saatlerine ilişkin bir açıklama yapan Mağaza-Market Sendikası A101 Koordinasyonu, tüm işçileri bu çalışma saatlerine karşı çıkmaya çağırdı: “Biz köle değil işçiyiz! Her iş yerinde, her mağazada '07.30’da gelemeyiz' diyelim. A101 patronları bu saatleri yeniden düzenleyecek! Birleşirsek kazanırız.” (HABER MERKEZİ)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.