ABD para verirse Afganistan’da kalırız

GÜNDEM 20.07.2021 - 12:36, Güncelleme: 20.07.2021 - 12:36
 

ABD para verirse Afganistan’da kalırız

Emperyalist güçlerin 20 yıldır Afganistan’da olduğunu, Türkiye’nin de 20 yıldır Kabil Havaalanı’nı koruduğunu söyleyen Erdoğan, “Mali açıdan çok ciddi sıkıntılar olacak. ABD bu konuda Türkiye’ye gerekli desteği verirse Kabil Havaalanı’nı koruruz” dedi

haberimizvar.net- Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bayram namazını KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’la birlikte Lefkoşa’da Hala Sultan Camii’nde kıldı. Bayram Namazı sonrasında Ersin Tatar’la birlikte basının sorularını yanıtlayan Erdoğan, Afganistan konusunda, “Amerika çekilme kararını verdi, ama Kabil Havaalanı’nın zaten bizim tarafımızdan 20 yıldır işletiliyor, bundan sonra da işletilmesini istedi. Biz şu anda buna olumlu bakıyoruz. Ama olumlu bakarken tabii Amerika’ya bizim bazı şartlarımız var” dedi. BİZ DE 20 YILDIR AFGANİSTAN’DAYIZ Erdoğan, şöyle konuştu: “Egemen güçler, emperyalist güçler Afganistan’da ilk defa böyle bir sorun üretmiyor. Bundan önce de Afganistan’da nice sorunlar yaşadık. Afgan halkı dirayetiyle, iradesiyle bu emperyalist güçlere karşı mücadelesini verdi, bu mücadeleden de zaferle çıktı. Daha sonra tekrar bu emperyalist güçler malum Afganistan’a girdi, 20 yılı aşkın zamandır oradalar. Biz de bu emperyalist güçler karşısında Afgan kardeşlerimizin yanında yer aldık. Orada onlarla beraber öncelikli olarak da Kabil Havaalanı’nın korunmasını, bunun yanında insani noktada Afgan halkına her türlü desteği verme mücadelemizi sürdürdük”. AMERİKA’YA BAZI ŞARTLARIMIZ VAR “Şimdi yeni bir dönem var. 3 ana otorite burada görülüyor. NATO, Amerika ve Türkiye. Amerika çekilme kararını verdi, ama Kabil Havaalanı’nın bizim tarafımızdan zaten 20 yıldır işletiliyor, bundan sonra da işletilmesini istedi. Biz şu anda buna olumlu bakıyoruz. Ama olumlu bakarken tabii Amerika’ya bizim bazı şartlarımız var. Nedir bunlar? Bir, diplomatik ilişkilerde Amerika bizim yanımızda yer alacak. İki, lojistik noktasında imkanlarını bizim için seferber edecek, lojistik anlamda hangi gücü varsa bunları Türkiye’ye devredecek. Bir diğeri de tabii burada bu süreç içerisinde mali ve idari noktalarda çok ciddi sıkıntılar olacak, bu konuda da gerekli desteği Türkiye’ye verecek”. 
Emperyalist güçlerin 20 yıldır Afganistan’da olduğunu, Türkiye’nin de 20 yıldır Kabil Havaalanı’nı koruduğunu söyleyen Erdoğan, “Mali açıdan çok ciddi sıkıntılar olacak. ABD bu konuda Türkiye’ye gerekli desteği verirse Kabil Havaalanı’nı koruruz” dedi

haberimizvar.net- Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bayram namazını KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’la birlikte Lefkoşa’da Hala Sultan Camii’nde kıldı. Bayram Namazı sonrasında Ersin Tatar’la birlikte basının sorularını yanıtlayan Erdoğan, Afganistan konusunda, “Amerika çekilme kararını verdi, ama Kabil Havaalanı’nın zaten bizim tarafımızdan 20 yıldır işletiliyor, bundan sonra da işletilmesini istedi. Biz şu anda buna olumlu bakıyoruz. Ama olumlu bakarken tabii Amerika’ya bizim bazı şartlarımız var” dedi.

BİZ DE 20 YILDIR AFGANİSTAN’DAYIZ

Erdoğan, şöyle konuştu: “Egemen güçler, emperyalist güçler Afganistan’da ilk defa böyle bir sorun üretmiyor. Bundan önce de Afganistan’da nice sorunlar yaşadık. Afgan halkı dirayetiyle, iradesiyle bu emperyalist güçlere karşı mücadelesini verdi, bu mücadeleden de zaferle çıktı. Daha sonra tekrar bu emperyalist güçler malum Afganistan’a girdi, 20 yılı aşkın zamandır oradalar. Biz de bu emperyalist güçler karşısında Afgan kardeşlerimizin yanında yer aldık. Orada onlarla beraber öncelikli olarak da Kabil Havaalanı’nın korunmasını, bunun yanında insani noktada Afgan halkına her türlü desteği verme mücadelemizi sürdürdük”.

AMERİKA’YA BAZI ŞARTLARIMIZ VAR

“Şimdi yeni bir dönem var. 3 ana otorite burada görülüyor. NATO, Amerika ve Türkiye. Amerika çekilme kararını verdi, ama Kabil Havaalanı’nın bizim tarafımızdan zaten 20 yıldır işletiliyor, bundan sonra da işletilmesini istedi. Biz şu anda buna olumlu bakıyoruz. Ama olumlu bakarken tabii Amerika’ya bizim bazı şartlarımız var. Nedir bunlar? Bir, diplomatik ilişkilerde Amerika bizim yanımızda yer alacak. İki, lojistik noktasında imkanlarını bizim için seferber edecek, lojistik anlamda hangi gücü varsa bunları Türkiye’ye devredecek. Bir diğeri de tabii burada bu süreç içerisinde mali ve idari noktalarda çok ciddi sıkıntılar olacak, bu konuda da gerekli desteği Türkiye’ye verecek”. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.