Aç olan ‘açım’ diye bağırmaz

GÜNDEM 29.07.2021 - 20:08, Güncelleme: 29.07.2021 - 20:08
 

Aç olan ‘açım’ diye bağırmaz

“Suriyeliler giderse ülke ekonomisi çöker” sözleri gündem olan Yasin Aktay, bu kez de Türkiye’de “açız” diyenlerin hiçbirinin aç olmadığını iddia etti. Aktay, “Bugün ‘açım’ diyen insan bunun sömürüsünü yapan, politize etmeye çalışan insanlar” dedi.

haberimizvar.net-  AKP Genel Başkan Danışmanı ve eski Siirt Milletvekili Prof. Dr. Yasin Aktay, Habertürk’te Afşin Yurdakul’un sunduğu programa konuk oldu. Ülkedeki mülteci konusunun tartışıldığı programda Aktay, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Türkiye’de “açız” diyenlerin hiçbirinin aç olmadığını, bu işin sömürüsünü yaptığını belirten Aktay, “Aç olan ‘açım’ diye bağırmaz. ‘Açım’ diyen insan bu işin sömürüsünü yapan insandır, işi politize etmeye çalışan insanlardır” dedi. İŞİN SÖMÜRÜSÜNÜ YAPIYORLAR Aktay şunları söyledi: “Baştan itibaren Türkiye’de ne yapıldıysa, Suriye politikası da doğrudur. Ben şahsen hepsinin arkasında duruyorum. Ekonomi konusunda benim kendi kişisel paradigmam manevi boyutla çok irtibatlıdır. Ben rızka inanırım, rızkın Allah’tan olduğuna inanırım. Biz genellikle öyle inanırız, bizim toplumumuz da böyle inanır. Yani rızık Allah’tandır, misafir bereketiyle birlikte gelir, rızkıyla birlikte gelir. Zannetmeyin bugün böyle ‘açız’ falan diyen insanların hiçbiri aç değil, zaten aç olan ‘açım’ diye bağırmaz. ‘Açım’ diyen insan bu işin sömürüsünü yapan insandır, işi politize etmeye çalışan insanlardır”. VATANDAŞIN TEDAVİ OLAMIYORDU Sağlık sisteminde de AKP’nin iktidara gelmeden önceki dönemle bugünü kıyaslayan Aktay,  “2002 yılında Türkiye’nin sağlık ne idi? Bazıları diyorlar ki, ‘Suriyeliler geliyorlar tedavi oluyorlar, bizim vatandaşlarımız olamıyor’. Yahu 2002 yılında bırak Suriyeliyi, bırak herhangi bir insanı, senin vatandaşın tedavi olamıyordu. Bu bir iftiradır. Suriyeliler, Türk vatandaşlarından asla daha iyi bir sağlık hizmeti alıyor değiller” diye konuştu. SURİYELİ GİTSİN EKONOMİ ÇÖKER Geçtiğimiz günlerde Euronews’e konuşan Aktay’ın “Suriyelileri çekin ekonomi çöker” sözleri de tartışma yaratmıştı. Ülkede bulunan Suriyelilerin ekonomik katkı sağladığını ifade eden Aktay, “Örneğin Antep’te işverenler, yatırımcılar, sanayiciler, ‘Suriyelileri çekin Antep ekonomisi çöker’ diyor. Bazı yerlerde Suriyelileri çekin, bu ülke ekonomisi çöker. Belki Suriyelilerin ilk gelenleri Türklerin çalışamadığı sektörlerde çalışan insanlar olarak kalacaklar, ama Suriyeliler Türkiye’nin Arap dünyasıyla arasında çok ciddi bir iletişim köprüsü oluşturuyor” demişti. 
“Suriyeliler giderse ülke ekonomisi çöker” sözleri gündem olan Yasin Aktay, bu kez de Türkiye’de “açız” diyenlerin hiçbirinin aç olmadığını iddia etti. Aktay, “Bugün ‘açım’ diyen insan bunun sömürüsünü yapan, politize etmeye çalışan insanlar” dedi.

haberimizvar.net-   AKP Genel Başkan Danışmanı ve eski Siirt Milletvekili Prof. Dr. Yasin Aktay, Habertürk’te Afşin Yurdakul’un sunduğu programa konuk oldu. Ülkedeki mülteci konusunun tartışıldığı programda Aktay, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Türkiye’de “açız” diyenlerin hiçbirinin aç olmadığını, bu işin sömürüsünü yaptığını belirten Aktay, “Aç olan ‘açım’ diye bağırmaz. ‘Açım’ diyen insan bu işin sömürüsünü yapan insandır, işi politize etmeye çalışan insanlardır” dedi.

İŞİN SÖMÜRÜSÜNÜ YAPIYORLAR

Aktay şunları söyledi: “Baştan itibaren Türkiye’de ne yapıldıysa, Suriye politikası da doğrudur. Ben şahsen hepsinin arkasında duruyorum. Ekonomi konusunda benim kendi kişisel paradigmam manevi boyutla çok irtibatlıdır. Ben rızka inanırım, rızkın Allah’tan olduğuna inanırım. Biz genellikle öyle inanırız, bizim toplumumuz da böyle inanır. Yani rızık Allah’tandır, misafir bereketiyle birlikte gelir, rızkıyla birlikte gelir. Zannetmeyin bugün böyle ‘açız’ falan diyen insanların hiçbiri aç değil, zaten aç olan ‘açım’ diye bağırmaz. ‘Açım’ diyen insan bu işin sömürüsünü yapan insandır, işi politize etmeye çalışan insanlardır”.

VATANDAŞIN TEDAVİ OLAMIYORDU

Sağlık sisteminde de AKP’nin iktidara gelmeden önceki dönemle bugünü kıyaslayan Aktay,  “2002 yılında Türkiye’nin sağlık ne idi? Bazıları diyorlar ki, ‘Suriyeliler geliyorlar tedavi oluyorlar, bizim vatandaşlarımız olamıyor’. Yahu 2002 yılında bırak Suriyeliyi, bırak herhangi bir insanı, senin vatandaşın tedavi olamıyordu. Bu bir iftiradır. Suriyeliler, Türk vatandaşlarından asla daha iyi bir sağlık hizmeti alıyor değiller” diye konuştu.

SURİYELİ GİTSİN EKONOMİ ÇÖKER

Geçtiğimiz günlerde Euronews’e konuşan Aktay’ın “Suriyelileri çekin ekonomi çöker” sözleri de tartışma yaratmıştı. Ülkede bulunan Suriyelilerin ekonomik katkı sağladığını ifade eden Aktay, “Örneğin Antep’te işverenler, yatırımcılar, sanayiciler, ‘Suriyelileri çekin Antep ekonomisi çöker’ diyor. Bazı yerlerde Suriyelileri çekin, bu ülke ekonomisi çöker. Belki Suriyelilerin ilk gelenleri Türklerin çalışamadığı sektörlerde çalışan insanlar olarak kalacaklar, ama Suriyeliler Türkiye’nin Arap dünyasıyla arasında çok ciddi bir iletişim köprüsü oluşturuyor” demişti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.