Açık alanlarda dezenfektan kullanılması gereksizdir

GÜNDEM 15.03.2020 - 15:31, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Açık alanlarda dezenfektan kullanılması gereksizdir

Dünyayı saran koronavirüs salgınının ülkemizde de görülmesiyle tedbirler artırıldı. Tıbbi Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Aynur Eren Topkaya açık alanların dezenfektan uygulanmasının gereksiz olduğunu belirtti.

haberimizvar.net-Koronavirüsü önlemleri arasında açık alanların dezenfekte edilmesine karşı Tıbbi Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Aynur Eren Topkaya’dan bir eleştiri geldi. Topkaya, dezenfektanların gereksiz kullanımının da istenmeyen etkileri olabileceğine dikkat çekti. Prof. Aynur Eren Topkaya şunları söyledi: * Stadyum, park ve bahçeler gibi açık alanlara dezenfektan uygulaması gereksizdir. Hatta ekolojik çevreye zarar verir. İnsanların topluca uzun süre birlikte seyahat ettikleri tren, şehirlerarası otobüs, uçak gibi taşıma araçlarının her seferlerinden sonra bir kez dezenfekte edilmesi yeterlidir. * Ancak daha önemlisi bu araçlarda ateş, öksürük ve solunum sıkıntısı olan kişi varsa bu kişilerin maske takılarak izole edilmesidir. Bir metre yakınlarına başka yolcu oturtulmaması önemlidir. * Gereksiz ve uygunsuz dezenfektan kullanımı ihtiyaç olduğunda özellikle sağlık kurumlarında bunların temin edilememesine neden olup salgın yönetimini olumsuz etkileyebilecektir.  
Dünyayı saran koronavirüs salgınının ülkemizde de görülmesiyle tedbirler artırıldı. Tıbbi Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Aynur Eren Topkaya açık alanların dezenfektan uygulanmasının gereksiz olduğunu belirtti.

haberimizvar.net-Koronavirüsü önlemleri arasında açık alanların dezenfekte edilmesine karşı Tıbbi Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Aynur Eren Topkaya’dan bir eleştiri geldi. Topkaya, dezenfektanların gereksiz kullanımının da istenmeyen etkileri olabileceğine dikkat çekti. Prof. Aynur Eren Topkaya şunları söyledi:

* Stadyum, park ve bahçeler gibi açık alanlara dezenfektan uygulaması gereksizdir. Hatta ekolojik çevreye zarar verir. İnsanların topluca uzun süre birlikte seyahat ettikleri tren, şehirlerarası otobüs, uçak gibi taşıma araçlarının her seferlerinden sonra bir kez dezenfekte edilmesi yeterlidir.

* Ancak daha önemlisi bu araçlarda ateş, öksürük ve solunum sıkıntısı olan kişi varsa bu kişilerin maske takılarak izole edilmesidir. Bir metre yakınlarına başka yolcu oturtulmaması önemlidir.

* Gereksiz ve uygunsuz dezenfektan kullanımı ihtiyaç olduğunda özellikle sağlık kurumlarında bunların temin edilememesine neden olup salgın yönetimini olumsuz etkileyebilecektir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.