Acil serviste doktora saldırı

GÜNDEM 06.11.2023 - 14:56, Güncelleme: 06.11.2023 - 14:56
 

Acil serviste doktora saldırı

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi çocuk acilinde görevli doktor Gülizar Yıldırım'ın bir hasta yakınının saldırısına uğraması tepkiyle karşılandı Saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirten SES Antalya Şubesi Eş Başkanı Dr. Kaan Taşer, "Artık yeter sağlıkta şiddet sona ersin istiyoruz" dedi.

haberimizvar.net- Sağlıkta şiddet durmuyor, tersine artarak devam ediyor. Sağlık çalışanlarına yönelik son saldırıda Antalya'da gerçekleşti Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi çocuk acil servisinde görevli Dr. Gülizar Yıldırım bir hasta yakınının saldırısına uğradı. Doktor Yıldırım'a yapılan saldırı nedeniyle bir açıklama yapan Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Antalya Şubesi Eş Başkanı Dr. Kaan Taşer, ''Dr. Gülizar Yıldırım'ın hasta yakını tarafından darp edilmesini kınıyoruz, şiddet sağlık politikalarından bağımsız değildir. Artık yeter sağlıkta şiddet sona ersin istiyoruz" dedi. Sağlık emekçilerine yönelik şiddet konusunda işin kaynağına dönmenin gerektiğini belirten Taşer, "2000'li yıllara kadar hastanelerimizde sadece bir polis memuru adli vakalar için bulunurdu. Şimdi her hastanede onlarca, yüzlerce güvenlik görevlisi var fakat şiddet gittikçe tırmanıyor. Şiddet-dönüşüm- denilen ve AKP hükümetleri dönemlerinde hızlandırılan piyasacı uygulamalar yaygınlaştıkça artmaya başladı. Sağlık alanını kar etme alanı olarak gören, sağlık hizmetlerini üretim-tüketim ilişkisi içinde metaya dönüştüren ve her gün kışkırtılan sağlık talebi ile yöneticilerin değersizleştiren dil ve üslubu ile bu sistem şiddet üretiyor" şeklinde konuştu. Taşer, açıklamasında daha sonra şunları kaydetti: "Bizler sağlıklı ve güvenli çalışma ortamları, şiddetle mücadele için etkin bir ceza yasasının çıkarılması, sağlık alanında şiddeti doğuran sağlık politikalarından vazgeçilmesi, sağlık ve yaşam hakkını öne çıkaran koruyucu sağlık hizmetlerini önceleyen bir sağlık sistemi talebini dile getirmeye devam edeceğiz. Bu sistemi inşa edinceye kadar da mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Kamu otoritesini sağlık emek ve meslek örgütleri ile yan yana gelerek ve toplumu bilinçlendirmeyi de önüne koyan bir program hazırlamaya ve halk sağlığını önceleyen bir sağlık politikası yürütmeye, şiddeti üreten sağlık sağlık emekçilerini itibarsızlaştıran söylemlere son vermeye çağırıyoruz" Öte yandan Doktor Gülizar Yıldırım'ın saldırıya uğradığı Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi çocuk acil bölümünün girişine, "Meslektaşımıza uygulanan şiddet sebebiyle bugün acil dışında hasta bakılmamaktadır. Anlayışınız ve desteğiniz için teşekkür ederiz." notu bırakıldı.  
Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi çocuk acilinde görevli doktor Gülizar Yıldırım'ın bir hasta yakınının saldırısına uğraması tepkiyle karşılandı Saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirten SES Antalya Şubesi Eş Başkanı Dr. Kaan Taşer, "Artık yeter sağlıkta şiddet sona ersin istiyoruz" dedi.

haberimizvar.net- Sağlıkta şiddet durmuyor, tersine artarak devam ediyor. Sağlık çalışanlarına yönelik son saldırıda Antalya'da gerçekleşti Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi çocuk acil servisinde görevli Dr. Gülizar Yıldırım bir hasta yakınının saldırısına uğradı. Doktor Yıldırım'a yapılan saldırı nedeniyle bir açıklama yapan Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Antalya Şubesi Eş Başkanı Dr. Kaan Taşer, ''Dr. Gülizar Yıldırım'ın hasta yakını tarafından darp edilmesini kınıyoruz, şiddet sağlık politikalarından bağımsız değildir. Artık yeter sağlıkta şiddet sona ersin istiyoruz" dedi.

Sağlık emekçilerine yönelik şiddet konusunda işin kaynağına dönmenin gerektiğini belirten Taşer, "2000'li yıllara kadar hastanelerimizde sadece bir polis memuru adli vakalar için bulunurdu. Şimdi her hastanede onlarca, yüzlerce güvenlik görevlisi var fakat şiddet gittikçe tırmanıyor. Şiddet-dönüşüm- denilen ve AKP hükümetleri dönemlerinde hızlandırılan piyasacı uygulamalar yaygınlaştıkça artmaya başladı. Sağlık alanını kar etme alanı olarak gören, sağlık hizmetlerini üretim-tüketim ilişkisi içinde metaya dönüştüren ve her gün kışkırtılan sağlık talebi ile yöneticilerin değersizleştiren dil ve üslubu ile bu sistem şiddet üretiyor" şeklinde konuştu.

Taşer, açıklamasında daha sonra şunları kaydetti: "Bizler sağlıklı ve güvenli çalışma ortamları, şiddetle mücadele için etkin bir ceza yasasının çıkarılması, sağlık alanında şiddeti doğuran sağlık politikalarından vazgeçilmesi, sağlık ve yaşam hakkını öne çıkaran koruyucu sağlık hizmetlerini önceleyen bir sağlık sistemi talebini dile getirmeye devam edeceğiz. Bu sistemi inşa edinceye kadar da mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Kamu otoritesini sağlık emek ve meslek örgütleri ile yan yana gelerek ve toplumu bilinçlendirmeyi de önüne koyan bir program hazırlamaya ve halk sağlığını önceleyen bir sağlık politikası yürütmeye, şiddeti üreten sağlık sağlık emekçilerini itibarsızlaştıran söylemlere son vermeye çağırıyoruz"

Öte yandan Doktor Gülizar Yıldırım'ın saldırıya uğradığı Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi çocuk acil bölümünün girişine, "Meslektaşımıza uygulanan şiddet sebebiyle bugün acil dışında hasta bakılmamaktadır. Anlayışınız ve desteğiniz için teşekkür ederiz." notu bırakıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.