Adalet için haykırdı

GÜNDEM 20.02.2022 - 16:24, Güncelleme: 20.02.2022 - 16:24
 

Adalet için haykırdı

Antalya’da patronunun azmettirmesiyle darp edilen ve sol gözünü kaybeden mevsimlik tarım işçisi Altın Erdoğan Attalos Heykeli önünde ‘Adalet İstiyorum’ diyerek haykırdı. Erdoğan'a kadınlar CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek destek verdi

haberimizvar.net- Serik ilçesinde meyve bahçelerinde nar ve mandalina toplayarak geçimini sağlayan Altın Erdoğan, servis aracında maske takılmamasına ve sosyal mesafe kuralına uyulmamasına itiraz edince darp edildi. Olaydan sonra üç defa ameliyat geçirdiğini ve sol gözünü kaybettiğini söyleyen Erdoğan kadın dernekleri ve CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek’in katılımıyla basın açıklaması gerçekleştirdi.  ŞİDDET GÖREN KADINLAR ADINA Attalos Heykeli önündeki basın açıklamasını Altın Erdoğan ve katılımcılar adına Fazilet Kabadayı okudu. Kendilerini yalnız bırakmayan derneklere teşekkür eden Kabadayı, “Öncelikle beni hiçbir zaman yalnız bırakmayan Emek ve Demokrasi Güçlerine ve Kadın Platformu’na, yanımda duran herkese teşekkür ederek sözlerime başlamak istiyorum. Ben Altın Erdoğan. Belki kiminiz adımı haber sayfalarında duydunuz, belki bu meydanlarda yaptığımız hak arayışına tanıklık ettiniz, belki de buradaki kadınlar gibi adalet mücadelemde yanımda durdunuz, benimle birlikte yürüdünüz. Bazılarınızsa hiç duymadı adımı. Çünkü kadına yönelik şiddet öyle sık yaşanıyor ki, şiddet uygulayan ister koca ister patron olsun; kaybolup gidiyor isimlerimiz. Bugün burada sadece benim değil, şiddet gören hiçbir kadının ismi unutulmasın diye buluştuk” dedi.  GÖZLERİM HER ŞEYE ŞAHİT Altın Erdoğan ise, kadın örgütlerine basın mensuplarına, CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek’e teşekkür ederek , “Benim şahitlerimi tehdit ettiler, benim en büyük şahidim gözüm. Doğru adalet istiyorum. Adalet sarayından sevinçle çıkmak istiyorum” dedi. Altın Erdoğan’ eşi Süleyman Erdoğan ise, eşim evine çocuklarına torunlarına destek olmak için tarım işçisi olarak çalışıyordu. Biz mutlaka ama mutlaka bu olaya sebebiyet veren insanların yasalar çerçevesinde hesap vermesini istiyoruz” şeklinde konuştu.
Antalya’da patronunun azmettirmesiyle darp edilen ve sol gözünü kaybeden mevsimlik tarım işçisi Altın Erdoğan Attalos Heykeli önünde ‘Adalet İstiyorum’ diyerek haykırdı. Erdoğan'a kadınlar CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek destek verdi

haberimizvar.net- Serik ilçesinde meyve bahçelerinde nar ve mandalina toplayarak geçimini sağlayan Altın Erdoğan, servis aracında maske takılmamasına ve sosyal mesafe kuralına uyulmamasına itiraz edince darp edildi. Olaydan sonra üç defa ameliyat geçirdiğini ve sol gözünü kaybettiğini söyleyen Erdoğan kadın dernekleri ve CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek’in katılımıyla basın açıklaması gerçekleştirdi. 

ŞİDDET GÖREN KADINLAR ADINA
Attalos Heykeli önündeki basın açıklamasını Altın Erdoğan ve katılımcılar adına Fazilet Kabadayı okudu. Kendilerini yalnız bırakmayan derneklere teşekkür eden Kabadayı, “Öncelikle beni hiçbir zaman yalnız bırakmayan Emek ve Demokrasi Güçlerine ve Kadın Platformu’na, yanımda duran herkese teşekkür ederek sözlerime başlamak istiyorum. Ben Altın Erdoğan. Belki kiminiz adımı haber sayfalarında duydunuz, belki bu meydanlarda yaptığımız hak arayışına tanıklık ettiniz, belki de buradaki kadınlar gibi adalet mücadelemde yanımda durdunuz, benimle birlikte yürüdünüz. Bazılarınızsa hiç duymadı adımı. Çünkü kadına yönelik şiddet öyle sık yaşanıyor ki, şiddet uygulayan ister koca ister patron olsun; kaybolup gidiyor isimlerimiz. Bugün burada sadece benim değil, şiddet gören hiçbir kadının ismi unutulmasın diye buluştuk” dedi. 

GÖZLERİM HER ŞEYE ŞAHİT
Altın Erdoğan ise, kadın örgütlerine basın mensuplarına, CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek’e teşekkür ederek , “Benim şahitlerimi tehdit ettiler, benim en büyük şahidim gözüm. Doğru adalet istiyorum. Adalet sarayından sevinçle çıkmak istiyorum” dedi. Altın Erdoğan’ eşi Süleyman Erdoğan ise, eşim evine çocuklarına torunlarına destek olmak için tarım işçisi olarak çalışıyordu. Biz mutlaka ama mutlaka bu olaya sebebiyet veren insanların yasalar çerçevesinde hesap vermesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.