Aday olursa AKP ve MHP seçmeninden de destek alıyor

SİYASET 29.12.2022 - 00:01, Güncelleme: 29.12.2022 - 00:01
 

Aday olursa AKP ve MHP seçmeninden de destek alıyor

Artıbir Araştırma Şirketi’nin Aralı ayında yaptığı araştırmada Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olması durumunda tüm partilerden seçmen desteği aldığı ortaya çıktı.

haberimizvar.net- Başarılı analiz ve yorumlarıyla dikkat çeken Hüseyin Çalışkaner yönetimindeki Artıbir Araştırma Şirketi, Türkiye genelinde 1500 katılımcıyla birlikte Aralık ayı gündem araştırması yaptı. Araştırmaya göre “Bu pazar seçim olsa aşağıdaki adaylardan hangisine oy verirsiniz?” sorusuna yurttaşlar, yüzde 43.6 ile Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 39.4 ile Recep Tayyip Erdoğan derken yüzde 17’lik kesim ise kararsız olduğunu söyledi. Ankete katılanlar, “Sizce Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı olmalı mı” sorusuna ise yüzde 57.8’le ‘Evet’, yüzde 30.4’le ‘Hayır derken 11.8’i ise ‘Kararsız’ cevabını verdi. Katılımcılara “Sizce Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı adayı olmalı mı” sorusu da soruldu. Yurttaşların yüzde 30.2’si ‘Evet’ derken yüzde 56.3’ü de ‘Hayır’ yanıtını verdi. Katılımcıların yüzde 13.5’i ise ‘Kararsız’ kaldı. Anketin en ilgi çekici analizi ise, Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olması durumunda ankete katılan; CHP’li seçmenden yüzde 88,4 İYİ Partili seçmen arasından yüzde 73,4 HDP seçmeninden yüzde 78,3 Deva Partililerden yüzde 72,6 Saadet Partisi seçmeninden yüzde 62,1 MHP seçmeninden yüzde 14,3 AKP seçmeninden ise yüzde 10,9 oranından ‘oy veririz, destek oluruz’ yanıtı geldi.
Artıbir Araştırma Şirketi’nin Aralı ayında yaptığı araştırmada Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olması durumunda tüm partilerden seçmen desteği aldığı ortaya çıktı.

haberimizvar.net- Başarılı analiz ve yorumlarıyla dikkat çeken Hüseyin Çalışkaner yönetimindeki Artıbir Araştırma Şirketi, Türkiye genelinde 1500 katılımcıyla birlikte Aralık ayı gündem araştırması yaptı.

Araştırmaya göre “Bu pazar seçim olsa aşağıdaki adaylardan hangisine oy verirsiniz?” sorusuna yurttaşlar, yüzde 43.6 ile Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 39.4 ile Recep Tayyip Erdoğan derken yüzde 17’lik kesim ise kararsız olduğunu söyledi.

Ankete katılanlar, “Sizce Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı olmalı mı” sorusuna ise yüzde 57.8’le ‘Evet’, yüzde 30.4’le ‘Hayır derken 11.8’i ise ‘Kararsız’ cevabını verdi.

Katılımcılara “Sizce Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı adayı olmalı mı” sorusu da soruldu. Yurttaşların yüzde 30.2’si ‘Evet’ derken yüzde 56.3’ü de ‘Hayır’ yanıtını verdi. Katılımcıların yüzde 13.5’i ise ‘Kararsız’ kaldı.

Anketin en ilgi çekici analizi ise, Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olması durumunda ankete katılan;

CHP’li seçmenden yüzde 88,4

İYİ Partili seçmen arasından yüzde 73,4

HDP seçmeninden yüzde 78,3

Deva Partililerden yüzde 72,6

Saadet Partisi seçmeninden yüzde 62,1

MHP seçmeninden yüzde 14,3

AKP seçmeninden ise yüzde 10,9 oranından ‘oy veririz, destek oluruz’ yanıtı geldi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.