Adı Barış halkı mutsuz!

YEREL 07.03.2024 - 13:05, Güncelleme: 07.03.2024 - 13:27
 

Adı Barış halkı mutsuz!

Kepez'de Mazıdağı eteklerinde kurulmuş olan 18 bin nüfuslu Barış Mahallesi'nin halkı evlerini tehdit eden DSİ kanalındaki taşkınlar nedeniyle mutsuz, sorunlarının ivedi çözümü için yetkililerin harekete geçmesini bekliyor.

haberimizvar.net- Antalya'nın balkonu olarak bilinen Kepez'de Mazıdağı eteklerinde kurulmuş olan 18 bin nüfuslu Barış Mahallesi'nin sakinleri, ev ve işyerlerini tehdit eden DSİ kanalının taşkınları nedeniyle mutsuz. DSİ kanalına sınır komşusu olan Barış Mahallesi sakinleri, DSİ'nin ev ve işyerlerinin hemen yanında bulunan futbol sahasına duvar örmesine rağmen su mazgalları yapmayı akıl edemediğini, Mazıdağı'ndan akan suların DSİ'nin duvarına çarpıp 2897 sokağı dere haline dönüştürdüğünü, yağmur yağınca sokaklarının dere yatağı haline geldiğini belirtiyorlar. Barış Mahallesi Muhtarı İsmet Keskin'in sorunu defalarca DSİ yetkililerine iletmesine rağmen, "Bizim sorunumuz değil' yanıtı verildiğini ileri sürülüyor. Yağmurlu günlerde Mazıdağı'ndan gelen sular 2897 sokağı dere yatağına çevirince insanlar sokağa çıkamıyor, sokağa çıkanlar ise evlerine giremiyor. Aslında sorunun çözümü basit DSİ kanalının çevresine duvar yerine demir korkuluk yapılsa Barış Mahallesi sakinlerinin evlerinden çıkarken, evlerine girerken akrobasi hareketleri yapmalarına gerek kalmayacak. Mahalle sakinleri, sorunlarının ivedilikle çözülmesi için DSİ Bölge Müdürlüğü'nü 'insanlık namına' çağrıda bulunmanın tek çare olduğunu belirterek göreve çağırıyorlar.
Kepez'de Mazıdağı eteklerinde kurulmuş olan 18 bin nüfuslu Barış Mahallesi'nin halkı evlerini tehdit eden DSİ kanalındaki taşkınlar nedeniyle mutsuz, sorunlarının ivedi çözümü için yetkililerin harekete geçmesini bekliyor.

haberimizvar.net- Antalya'nın balkonu olarak bilinen Kepez'de Mazıdağı eteklerinde kurulmuş olan 18 bin nüfuslu Barış Mahallesi'nin sakinleri, ev ve işyerlerini tehdit eden DSİ kanalının taşkınları nedeniyle mutsuz. DSİ kanalına sınır komşusu olan Barış Mahallesi sakinleri, DSİ'nin ev ve işyerlerinin hemen yanında bulunan futbol sahasına duvar örmesine rağmen su mazgalları yapmayı akıl edemediğini, Mazıdağı'ndan akan suların DSİ'nin duvarına çarpıp 2897 sokağı dere haline dönüştürdüğünü, yağmur yağınca sokaklarının dere yatağı haline geldiğini belirtiyorlar.

Barış Mahallesi Muhtarı İsmet Keskin'in sorunu defalarca DSİ yetkililerine iletmesine rağmen, "Bizim sorunumuz değil' yanıtı verildiğini ileri sürülüyor. Yağmurlu günlerde Mazıdağı'ndan gelen sular 2897 sokağı dere yatağına çevirince insanlar sokağa çıkamıyor, sokağa çıkanlar ise evlerine giremiyor. Aslında sorunun çözümü basit DSİ kanalının çevresine duvar yerine demir korkuluk yapılsa Barış Mahallesi sakinlerinin evlerinden çıkarken, evlerine girerken akrobasi hareketleri yapmalarına gerek kalmayacak. Mahalle sakinleri, sorunlarının ivedilikle çözülmesi için DSİ Bölge Müdürlüğü'nü 'insanlık namına' çağrıda bulunmanın tek çare olduğunu belirterek göreve çağırıyorlar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.