Adrese teslim ihale iddiası

GÜNDEM 16.09.2019 - 18:48, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Adrese teslim ihale iddiası

Kepez Belediyesi’nin çöp toplama ihalesinin adrese teslim olduğu iddiaları ayyuka çıktı. CHP ve İYİ Partili meclis üyelerine konuyla ilgili bilgi verilmezken, çöp toplama işinin belediyeyle davalık olan ve 2004’ten beri bu işi yapan bir firmaya verildiği ileri sürüldü.

HABERİMİZ VAR – AKP’li Kepez Belediyesi’nin geçtiğimiz ay yaptığı katı atık toplama, süpürme ve nakli ihalesi kafaları karıştırdı. 36 ay süreli ve toplam 72 aracın kiralanmasına yönelik ihalede, ihaleye girecek olan firmaların makine parklarının “öz mal” olma şartına bağlanması, “öz mal’’ şartının ihaleden sonraya bırakılmaması akıllara pek çok soruyu getirdi. ÖZ MAL İHALEDEN SONRA Mehmet Akyol’un Akdeniz Son Havadis gazetesinde yayınlanan haberinde, geçtiğimiz yıllarda yüklenici firmada çalışan işçilerin işçilik haklarını ödemediği, doğan tazminatın da Kepez Belediyesi tarafından ödendiği iddiası da yer aldı. İhalenin adrese teslim yapıldığı iddiaları ayyuka çıkmışken, 2004 yılından bu yana aynı firmanın Kepez’deki çöp ihalesini aldığı ve almaya devam edeceği yönündeki ciddi bilgiler de Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’yü zan altında bıraktı. Benzer ihalelere ilişkin diğer belediyelerin şartnameleri incelendiğinde hiç birinde “öz mal” şartının olmadığı görüldü. İHALEYİ HANGİ FİRMA ALDI? İddialara göre, Kepez Belediyesi’nin atık toplama ihalesinde öz mal şartının getirilmesi, ihaleye girecek olan firma sayısının düşmesine ve doğal olarak istenilen rekabet şartlarının oluşmamasına neden oldu. CHP’li ve İYİ Partili meclis üyelerinin söz konusu ihaleyi kimin aldığına dair sordukları soruların bürokratlar tarafından cevapsız bırakılması birçok soru işaretini de beraberinde getirdi. Belediye kaynaklarından edinilen bilgiye göre, 2004 yılından beri ihaleyi alan firmanın bu ihaleyi de alarak 3 yıl daha Kepez’in çöp toplama işini yapacağı ortaya çıktı. İşin ilginç yanı ise adı geçen firmanın geçtiğimiz dönemde taşeron olarak çalıştırdığı işçilerin tazminatlarını ödemediği için Kepez Belediyesi ile davalık olması. İddia doğru ise, Kepez Belediyesi geçtiğimiz dönemden mahkemelik olduğu firmaya yine ihale verdi.  
Kepez Belediyesi’nin çöp toplama ihalesinin adrese teslim olduğu iddiaları ayyuka çıktı. CHP ve İYİ Partili meclis üyelerine konuyla ilgili bilgi verilmezken, çöp toplama işinin belediyeyle davalık olan ve 2004’ten beri bu işi yapan bir firmaya verildiği ileri sürüldü.

HABERİMİZ VAR – AKP’li Kepez Belediyesi’nin geçtiğimiz ay yaptığı katı atık toplama, süpürme ve nakli ihalesi kafaları karıştırdı. 36 ay süreli ve toplam 72 aracın kiralanmasına yönelik ihalede, ihaleye girecek olan firmaların makine parklarının “öz mal” olma şartına bağlanması, “öz mal’’ şartının ihaleden sonraya bırakılmaması akıllara pek çok soruyu getirdi.

ÖZ MAL İHALEDEN SONRA

Mehmet Akyol’un Akdeniz Son Havadis gazetesinde yayınlanan haberinde, geçtiğimiz yıllarda yüklenici firmada çalışan işçilerin işçilik haklarını ödemediği, doğan tazminatın da Kepez Belediyesi tarafından ödendiği iddiası da yer aldı. İhalenin adrese teslim yapıldığı iddiaları ayyuka çıkmışken, 2004 yılından bu yana aynı firmanın Kepez’deki çöp ihalesini aldığı ve almaya devam edeceği yönündeki ciddi bilgiler de Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’yü zan altında bıraktı. Benzer ihalelere ilişkin diğer belediyelerin şartnameleri incelendiğinde hiç birinde “öz mal” şartının olmadığı görüldü.

İHALEYİ HANGİ FİRMA ALDI?

İddialara göre, Kepez Belediyesi’nin atık toplama ihalesinde öz mal şartının getirilmesi, ihaleye girecek olan firma sayısının düşmesine ve doğal olarak istenilen rekabet şartlarının oluşmamasına neden oldu. CHP’li ve İYİ Partili meclis üyelerinin söz konusu ihaleyi kimin aldığına dair sordukları soruların bürokratlar tarafından cevapsız bırakılması birçok soru işaretini de beraberinde getirdi. Belediye kaynaklarından edinilen bilgiye göre, 2004 yılından beri ihaleyi alan firmanın bu ihaleyi de alarak 3 yıl daha Kepez’in çöp toplama işini yapacağı ortaya çıktı. İşin ilginç yanı ise adı geçen firmanın geçtiğimiz dönemde taşeron olarak çalıştırdığı işçilerin tazminatlarını ödemediği için Kepez Belediyesi ile davalık olması. İddia doğru ise, Kepez Belediyesi geçtiğimiz dönemden mahkemelik olduğu firmaya yine ihale verdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.