ADSO'da konserler dizisi devam ediyor

KÜLTÜR (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 31.03.2024 - 13:22, Güncelleme: 31.03.2024 - 13:22
 

ADSO'da konserler dizisi devam ediyor

Antalya Devlet Senfoni Orkestrası'nın (ADSO) konserler dizisi aralıksız sürüyor. ADSO, klasik müzikseverleri piyano- keman- viyolonsel üçlüsü konserinde buluşturdu.

haberimizvar.net- Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda gerçekleşen konserde orkestrayı genç şef Deniz Oliveira Erdinç yönetirken genç piyano sanatçısı Ayşegül Yörükoğlu, genç keman sanatçısı Deniz İspir, genç viyolonsel sanatçısı Utku Kapcı solist olarak sahnedeki yerlerini aldı. Solistler Ayşegül Yörükoğlu, Deniz İspir, Utku Kapcı enstrümanlarıyla dünyaca ünlü bestecilerden L. Van. Beyhoven'in 'Egmont Uvertürü'nü, C. Saint Saens'in 'No. 1 Viyolonsel Konçertosu 'nu yorumladı. Solistlerin piyano, keman ve viyolonseline şef Deniz Oliveira Erdinç'in yönettiği orkestra da eşlik etti. Müzikseverlere üç farklı enstrümanlarıyla keyifli, neşeli bir akşam yaşatan solistler sahneden alkış yağmuru altında ayrıldı. Konserin ikinci bölümünde ise orkestra F. Mendelssohn'un keman ve piyano için bestelediği konçertosunu seslendirdi.
Antalya Devlet Senfoni Orkestrası'nın (ADSO) konserler dizisi aralıksız sürüyor. ADSO, klasik müzikseverleri piyano- keman- viyolonsel üçlüsü konserinde buluşturdu.

haberimizvar.net- Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda gerçekleşen konserde orkestrayı genç şef Deniz Oliveira Erdinç yönetirken genç piyano sanatçısı Ayşegül Yörükoğlu, genç keman sanatçısı Deniz İspir, genç viyolonsel sanatçısı Utku Kapcı solist olarak sahnedeki yerlerini aldı.

Solistler Ayşegül Yörükoğlu, Deniz İspir, Utku Kapcı enstrümanlarıyla dünyaca ünlü bestecilerden L. Van. Beyhoven'in 'Egmont Uvertürü'nü, C. Saint Saens'in 'No. 1 Viyolonsel Konçertosu 'nu yorumladı. Solistlerin piyano, keman ve viyolonseline şef Deniz Oliveira Erdinç'in yönettiği orkestra da eşlik etti.

Müzikseverlere üç farklı enstrümanlarıyla keyifli, neşeli bir akşam yaşatan solistler sahneden alkış yağmuru altında ayrıldı. Konserin ikinci bölümünde ise orkestra F. Mendelssohn'un keman ve piyano için bestelediği konçertosunu seslendirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.