ADSO'dan muhteşem konser!

KÜLTÜR (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 28.10.2023 - 13:01, Güncelleme: 28.10.2023 - 13:01
 

ADSO'dan muhteşem konser!

Antalya Devlet Senfoni Orkestrası (ADSO), Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'ncü yılını kutlama etkinliklerine muhteşem bir konser ile renk kattı.

haberimizvar.net-Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda gerçekleşen 'Cumhuriyet Bayramı Konseri'nde '7'den 77'ye Karma Çok Sesli Korosu' sahne aldı. Antalya Valisi Hulusi Şahin'in de izlediği konserde, orkestrayı şef Oğuzhan Kavruk, koroları aynı zaman solist olan şef Esra Arslantürk Serbest, şef Pırıl Şengenç, korrepetitör Yücel Yalçın yönetti.  COŞKU VEREN ESERLER İstiklal Marşı ve Mustafa Kemal Atatürk'ün gençliğe hitabının okunmasının ardından başlayan özel konserde solistler orkestra, çocuk ve yetişkinlerden oluşan koroların eşliğinde ilk olarak 'Çanakkale Türküsü'nü seslendirdi. 'Sakarya Marşı' ile devam eden konser süresince 'Denizde Akşam', 'Vatan Marşı', 'Uzun İnce Bir Yoldayım', 'Hoş Gelişler Ola', 'Cumhuriyet', 'Biz Atatürk Gençleriyiz', 'Hatıra', '100. Yıl Marşı', 'Gençlik Marşı' adlı eserler yorumlandı.  Konser 'Onuncu Yıl Marşı'nın hep bir ağızdan okunması ve Türk Bayrakları'nın hem sahnede hem salonda dalgalandırılmasıyla sonlandı. Konseri büyük bir coşkuyla izleyen, eserlere eşlik eden izleyici orkestra ve koro üyelerini, şefleri dakikalarca ayakta alkışladı.
Antalya Devlet Senfoni Orkestrası (ADSO), Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'ncü yılını kutlama etkinliklerine muhteşem bir konser ile renk kattı.

haberimizvar.net-Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda gerçekleşen 'Cumhuriyet Bayramı Konseri'nde '7'den 77'ye Karma Çok Sesli Korosu' sahne aldı. Antalya Valisi Hulusi Şahin'in de izlediği konserde, orkestrayı şef Oğuzhan Kavruk, koroları aynı zaman solist olan şef Esra Arslantürk Serbest, şef Pırıl Şengenç, korrepetitör Yücel Yalçın yönetti. 

COŞKU VEREN ESERLER

İstiklal Marşı ve Mustafa Kemal Atatürk'ün gençliğe hitabının okunmasının ardından başlayan özel konserde solistler orkestra, çocuk ve yetişkinlerden oluşan koroların eşliğinde ilk olarak 'Çanakkale Türküsü'nü seslendirdi. 'Sakarya Marşı' ile devam eden konser süresince 'Denizde Akşam', 'Vatan Marşı', 'Uzun İnce Bir Yoldayım', 'Hoş Gelişler Ola', 'Cumhuriyet', 'Biz Atatürk Gençleriyiz', 'Hatıra', '100. Yıl Marşı', 'Gençlik Marşı' adlı eserler yorumlandı. 

Konser 'Onuncu Yıl Marşı'nın hep bir ağızdan okunması ve Türk Bayrakları'nın hem sahnede hem salonda dalgalandırılmasıyla sonlandı. Konseri büyük bir coşkuyla izleyen, eserlere eşlik eden izleyici orkestra ve koro üyelerini, şefleri dakikalarca ayakta alkışladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.