ADSO'dan öğretmenlere özel konser

KÜLTÜR (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 25.11.2023 - 13:50, Güncelleme: 25.11.2023 - 13:50
 

ADSO'dan öğretmenlere özel konser

Antalya Devlet Senfoni Orkestrası (ADSO), klasik müzik severleri 'Öğretmenler Günü'ne özel konserde buluşturdu.

haberimizvar.net- Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda gerçekleşen konserin solisti Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Antalya Devlet Konservatuarı Piyano Ana Sanat Dalı Öğretim Görevlisi ve Piyano Sanatçısı Doç. Dr. Yuriy Sayutkin oldu. Sayutkin, piyanosuyla öğretmenler için dünyaca ünlü bestecilerden Richard Wagner ile Maurice Ravel'in eserlerini seslendirdi. Ünlü şef Cem'i Can Deliorman'ın yönettiği orkestra da piyanonun tuşların yayılan nağmeler eşlik etti. Sanatçı Yuriy Sayutkin, sahnedeki üstün performansıyla piyano severlere keyifli bir akşam yaşattı. Sayutkin'e çiçekle teşekkür edildi. Konserin ikinci bölümünde ise orkestra besteci Pyotr İlyiç Çaykovsky'nin '4'ncü Fa minör Senfonisi'ni yorumladı. 
Antalya Devlet Senfoni Orkestrası (ADSO), klasik müzik severleri 'Öğretmenler Günü'ne özel konserde buluşturdu.

haberimizvar.net- Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda gerçekleşen konserin solisti Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Antalya Devlet Konservatuarı Piyano Ana Sanat Dalı Öğretim Görevlisi ve Piyano Sanatçısı Doç. Dr. Yuriy Sayutkin oldu. Sayutkin, piyanosuyla öğretmenler için dünyaca ünlü bestecilerden Richard Wagner ile Maurice Ravel'in eserlerini seslendirdi. Ünlü şef Cem'i Can Deliorman'ın yönettiği orkestra da piyanonun tuşların yayılan nağmeler eşlik etti. Sanatçı Yuriy Sayutkin, sahnedeki üstün performansıyla piyano severlere keyifli bir akşam yaşattı. Sayutkin'e çiçekle teşekkür edildi.

Konserin ikinci bölümünde ise orkestra besteci Pyotr İlyiç Çaykovsky'nin '4'ncü Fa minör Senfonisi'ni yorumladı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.