AFAD bahane otel şahane!

YEREL 15.12.2023 - 14:17, Güncelleme: 15.12.2023 - 14:41
 

AFAD bahane otel şahane!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın(AFAD) sosyal tesis ve eğitim alanı yapmak için Finike Belediyesi'nden tahsisini talep ettiği, ancak halkın kullanımına kapatılacağı gerekçesiyle belediye tarafından reddedilen deniz kıyısındaki arazi için 100 odalı tatil köyü görünümlü lüks bir otel projesinin gerçekleştirileceği ortaya çıktı. Finike Kaymakamlığı, 94 metrekarelik alanın tahsisini yapmayan Finike Belediyesi'ni 'yatırıma karşı çıkıyor' gerekçesiyle suçlarken, Finike Belediyesi sosyal tesis ve eğitim alanı yapılacağı iddia edilen alan için hazırlanan otel projesinin görsellerini kamuoyu ile paylaştı.

haberimizvar.net- Sosyal tesis ve eğitim alanı yapılması için Antalya’nın Finike ilçesinde bulunan 94 metrekarelik arazinin kendilerine tahsisini isteyen Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) talebi, halkın kullanımına kapatılacağı gerekçesiyle belediye tarafından reddedilmişti.  AFAD’ın hazırlattığı projede 8387 metrekarelik alanda; 100 odalı otelin dışında 1 adet mini futbol sahası, çok amaçlı basketbol sahası ve acil durum botlarına ulaşım sağlamak için iskele yapılması planlanıyordu. Halk için halkın kullanımına açılacağı öne sürülen tesiste 1 adet helipter pisti de yer alıyordu. GEYİKÇİ: YATIRIMA KARŞI DEĞİLİZ Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:  “350 milyon liralık yatırımdan bahsedildi. Biz yatırıma karşı değiliz. Gayriresmi meclisi topladık ve meclis üyelerimizin hepsi karşı çıktıklarını söyledi. Buraya 100 odalı otel, yanında eğitim alanı diye ayırdıkları alan, yüzme havuzu, kıyıda da plaj ve yatların yanaşacağı bir mendirek planlanmış. Bize de projeye ortak olma teklifi yapıldı. Ancak burası halkın faydalanamayacağı bir yer haline gelecek. Biz onun için karşı çıkıyoruz. Eğer böyle bir eğitim alanı isteniyor ise Finike'de alternatif alanlar olduğunu söyledik ve yerleri gösterdik. Kararlarında ısrarcılar. Biz ilçemize gelecek yatırıma hiçbir zaman karşı değiliz sadece yerine karşıyız" diye konuştu. KAYMAKAMLIK: ÜZÜCÜ ve YAZIK Geyikçi'nin 'yapılacak sosyal tesisle alanın halkın kullanımına kapanacağı' iddiası üzerine Finike Kaymakamlığı yaptığı yazılı açıklamada “üzücü ve yazık” ifadelerini kullandı.  Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklama: “Bahsedilen kurum devletimizin en üst kurumlarından biri olan İçişleri Bakanlığımız bünyesindeki AFAD. Devletimizin hangi kurumu vatandaşlarımızın kullanımına kapanmış ya da kapatılmış? 350 milyon TL'lik yatırımın ilçemize getirilmesine engel olma yetmiyor, bir de yapılacak AFAD Sualtı ve üstü Arama ve Kurtarma Eğitim Merkezi'nin devletimizin varlık sebebi olan vatandaşlarımızın kullanımına kapanacağı iddiasını kaygıyla izliyoruz. Üzücü ve yazık." HALK BUNUN NERESİNİ KULLANACAK? Kaymakamlığının açıklamasının ardından Finike Belediyesi de sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda projenin görselleri paylaşılarak şu ifadeler kullanıldı:  'Taş ocağı alanına yapılması düşünülen projenin görselleri bunlardır. Halkımız bu projenin neresini kullanacak ya da kullanabilir? Yorumu kıymetli vatandaşlarımızın takdirine bırakıyoruz'. İŞTE O PROJE Projeye ait görseller şu şekilde:  
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın(AFAD) sosyal tesis ve eğitim alanı yapmak için Finike Belediyesi'nden tahsisini talep ettiği, ancak halkın kullanımına kapatılacağı gerekçesiyle belediye tarafından reddedilen deniz kıyısındaki arazi için 100 odalı tatil köyü görünümlü lüks bir otel projesinin gerçekleştirileceği ortaya çıktı. Finike Kaymakamlığı, 94 metrekarelik alanın tahsisini yapmayan Finike Belediyesi'ni 'yatırıma karşı çıkıyor' gerekçesiyle suçlarken, Finike Belediyesi sosyal tesis ve eğitim alanı yapılacağı iddia edilen alan için hazırlanan otel projesinin görsellerini kamuoyu ile paylaştı.

haberimizvar.net- Sosyal tesis ve eğitim alanı yapılması için Antalya’nın Finike ilçesinde bulunan 94 metrekarelik arazinin kendilerine tahsisini isteyen Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) talebi, halkın kullanımına kapatılacağı gerekçesiyle belediye tarafından reddedilmişti. 

AFAD’ın hazırlattığı projede 8387 metrekarelik alanda; 100 odalı otelin dışında 1 adet mini futbol sahası, çok amaçlı basketbol sahası ve acil durum botlarına ulaşım sağlamak için iskele yapılması planlanıyordu.
Halk için halkın kullanımına açılacağı öne sürülen tesiste 1 adet helipter pisti de yer alıyordu.

GEYİKÇİ: YATIRIMA KARŞI DEĞİLİZ
Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
 “350 milyon liralık yatırımdan bahsedildi. Biz yatırıma karşı değiliz. Gayriresmi meclisi topladık ve meclis üyelerimizin hepsi karşı çıktıklarını söyledi. Buraya 100 odalı otel, yanında eğitim alanı diye ayırdıkları alan, yüzme havuzu, kıyıda da plaj ve yatların yanaşacağı bir mendirek planlanmış. Bize de projeye ortak olma teklifi yapıldı. Ancak burası halkın faydalanamayacağı bir yer haline gelecek. Biz onun için karşı çıkıyoruz. Eğer böyle bir eğitim alanı isteniyor ise Finike'de alternatif alanlar olduğunu söyledik ve yerleri gösterdik. Kararlarında ısrarcılar. Biz ilçemize gelecek yatırıma hiçbir zaman karşı değiliz sadece yerine karşıyız" diye konuştu.

KAYMAKAMLIK: ÜZÜCÜ ve YAZIK
Geyikçi'nin 'yapılacak sosyal tesisle alanın halkın kullanımına kapanacağı' iddiası üzerine Finike Kaymakamlığı yaptığı yazılı açıklamada “üzücü ve yazık” ifadelerini kullandı. 
Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklama:
“Bahsedilen kurum devletimizin en üst kurumlarından biri olan İçişleri Bakanlığımız bünyesindeki AFAD. Devletimizin hangi kurumu vatandaşlarımızın kullanımına kapanmış ya da kapatılmış? 350 milyon TL'lik yatırımın ilçemize getirilmesine engel olma yetmiyor, bir de yapılacak AFAD Sualtı ve üstü Arama ve Kurtarma Eğitim Merkezi'nin devletimizin varlık sebebi olan vatandaşlarımızın kullanımına kapanacağı iddiasını kaygıyla izliyoruz. Üzücü ve yazık."

HALK BUNUN NERESİNİ KULLANACAK?
Kaymakamlığının açıklamasının ardından Finike Belediyesi de sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda projenin görselleri paylaşılarak şu ifadeler kullanıldı:
 'Taş ocağı alanına yapılması düşünülen projenin görselleri bunlardır. Halkımız bu projenin neresini kullanacak ya da kullanabilir? Yorumu kıymetli vatandaşlarımızın takdirine bırakıyoruz'.

İŞTE O PROJE

Projeye ait görseller şu şekilde:

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.