AFAD gönüllülerine teşekkür töreni

YEREL (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 11.03.2024 - 18:15, Güncelleme: 11.03.2024 - 18:24
 

AFAD gönüllülerine teşekkür töreni

Antalya'da 13 Şubat’ta yaşanan sel felaketinde görev alan AFAD gönüllüleri için arama kurtarma ekiplerine teşekkür töreni düzenlendi. Törene katılan Vali Hulusi Şahin, “Bizim toplumumuzun yüksek karakterini sizler temsil ediyorsunuz" diyerek, AFAD ve gönüllü kuruluşların yaygınlaştırılması için çalışmalar yapacaklarını dile getirdi.

haberimizvar.net- 13 Şubat 2024 tarihinde Antalya’da yaşanan sel ve su baskınları sırasında ve sonrasında; kurtarma, tahliye ve iyileştirme çalışmalarını fedakârca ve özveriyle destek olan arama kurtarma ekipleri, sivil toplum kuruluşları ve destek AFAD gönüllülerine teşekkür için düzenlenen törene, Vali Hulusi Şahin’in yanı sıra, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, AFAD İl Müdürü Necmi Erçin, AFAD gönüllüleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. AFAD gönüllüleriyle tanışmalarının 1 yıl önceki asrın felaketine dayandığını belirten Vali Şahin, “Sadece AFAD gönüllüleri değil çeşitli kuruluşların gönüllüleri, ‘Ben ne yapabilirim?’ diye koşup gelenler, 6 Şubat depreminde ve sonrasında gerçekten bize ilaç oldular. Sizler buradasınız, sizlerin şahsında o zor günlerde bizlere destek olan bütün gönüllülerimize şükranlarımı sunuyorum" dedi. Toplumumuzun kendini merhamet, şefkat ve adalet ile tanımlayan bir toplum olduğunu vurgulayan Vali Şahin, ecdadın asırlardır süregelen yardım vakıfları geleneğinden bahsederek, “Bizim toplumumuzun bu yüksek karakterini ve yüksek kalitesini sizler temsil ediyorsunuz. Bu zincirin son halkalarısınız, bu açıdan da yaptığınız iş çok değerli. Sayımızı artırmalıyız. Bu faaliyetlerin belirli bir organizasyona ihtiyacı vardı ve AFAD bu boşluğu doldurdu. Yalnızca AFAD değil, başka gönüllü kuruluşların da çok kıymetli faaliyetleri var. Ayrıca, sadece afetle bizim şefkat ve merhamet iklimimiz tamam olmaz. Afet dışında da bizim şefkat ve merhametle ilgili yapmamız gerekenler var" şeklinde konuştu. Gönüllülüğün yaygınlaştırılması gerektiğine vurgu yapan Vali Şahin, “Bu toplumla var olduk ve vefa borcumuzu ödemeliyiz. İşte sizler de bunu çok güzel yerine getiriyorsunuz. Çocuklarımıza ve gençlerimize, özellikle üniversitelerde bu yapının yaygınlaşması için eğitimler vermeliyiz. Bu faaliyetlerin artırılması için elimizden geleni yapacağız" dedi. Konuşmasının sonunda, ramazan ayının iyiliklerin zirve yaptığı bir ay olduğunu belirten Vali Şahin, tüm katılımcıların ramazan ayını kutlayarak sel ve su baskınında görev alan ekiplere plaketlerini takdim etti.
Antalya'da 13 Şubat’ta yaşanan sel felaketinde görev alan AFAD gönüllüleri için arama kurtarma ekiplerine teşekkür töreni düzenlendi. Törene katılan Vali Hulusi Şahin, “Bizim toplumumuzun yüksek karakterini sizler temsil ediyorsunuz" diyerek, AFAD ve gönüllü kuruluşların yaygınlaştırılması için çalışmalar yapacaklarını dile getirdi.

haberimizvar.net- 13 Şubat 2024 tarihinde Antalya’da yaşanan sel ve su baskınları sırasında ve sonrasında; kurtarma, tahliye ve iyileştirme çalışmalarını fedakârca ve özveriyle destek olan arama kurtarma ekipleri, sivil toplum kuruluşları ve destek AFAD gönüllülerine teşekkür için düzenlenen törene, Vali Hulusi Şahin’in yanı sıra, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, AFAD İl Müdürü Necmi Erçin, AFAD gönüllüleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

AFAD gönüllüleriyle tanışmalarının 1 yıl önceki asrın felaketine dayandığını belirten Vali Şahin, “Sadece AFAD gönüllüleri değil çeşitli kuruluşların gönüllüleri, ‘Ben ne yapabilirim?’ diye koşup gelenler, 6 Şubat depreminde ve sonrasında gerçekten bize ilaç oldular. Sizler buradasınız, sizlerin şahsında o zor günlerde bizlere destek olan bütün gönüllülerimize şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Toplumumuzun kendini merhamet, şefkat ve adalet ile tanımlayan bir toplum olduğunu vurgulayan Vali Şahin, ecdadın asırlardır süregelen yardım vakıfları geleneğinden bahsederek, “Bizim toplumumuzun bu yüksek karakterini ve yüksek kalitesini sizler temsil ediyorsunuz. Bu zincirin son halkalarısınız, bu açıdan da yaptığınız iş çok değerli. Sayımızı artırmalıyız. Bu faaliyetlerin belirli bir organizasyona ihtiyacı vardı ve AFAD bu boşluğu doldurdu. Yalnızca AFAD değil, başka gönüllü kuruluşların da çok kıymetli faaliyetleri var. Ayrıca, sadece afetle bizim şefkat ve merhamet iklimimiz tamam olmaz. Afet dışında da bizim şefkat ve merhametle ilgili yapmamız gerekenler var" şeklinde konuştu.

Gönüllülüğün yaygınlaştırılması gerektiğine vurgu yapan Vali Şahin, “Bu toplumla var olduk ve vefa borcumuzu ödemeliyiz. İşte sizler de bunu çok güzel yerine getiriyorsunuz. Çocuklarımıza ve gençlerimize, özellikle üniversitelerde bu yapının yaygınlaşması için eğitimler vermeliyiz. Bu faaliyetlerin artırılması için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Konuşmasının sonunda, ramazan ayının iyiliklerin zirve yaptığı bir ay olduğunu belirten Vali Şahin, tüm katılımcıların ramazan ayını kutlayarak sel ve su baskınında görev alan ekiplere plaketlerini takdim etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.