AFAD'dan '100'ncü Yıla Yürüyoruz" etkinliği

YEREL (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 16.10.2023 - 16:06, Güncelleme: 16.10.2023 - 16:06
 

AFAD'dan '100'ncü Yıla Yürüyoruz" etkinliği

Antalya'nın Kemer ilçesinde Antalya İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü tarafından AFAD gönüllülerinin katılımıyla 'Adım Adım Cumhuriyetimizin 100'üncü Yılına Yürüyoruz' etkinliği düzenlendi.

haberimizvar.net- Etkinlik kapsamında Kemer ilçesine bağlı Ulupınar Mahallesi'nden başlayarak Çıralı'ya uzanan 5 kilometrelik Likya Yolu'nda yürüyüş yapıldı. 150 AFAD gönüllüsünün katıldığı yürüyüşte İl AFAD Müdürü Necmi Erçin de yer aldı.  'BİRLİKTELİĞİMİZİ PEKİŞTİRDİK' İl AFAD Müdürü Necmi Erçin, "6 Şubat depreminde Kahramanmaraş'ta, Hatay'da ve diğer bölgelerde bizi yalnız bırakmayan AFAD gönüllülerimizle beraber bugün Kemer bölgesinde bir doğa yürüyüşü gerçekleştirdik. 'Cumhuriyetimizin 100'üncü Yılına Adım Adım' adını verdiğimiz bu etkinliği tamamlamış bulunmaktayız. Gönüllülerimizle her türlü destekleriyle beraber bizimle birlikte olmalarından dolayı çok mutluyuz. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Bu faaliyette de yine birlikteliğimizi pekiştirdik ve bundan sonraki faaliyetlerimiz de hep beraber yine dün olduğu gibi yarında da birlikte hareket edeceğimizi göstermiş olduk" dedi. 2 yıllık AFAD gönüllüsü olan bilgisayar yazılım mühendisi Cem Başer (49), "Cumhuriyeti'mizin 100'üncü yılında bu güzel ve müstesna günde ekip arkadaşlarımızla birlikte adım adım Cumhuriyet'e yürüdük. AFAD gönüllüleri olarak, her türlü afet durumunda göreve hazır bir ekip olarak yola çıkıyoruz. Ara ara böyle eğitim ve çalışmalarla da kendimizi güncelliyoruz. Ülkemizin neresinde olursa olsun bir afet durumunda devletimiz görevlendirdiği takdirde AFAD ekipleriyle birlikte canla başla görev yapmak için hazır durmak durumundayız" diye konuştu. 23 yıllık öğretmen Banu Ürgüplü (52) de yaklaşık 2 yıldır AFAD gönüllüsü olduğunu belirterek, "AFAD gönüllüleri olarak sisteme girdiğimizden beri üst üste yaşadığımız doğal afetlerle mücadelede, AFAD ekiplerinin yanında destek olarak yer almaya çalıştık. Çalıştığım okulda da AFAD gönüllülük sisteminin artması için bilfiil çalışma yürütüyorum. Eğitimci olmanın da sistemde avantajlarını kullanmaya çalışıyorum" dedi. 
Antalya'nın Kemer ilçesinde Antalya İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü tarafından AFAD gönüllülerinin katılımıyla 'Adım Adım Cumhuriyetimizin 100'üncü Yılına Yürüyoruz' etkinliği düzenlendi.

haberimizvar.net- Etkinlik kapsamında Kemer ilçesine bağlı Ulupınar Mahallesi'nden başlayarak Çıralı'ya uzanan 5 kilometrelik Likya Yolu'nda yürüyüş yapıldı. 150 AFAD gönüllüsünün katıldığı yürüyüşte İl AFAD Müdürü Necmi Erçin de yer aldı. 

'BİRLİKTELİĞİMİZİ PEKİŞTİRDİK'

İl AFAD Müdürü Necmi Erçin, "6 Şubat depreminde Kahramanmaraş'ta, Hatay'da ve diğer bölgelerde bizi yalnız bırakmayan AFAD gönüllülerimizle beraber bugün Kemer bölgesinde bir doğa yürüyüşü gerçekleştirdik. 'Cumhuriyetimizin 100'üncü Yılına Adım Adım' adını verdiğimiz bu etkinliği tamamlamış bulunmaktayız. Gönüllülerimizle her türlü destekleriyle beraber bizimle birlikte olmalarından dolayı çok mutluyuz. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Bu faaliyette de yine birlikteliğimizi pekiştirdik ve bundan sonraki faaliyetlerimiz de hep beraber yine dün olduğu gibi yarında da birlikte hareket edeceğimizi göstermiş olduk" dedi.

2 yıllık AFAD gönüllüsü olan bilgisayar yazılım mühendisi Cem Başer (49), "Cumhuriyeti'mizin 100'üncü yılında bu güzel ve müstesna günde ekip arkadaşlarımızla birlikte adım adım Cumhuriyet'e yürüdük. AFAD gönüllüleri olarak, her türlü afet durumunda göreve hazır bir ekip olarak yola çıkıyoruz. Ara ara böyle eğitim ve çalışmalarla da kendimizi güncelliyoruz. Ülkemizin neresinde olursa olsun bir afet durumunda devletimiz görevlendirdiği takdirde AFAD ekipleriyle birlikte canla başla görev yapmak için hazır durmak durumundayız" diye konuştu.

23 yıllık öğretmen Banu Ürgüplü (52) de yaklaşık 2 yıldır AFAD gönüllüsü olduğunu belirterek, " AFAD gönüllüleri olarak sisteme girdiğimizden beri üst üste yaşadığımız doğal afetlerle mücadelede, AFAD ekiplerinin yanında destek olarak yer almaya çalıştık. Çalıştığım okulda da AFAD gönüllülük sisteminin artması için bilfiil çalışma yürütüyorum. Eğitimci olmanın da sistemde avantajlarını kullanmaya çalışıyorum" dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.