‘Afet bölgesi’ ilan edildi

GÜNDEM 26.07.2021 - 17:43, Güncelleme: 26.07.2021 - 17:43
 

‘Afet bölgesi’ ilan edildi

Sel felaketi yaşayan Rize, Artvin ve Düzce’deki birçok yerleşim yeri afet bölgesi ilan edildi.

haberimizvar.net- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz’de selden etkilenen bazı yerlerin AFAD tarafından ‘Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi’ ilan edildiğini açıkladı. Erdoğan’ın açıklamasına göre Düzce’nin Akçakoca ilçesine bağlı Esmahanım, Uğurlu ve çevre köyleri, Rize’nin Güneysu ilçesi, Çayeli ilçesinin Büyükköy ve Madenli beldeleri ile köyleri, Rize merkeze bağlı Muradiye ve Salarha beldeleri ve çevre köyleri ile Ardeşen ilçesi Tunca beldesi ve çevre köyleri, Fındıklı, Kalkandere ve Pazar ilçeleri, Artvin’in Arhavi ve Murgul ilçeleri afet bölgesi ilan edildi. VERGİ, SGK VE KREDİLER ERTELENECEK Bu yerlerde vergi, SGK prim ve esnaf kredi geri ödemelerinin erteleneceğini, eşya, iş yeri ve araç zararları için destek sağlanacağını kaydeden Erdoğan, “Rize, Artvin ve Düzce illerimizde meydana gelen sel felaketinin yol açtığı yıkımı ortadan kaldırmak, yaraları sarmak için gereken tüm adımları atmaya devam ediyoruz” dedi. 
Sel felaketi yaşayan Rize, Artvin ve Düzce’deki birçok yerleşim yeri afet bölgesi ilan edildi.

haberimizvar.net- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz’de selden etkilenen bazı yerlerin AFAD tarafından ‘Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi’ ilan edildiğini açıkladı. Erdoğan’ın açıklamasına göre Düzce’nin Akçakoca ilçesine bağlı Esmahanım, Uğurlu ve çevre köyleri, Rize’nin Güneysu ilçesi, Çayeli ilçesinin Büyükköy ve Madenli beldeleri ile köyleri, Rize merkeze bağlı Muradiye ve Salarha beldeleri ve çevre köyleri ile Ardeşen ilçesi Tunca beldesi ve çevre köyleri, Fındıklı, Kalkandere ve Pazar ilçeleri, Artvin’in Arhavi ve Murgul ilçeleri afet bölgesi ilan edildi.

VERGİ, SGK VE KREDİLER ERTELENECEK

Bu yerlerde vergi, SGK prim ve esnaf kredi geri ödemelerinin erteleneceğini, eşya, iş yeri ve araç zararları için destek sağlanacağını kaydeden Erdoğan, “Rize, Artvin ve Düzce illerimizde meydana gelen sel felaketinin yol açtığı yıkımı ortadan kaldırmak, yaraları sarmak için gereken tüm adımları atmaya devam ediyoruz” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.