Afet bölgesi ilan edildi

GÜNDEM 02.03.2024 - 10:45, Güncelleme: 02.03.2024 - 10:45
 

Afet bölgesi ilan edildi

Antalya’da geçtiğimiz haftalarda meydana gelen sel felaketinin ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bazı ilçelerin 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' olarak ilan edildiğini açıkladı. Peki hangi ilçeler afet bölgesi oldu?

haberimizvar.net- Antalya’da geçtiğimiz hafta aşırı yağış ve fırtına sonrasında sel felaketi meydana gelmişti. Birçok evin ve seranın zarar gördüğü felaketin ardından Antalyalılar yaralarını sarmaya devam ediyor. Evlerini su basan vatandaşların eşyaları kullanılamaz hale gelirken işyerleri de zarar görmüştü. Felaketin ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya açıklamalarda bulundu. ZARAR TELAFİ EDİLECEK Antalya 12-13 Şubat tarihleri arasında sel felaketine maruz kaldı. Felaketin boyutu ise aşırı yağışın durmasıyla gün yüzüne çıkmıştı. Birçok evin ve işyerinin zarar görmesinin ardından yetkililer kollarını sıvadı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabı üzerinden Antalya’da 4 ilçenin “Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" olarak ilan edildiğini duyurarak şu açıklamalarda bulundu. Bakan Ali Yerlikaya şu sözlere yer verdi: “Antalya ilimizde 12-13 Şubat tarihlerinde meydana gelen aşırı yağış ve fırtına sebebiyle sel ve su baskınları yaşanmıştı. Aşırı yağış ve fırtına sonrası Kepez, Muratpaşa, Serik ve Aksu İlçeleri “Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" ilan edilmiştir. Genel Hayata Etkili Afet Bölgelerinde selden kaynaklı 505 işyeri ve 2.261 konut eşya zararının telafisi ile diğer acil ihtiyaçların karşılanması amacıyla AFAD tarafından Antalya Valiliğine 92 Milyon TL Acil Destek Ödemesi gönderildi. Allah her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun.”
Antalya’da geçtiğimiz haftalarda meydana gelen sel felaketinin ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bazı ilçelerin 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' olarak ilan edildiğini açıkladı. Peki hangi ilçeler afet bölgesi oldu?

haberimizvar.net- Antalya’da geçtiğimiz hafta aşırı yağış ve fırtına sonrasında sel felaketi meydana gelmişti. Birçok evin ve seranın zarar gördüğü felaketin ardından Antalyalılar yaralarını sarmaya devam ediyor. Evlerini su basan vatandaşların eşyaları kullanılamaz hale gelirken işyerleri de zarar görmüştü. Felaketin ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya açıklamalarda bulundu.

ZARAR TELAFİ EDİLECEK

Antalya 12-13 Şubat tarihleri arasında sel felaketine maruz kaldı. Felaketin boyutu ise aşırı yağışın durmasıyla gün yüzüne çıkmıştı. Birçok evin ve işyerinin zarar görmesinin ardından yetkililer kollarını sıvadı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabı üzerinden Antalya’da 4 ilçenin “Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" olarak ilan edildiğini duyurarak şu açıklamalarda bulundu.

Bakan Ali Yerlikaya şu sözlere yer verdi: “ Antalya ilimizde 12-13 Şubat tarihlerinde meydana gelen aşırı yağış ve fırtına sebebiyle sel ve su baskınları yaşanmıştı. Aşırı yağış ve fırtına sonrası Kepez, Muratpaşa, Serik ve Aksu İlçeleri “Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" ilan edilmiştir. Genel Hayata Etkili Afet Bölgelerinde selden kaynaklı 505 işyeri ve 2.261 konut eşya zararının telafisi ile diğer acil ihtiyaçların karşılanması amacıyla AFAD tarafından Antalya Valiliğine 92 Milyon TL Acil Destek Ödemesi gönderildi. Allah her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.