Afganistan’da büyük emeğimiz var

GÜNDEM 28.08.2021 - 13:52, Güncelleme: 28.08.2021 - 13:52
 

Afganistan’da büyük emeğimiz var

Türkiye’nin 20 yıldır Afganistan’da büyük emeği olduğunu söyleyen Erdoğan, “Taliban’ın bundan sonra ne yapacağı çok büyük önem arz etmektedir. Barış için her türlü desteği vereceğiz. Bundan sonraki süreçte de gelişmeler belirleyici olacaktır” dedi

HABERİMİZVAR – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi üyeleriyle gerçekleştirdiği basın toplantısında, “DEAŞ farklı bir örgüt, Taliban farklı bir örgüt. DEAŞ’ın Taliban’dan farkı ne, nasıl bir mücadeleye girecekler şimdi kestiremem, ama terör örgütlerinin çatışmasından ne Türkiye’nin ne de başka ülkelerin karlı çıkması düşünülemez. ABD’nin atacağı bir adım varsa Afgan halkının huzuru için olmalı” diye konuştu. SİVİL YA DA ASKER KALMAYACAK Afganistan’da Türk askeri ya da sivil kalmayacağını, sadece 20 ila 30 kişilik teknik ekibin bulunacağını söyleyen Erdoğan, ülkede görev yapan Türk askerinin tahliyesinin tamamlandığını açıkladı. Erdoğan, “Maalesef Afganistan ile yeniden dünya ayrı bir yere kilitlenmiş vaziyette. Az önce aldığım bilgilerle Afganistan’daki ölü sayısı 170’i buldu. Bütün bunlar bir şeyi gösteriyor. Demek ki dünyada en güçlüyüm diyen ülkelerin, girdikleri yerlerden çıkarken çok daha hassas, çok daha dikkatli çıkmaları gerekirken ama bu çıkışlar öyle söylendiği gibi olmadı” dedi. TALİBAN ŞU AN ESKİ TALİBAN DEĞİL Erdoğan şunları söyledi: “Maalesef, terör örgütlerine bu ülkeleri teslim etmek suretiyle buralardan ayrılmak, bedeli ağır neticeler doğurmaktadır. Örneğin DEAŞ bunu üstleniyor. Peki DEAŞ’a karşı verdiğiniz bir mücadele var mı? Yok. Ama DEAŞ’a karşı en güçlü mücadeleyi Türkiye olarak biz verdik, veriyoruz. Lafla olmuyor bu işler. Onun için gereken neyse bunu yapmanız şart. Şu anda işte Taliban diyorlar. Tamam da ‘Taliban şu anda eski Taliban’ değil diyorsunuz. Mesele ne dediği değil, ne yaptığıdır”. AFGANİSTAN’DA ÇOK EMEĞİMİZ VAR “Şu anda da Taliban’ın Afganistan’da bundan sonraki süreçte ne yapacağı çok büyük önem arz etmektedir. Türkiye olarak şu an itibarıyla sivillerimizi ülkemize taşıdık. Şu anda teknik elemanlar olarak belli sayıda, az sayıda elemanımız orada bulunuyor, ama bunun dışında biz Afganistan’dan bütün ekiplerimizi çekmiş bulunuyoruz. Temennimiz odur ki barışın geleceğine her türlü desteği vereceğiz. 20 yıldır altyapısı ve üst yapısıyla Afganistan’da çok büyük emeklerimiz oldu ve bunlar şu ana kadar da devam etti. Bundan sonraki süreçte de gelişmeler bunların belirleyicisi olacaktır”. 
Türkiye’nin 20 yıldır Afganistan’da büyük emeği olduğunu söyleyen Erdoğan, “Taliban’ın bundan sonra ne yapacağı çok büyük önem arz etmektedir. Barış için her türlü desteği vereceğiz. Bundan sonraki süreçte de gelişmeler belirleyici olacaktır” dedi

HABERİMİZVAR – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi üyeleriyle gerçekleştirdiği basın toplantısında, “ DEAŞ farklı bir örgüt, Taliban farklı bir örgüt. DEAŞ’ın Taliban’dan farkı ne, nasıl bir mücadeleye girecekler şimdi kestiremem, ama terör örgütlerinin çatışmasından ne Türkiye’nin ne de başka ülkelerin karlı çıkması düşünülemez. ABD’nin atacağı bir adım varsa Afgan halkının huzuru için olmalı” diye konuştu.

SİVİL YA DA ASKER KALMAYACAK

Afganistan’da Türk askeri ya da sivil kalmayacağını, sadece 20 ila 30 kişilik teknik ekibin bulunacağını söyleyen Erdoğan, ülkede görev yapan Türk askerinin tahliyesinin tamamlandığını açıkladı. Erdoğan, “Maalesef Afganistan ile yeniden dünya ayrı bir yere kilitlenmiş vaziyette. Az önce aldığım bilgilerle Afganistan’daki ölü sayısı 170’i buldu. Bütün bunlar bir şeyi gösteriyor. Demek ki dünyada en güçlüyüm diyen ülkelerin, girdikleri yerlerden çıkarken çok daha hassas, çok daha dikkatli çıkmaları gerekirken ama bu çıkışlar öyle söylendiği gibi olmadı” dedi.

TALİBAN ŞU AN ESKİ TALİBAN DEĞİL

Erdoğan şunları söyledi: “Maalesef, terör örgütlerine bu ülkeleri teslim etmek suretiyle buralardan ayrılmak, bedeli ağır neticeler doğurmaktadır. Örneğin DEAŞ bunu üstleniyor. Peki DEAŞ’a karşı verdiğiniz bir mücadele var mı? Yok. Ama DEAŞ’a karşı en güçlü mücadeleyi Türkiye olarak biz verdik, veriyoruz. Lafla olmuyor bu işler. Onun için gereken neyse bunu yapmanız şart. Şu anda işte Taliban diyorlar. Tamam da ‘ Taliban şu anda eski Taliban’ değil diyorsunuz. Mesele ne dediği değil, ne yaptığıdır”.

AFGANİSTAN’DA ÇOK EMEĞİMİZ VAR

“Şu anda da Taliban’ın Afganistan’da bundan sonraki süreçte ne yapacağı çok büyük önem arz etmektedir. Türkiye olarak şu an itibarıyla sivillerimizi ülkemize taşıdık. Şu anda teknik elemanlar olarak belli sayıda, az sayıda elemanımız orada bulunuyor, ama bunun dışında biz Afganistan’dan bütün ekiplerimizi çekmiş bulunuyoruz. Temennimiz odur ki barışın geleceğine her türlü desteği vereceğiz. 20 yıldır altyapısı ve üst yapısıyla Afganistan’da çok büyük emeklerimiz oldu ve bunlar şu ana kadar da devam etti. Bundan sonraki süreçte de gelişmeler bunların belirleyicisi olacaktır”. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.