Afganlar bize bileziklerini gönderdi

SİYASET 28.07.2021 - 21:29, Güncelleme: 28.07.2021 - 21:29
 

Afganlar bize bileziklerini gönderdi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bu memleket zor bir dönemdeyken, bir tek silahı ve kurşunu yokken Pakistan ve Afganistanlı kardeşlerimiz kollarındaki bilezikleri sattılar ve Türkiye'ye gönderdiler. Oradan artan parayla da İş Bankası kuruldu” dedi.

haberimizvar.net- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Rize’nin Güneysu ilçesinde selden etkilenen alanlardaki incelemelerinin ardından helikopterle Artvin’in Arhavi ilçesine geçti. AKP İlçe Başkanlığı önünde toplanan kalabalığa hitap eden Bakan Soylu, Afgan göçmenler konusuna değindi. İnsanlara yardımcı olduklarını söyleyen Soylu, “Kimisi kolunu bacağını, kimisi annesini ve babasını kaybetmiş. Hepsinin de birer işi varmış ve şimdi yoksul kalmışlar. Bizler yıllar önce aynı milletin insanlarıydık, aynı bayrak altında yaşıyorduk. Biz onlara sırtımızı dönüp sizi tanımıyoruz mu diyeceğiz? Bu bizim milletimize de, bize bırakılan emanete de yakışmaz. Yabancı düşmanlığı bizim milletimizin bir özelliği değildir, kim yapıyorsa utansın” dedi. İŞ BANKASI O PARAYLA KURULDU Soylu şunları söyledi: “Bu memleket zor bir dönemdeyken bir tek silahı ve kurşunu yokken, İstiklal Mücadelesinde Pakistan ve Afganistanlı kardeşlerimiz kollarındaki bilezikleri sattılar ve Türkiye’ye gönderdiler. Oradan artan parayla da bilmeyenler bilsinler, İş Bankası kuruldu. Her şeyi unutursak, gelecek nesil de bizi unutur. Bizim bir misyonumuz var; biz dünyaya Anadolu medeniyetinin asaletini göstermekle yükümlüyüz. Başımıza türlü türlü sıkıntılar gelebilir, ama elimizi yoksula uzattığımız sürece hem Allah, hem vicdanımız bizimledir”. 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bu memleket zor bir dönemdeyken, bir tek silahı ve kurşunu yokken Pakistan ve Afganistanlı kardeşlerimiz kollarındaki bilezikleri sattılar ve Türkiye'ye gönderdiler. Oradan artan parayla da İş Bankası kuruldu” dedi.

haberimizvar.net-  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Rize’nin Güneysu ilçesinde selden etkilenen alanlardaki incelemelerinin ardından helikopterle Artvin’in Arhavi ilçesine geçti. AKP İlçe Başkanlığı önünde toplanan kalabalığa hitap eden Bakan Soylu, Afgan göçmenler konusuna değindi. İnsanlara yardımcı olduklarını söyleyen Soylu, “Kimisi kolunu bacağını, kimisi annesini ve babasını kaybetmiş. Hepsinin de birer işi varmış ve şimdi yoksul kalmışlar. Bizler yıllar önce aynı milletin insanlarıydık, aynı bayrak altında yaşıyorduk. Biz onlara sırtımızı dönüp sizi tanımıyoruz mu diyeceğiz? Bu bizim milletimize de, bize bırakılan emanete de yakışmaz. Yabancı düşmanlığı bizim milletimizin bir özelliği değildir, kim yapıyorsa utansın” dedi.

İŞ BANKASI O PARAYLA KURULDU

Soylu şunları söyledi: “Bu memleket zor bir dönemdeyken bir tek silahı ve kurşunu yokken, İstiklal Mücadelesinde Pakistan ve Afganistanlı kardeşlerimiz kollarındaki bilezikleri sattılar ve Türkiye’ye gönderdiler. Oradan artan parayla da bilmeyenler bilsinler, İş Bankası kuruldu. Her şeyi unutursak, gelecek nesil de bizi unutur. Bizim bir misyonumuz var; biz dünyaya Anadolu medeniyetinin asaletini göstermekle yükümlüyüz. Başımıza türlü türlü sıkıntılar gelebilir, ama elimizi yoksula uzattığımız sürece hem Allah, hem vicdanımız bizimledir”. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.