Afişli ifşaya jet yanıt

SİYASET 30.04.2024 - 18:40, Güncelleme: 30.04.2024 - 18:40
 

Afişli ifşaya jet yanıt

Döşemealtı Belediyesi'nin CHP'li yeni ve eski başkanları Menderes Dal ve Turgay Genç'i belediye binası önüne asılan borç pankartı karşı karşı karşıya getirdi. Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal, astırdığı pankartla belediyenin borcunun 1 milyar 421 milyon 480 bin 557 lira olduğunu iddia etti, Döşemealtı Belediyesi'ni 10 yıl yöneten eski Başkan Turgay Genç borç iddiasına jet hızıyla yanıt verdi. Genç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında Başkan Menderes Dal'ın astırmış olduğu pankartı talihsiz olarak yorumladı, rakamlarda hatalı bulunduğunu, Döşemealtı Belediyesi'nin total borcunun 520 milyon lira olduğunu ileri sürdü.

haberimizvar.net- Döşemealtı Belediyesi'nin CHP'li eski ve yeni başkanları Menderes dal ve Turgay Genç'i belediye binasına asılan borç pankartı karşıya karşı karşıya getirdi. 31 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanı seçilen Menderes Dal, belediye binası önüne astırdığı pankartla Döşemealtı Belediyesi'nin borcunun 1 milyar 421 milyon 480 bin 557 lira olduğunu iddia etti. 10 yıl Döşemealtı Belediye Başkanı olarak görev yapan Turgay Genç ise afişli borç ifşasına sosyal medya hesabından jet hızıyla yanıt verdi. Pankartın asılmasını talihsiz olarak yorumlayan Genç, rakamlarda hatalar bulunduğunu, Döşemealtı Belediyesi'nin total borcunun 520 milyon lira olduğunu ileri sürdü.  Döşemealtı Belediyesi'nin mali tablosunu içerdiği belirtilen pankartta 21 kalem altında kamu, özel sektör, sendika, belediye iştiraki şirket, banka ve kurumlara olan borçlar gösterildi. ESKİ BAŞKAN: TOTAL BORÇ 520 MİLYON LİRA  Döşemealtı Belediyesi'nin  eski Başkanı Turgay Genç, pankartlı borç ifşasına sosyal medya hesabından verdiği jet yanıtta, pankartta yer alan rakamlara hatalar bulunduğunu belediyenin total borcunun 520 milyon lira olduğunu ileri sürdü. Turgay Genç,  sosyal medya paylaşımında Belediye Başkanı Menderes Dal'ı şeffaflığından dolayı tebrik ettiğini belirterek, "Zaten Döşemealtı Belediye Meclis tutanakları, belediyenin borçları dahil olmak üzere her şeyi internet sayfamızda mevcuttur. Şu an Döşemealtı Belediyesi'nin total borcu 520 milyon TL'dir. Burada şöyle bir algı yaratılmak istenmekte. Bunun sebebini de anlayamıyorum. Belediyenin kuruluşundan bu yana sosyal donatı alanlarına, okul alanlarına, cami alanlarına ve bir çok donatı alanlarına aslında yasal düzenleme şart." "Türkiye'de bir çok belediyenin üzerinde kambur bu maalesef. Bu alanlar için yapılan kamulaştırma harcamaları Döşemealtı Belediyesi'nin total borcu gibi birk algı yaratılmak istenmektedir. Şu ah tahakkuk etmemiş 845 milyon 486 bin liralık açılan kamulaştırma davasının Döşemealtı Belediyesi'nin borcuymuş gibi bir algı yaratılmak istenmektedir. Bunun şu an kesinleşmiş belediye borcu gibi afişte yansıtılması kabul edilebilir değildir. Bunun içerisinde aslında kesinleşen kamulaştırma yani dava açılır, üst mahkemelerce görülmüş, kesinleşmiş ve tahakkuk edilmiş 78 milyon liralık kamulaştırma borcu ilama bağlanmış ve hesaplarımızda vardır. Bu da yasa diyor ki yıllık bütçenin yüzde 2'si kadar kamulaştırmalardan kaynaklı pay ayırdığın takdirde diğerine ödeme zorunluğun yoktur. Sanırım bunlar dikkate alınmadan borç afişi asılmış. Gerçekleri kamuoyunun bilmesinde her zaman yarar olduğunu düşünenlerdenim. Bunun için de bu bilgileri Döşemealtı halkı ve seçmenleriyle gerçekleri bilmeleri için paylaşıyorum" ifadelerini kullandı.
Döşemealtı Belediyesi'nin CHP'li yeni ve eski başkanları Menderes Dal ve Turgay Genç'i belediye binası önüne asılan borç pankartı karşı karşı karşıya getirdi. Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal, astırdığı pankartla belediyenin borcunun 1 milyar 421 milyon 480 bin 557 lira olduğunu iddia etti, Döşemealtı Belediyesi'ni 10 yıl yöneten eski Başkan Turgay Genç borç iddiasına jet hızıyla yanıt verdi. Genç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında Başkan Menderes Dal'ın astırmış olduğu pankartı talihsiz olarak yorumladı, rakamlarda hatalı bulunduğunu, Döşemealtı Belediyesi'nin total borcunun 520 milyon lira olduğunu ileri sürdü.

haberimizvar.net- Döşemealtı Belediyesi'nin CHP'li eski ve yeni başkanları Menderes dal ve Turgay Genç'i belediye binasına asılan borç pankartı karşıya karşı karşıya getirdi. 31 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanı seçilen Menderes Dal, belediye binası önüne astırdığı pankartla Döşemealtı Belediyesi'nin borcunun 1 milyar 421 milyon 480 bin 557 lira olduğunu iddia etti. 10 yıl Döşemealtı Belediye Başkanı olarak görev yapan Turgay Genç ise afişli borç ifşasına sosyal medya hesabından jet hızıyla yanıt verdi.

Pankartın asılmasını talihsiz olarak yorumlayan Genç, rakamlarda hatalar bulunduğunu, Döşemealtı Belediyesi'nin total borcunun 520 milyon lira olduğunu ileri sürdü.  Döşemealtı Belediyesi'nin mali tablosunu içerdiği belirtilen pankartta 21 kalem altında kamu, özel sektör, sendika, belediye iştiraki şirket, banka ve kurumlara olan borçlar gösterildi.

ESKİ BAŞKAN: TOTAL BORÇ 520 MİLYON LİRA 

Döşemealtı Belediyesi'nin  eski Başkanı Turgay Genç, pankartlı borç ifşasına sosyal medya hesabından verdiği jet yanıtta, pankartta yer alan rakamlara hatalar bulunduğunu belediyenin total borcunun 520 milyon lira olduğunu ileri sürdü. Turgay Genç,  sosyal medya paylaşımında Belediye Başkanı Menderes Dal'ı şeffaflığından dolayı tebrik ettiğini belirterek, "Zaten Döşemealtı Belediye Meclis tutanakları, belediyenin borçları dahil olmak üzere her şeyi internet sayfamızda mevcuttur. Şu an Döşemealtı Belediyesi'nin total borcu 520 milyon TL'dir. Burada şöyle bir algı yaratılmak istenmekte. Bunun sebebini de anlayamıyorum. Belediyenin kuruluşundan bu yana sosyal donatı alanlarına, okul alanlarına, cami alanlarına ve bir çok donatı alanlarına aslında yasal düzenleme şart."

"Türkiye'de bir çok belediyenin üzerinde kambur bu maalesef. Bu alanlar için yapılan kamulaştırma harcamaları Döşemealtı Belediyesi'nin total borcu gibi birk algı yaratılmak istenmektedir. Şu ah tahakkuk etmemiş 845 milyon 486 bin liralık açılan kamulaştırma davasının Döşemealtı Belediyesi'nin borcuymuş gibi bir algı yaratılmak istenmektedir. Bunun şu an kesinleşmiş belediye borcu gibi afişte yansıtılması kabul edilebilir değildir. Bunun içerisinde aslında kesinleşen kamulaştırma yani dava açılır, üst mahkemelerce görülmüş, kesinleşmiş ve tahakkuk edilmiş 78 milyon liralık kamulaştırma borcu ilama bağlanmış ve hesaplarımızda vardır. Bu da yasa diyor ki yıllık bütçenin yüzde 2'si kadar kamulaştırmalardan kaynaklı pay ayırdığın takdirde diğerine ödeme zorunluğun yoktur. Sanırım bunlar dikkate alınmadan borç afişi asılmış. Gerçekleri kamuoyunun bilmesinde her zaman yarar olduğunu düşünenlerdenim. Bunun için de bu bilgileri Döşemealtı halkı ve seçmenleriyle gerçekleri bilmeleri için paylaşıyorum" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.