'Ahilik', AHENK'le tuvale döküldü

YEREL 24.12.2021 - 17:05, Güncelleme: 24.12.2021 - 17:05
 

'Ahilik', AHENK'le tuvale döküldü

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğince düzenlenen, Ahilik 'Cömertlik ve Dürüstlük' konulu Ulusal Liseler Arası Ahilik Resim Yarışması Ödül Töreni'ne katıldı. 46 ilden 252 eserin katıldığı yarışmanın ödül töreninde konuşan Vali Yazıcı öğrencilere, "Hiçbir zaman dürüstlükten, insanlıktan, cömertlikten ödün vermeyeceğiz" diye öğütte bulundu.

haberimizvar.net- ATSO Güzel Sanatlar Lisesi'nin müzik dinletisiyle başlayan törene Vali Ersin Yazıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, birlik yönetim kurulu ile oda başkanları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. AHİLİK BİZİM KÜLTÜRÜMÜZÜN ÖZÜNDE VAR  Ahilik 'Cömertlik ve Dürüstlük' konulu Ulusal Liseler Arası Resim Yarışmasına, 46 liseden 252 öğrenci katıldı. Törende konuşan Vali Yazıcı, “Bu yarışma vesilesiyle ülkemizin dört bir köşesinden şehrimize gelen öğrenciler ve kıymetli öğretmenlerimiz, Antalya'ya hoş geldiniz. Sevgili öğrenciler Hiçbir zaman dürüstlükten, insanlıktan, cömertlikten ödün vermeyeceğiz. Ben AHENK projemiz kapsamında pek çok okula gidip öğretmen ve öğrencilerle sohbet ediyorum. Hem gençlerimiz hem öğretmenlerimiz herkesin dürüst olmasını istiyor ve insanlık devam ettiği sürece bu durum böyle olacak. Çünkü insanoğlu birbiriyle ilişki kurma mecburiyetindedir. Dolayısıyla Ahilik bizim kültürümüzün özünde var" dedi. Yazıcı, yarışmayı düzenleyen İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile AEOSOB'u kutladı.  AHİLİK KENDİ KENDİNİ DENETLEYEN BİR TEŞKİLAT  Türklerde, Ahilik kültürünün önemine vurgu yapan Vali Ersin Yazıcı; “Türkler olarak insana olan sevgimiz, saygımız ahilik ve ticarette vücut buluyor. Ahilik çok güzel bir gelenek olmanın yanında, kendi kendini denetleyen, bir hata olursa da kendi içinde tedbirini alan bir teşkilattır" dedi. Vali Yazıcı, ustalık kavramının kıymetine değindi, her meslek grubunun kendine has yazılı olmayan kurallarının olduğunu söyledi.  AHİLİK GELECEĞİN TEMİNATI  Törende konuşan AESOB Başkanı Adlıhan Dere de, her zaman eğitime, kültüre ve sanata geleneksel değerlerin yaşatılmasına önem ve öncelik verdiklerini söyledi. AESOB Başkanı Adlıhan Dere, "Geçmişimizin mirası olan Ahilik geleceğimizin teminatıdır. Bu kültürün bir parçası olmak bizler için büyük bir gurur kaynağıdır. Ahilik geleneğine sahip çıkmamız, atalarımızın değerlerini yaşatmanın yanında, geçmişin tecrübelerinden yararlanıp özümüzü kavramamızı da sağlayacaktır" diye konuştu. Dere, yarışmanın Vali Yazıcı öncülüğünde başlatılan AHENK projesi kapsamında yapıldığını, 46 farklı ilden toplam 252 eser katıldığını sözlerine ekledi.  BİRİNCİ KARAMAN GÜZEL SANATLAR'DAN  Ulusal Liseler Arası Ahilik Resim Yarışması'nda birinci olan Karaman Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi Menekşe Mısra Altaş, ikinci olan Karaman Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi Rabia Dilay Başar, üçüncü olan Trabzon Of Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Şeyma Kemhacıoğlu'na ödüllerini Vali Ersin Yazıcı takdim etti. İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Özel Öğrenci Ödülü'nü Balıkesir Ayvalık Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Okan Güven Vural'a, AESOB Başkanı Adlıhan Dere ise 'Ahilik Özel Ödülü'nü İzmir Konak Şehit Ömer Halis Demir Kız İmam Hatip Lisesi öğrencisi Meryem Gül Erel'e sundu.
Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğince düzenlenen, Ahilik 'Cömertlik ve Dürüstlük' konulu Ulusal Liseler Arası Ahilik Resim Yarışması Ödül Töreni'ne katıldı. 46 ilden 252 eserin katıldığı yarışmanın ödül töreninde konuşan Vali Yazıcı öğrencilere, "Hiçbir zaman dürüstlükten, insanlıktan, cömertlikten ödün vermeyeceğiz" diye öğütte bulundu.

haberimizvar.net- ATSO Güzel Sanatlar Lisesi'nin müzik dinletisiyle başlayan törene Vali Ersin Yazıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, birlik yönetim kurulu ile oda başkanları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

AHİLİK BİZİM KÜLTÜRÜMÜZÜN ÖZÜNDE VAR

 Ahilik 'Cömertlik ve Dürüstlük' konulu Ulusal Liseler Arası Resim Yarışmasına, 46 liseden 252 öğrenci katıldı. Törende konuşan Vali Yazıcı, “Bu yarışma vesilesiyle ülkemizin dört bir köşesinden şehrimize gelen öğrenciler ve kıymetli öğretmenlerimiz, Antalya'ya hoş geldiniz. Sevgili öğrenciler Hiçbir zaman dürüstlükten, insanlıktan, cömertlikten ödün vermeyeceğiz. Ben AHENK projemiz kapsamında pek çok okula gidip öğretmen ve öğrencilerle sohbet ediyorum. Hem gençlerimiz hem öğretmenlerimiz herkesin dürüst olmasını istiyor ve insanlık devam ettiği sürece bu durum böyle olacak. Çünkü insanoğlu birbiriyle ilişki kurma mecburiyetindedir. Dolayısıyla Ahilik bizim kültürümüzün özünde var" dedi. Yazıcı, yarışmayı düzenleyen İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile AEOSOB'u kutladı.

 AHİLİK KENDİ KENDİNİ DENETLEYEN BİR TEŞKİLAT

 Türklerde, Ahilik kültürünün önemine vurgu yapan Vali Ersin Yazıcı; “Türkler olarak insana olan sevgimiz, saygımız ahilik ve ticarette vücut buluyor. Ahilik çok güzel bir gelenek olmanın yanında, kendi kendini denetleyen, bir hata olursa da kendi içinde tedbirini alan bir teşkilattır" dedi. Vali Yazıcı, ustalık kavramının kıymetine değindi, her meslek grubunun kendine has yazılı olmayan kurallarının olduğunu söyledi.

 AHİLİK GELECEĞİN TEMİNATI

 Törende konuşan AESOB Başkanı Adlıhan Dere de, her zaman eğitime, kültüre ve sanata geleneksel değerlerin yaşatılmasına önem ve öncelik verdiklerini söyledi. AESOB Başkanı Adlıhan Dere, "Geçmişimizin mirası olan Ahilik geleceğimizin teminatıdır. Bu kültürün bir parçası olmak bizler için büyük bir gurur kaynağıdır. Ahilik geleneğine sahip çıkmamız, atalarımızın değerlerini yaşatmanın yanında, geçmişin tecrübelerinden yararlanıp özümüzü kavramamızı da sağlayacaktır" diye konuştu. Dere, yarışmanın Vali Yazıcı öncülüğünde başlatılan AHENK projesi kapsamında yapıldığını, 46 farklı ilden toplam 252 eser katıldığını sözlerine ekledi.

 BİRİNCİ KARAMAN GÜZEL SANATLAR'DAN

 Ulusal Liseler Arası Ahilik Resim Yarışması'nda birinci olan Karaman Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi Menekşe Mısra Altaş, ikinci olan Karaman Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi Rabia Dilay Başar, üçüncü olan Trabzon Of Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Şeyma Kemhacıoğlu'na ödüllerini Vali Ersin Yazıcı takdim etti. İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Özel Öğrenci Ödülü'nü Balıkesir Ayvalık Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Okan Güven Vural'a, AESOB Başkanı Adlıhan Dere ise 'Ahilik Özel Ödülü'nü İzmir Konak Şehit Ömer Halis Demir Kız İmam Hatip Lisesi öğrencisi Meryem Gül Erel'e sundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.