Ahmet Aydın: Boğaziçi’nin sonu baskın seçim

EKONOMİ 03.02.2021 - 09:50, Güncelleme: 03.02.2021 - 09:50
 

Ahmet Aydın: Boğaziçi’nin sonu baskın seçim

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki protestoların ve Erdoğan’ın başlattığı ‘yeni anayasa’ tartışmasının AKP’nin son çare kartı olduğunu söyleyen İYİ Partili Ahmet Aydın, “Bunlar baskın seçim kararı için iktidara büyük bir kılıf olacaktır” dedi

haberimizvar.net- Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başlattığı ‘yeni anayasa’ tartışmasının bir baskın seçim hazırlığı olduğunu söyleyen İYİ Parti Antalya eski il başkanı Ahmet Aydın, “Geçin anayasa değiştirecek, referanduma götürecek çoğunluğu sağlamak bile imkansıza yakın duruyor. ‘Ülkemizde seçimlerin yenilenmesi elzem hale gelmiştir’ açıklaması yakındır. Anayasa değişim süreci, baskın seçim kararı için iktidara büyük bir kılıf olacaktır” dedi. AKP’NİN SON ÇARE KARTI Boğaziçi Üniversitesi’nde (BOÜN) yaşananlarla Erdoğan’ın başlattığı ‘yeni anayasa’ tartışmasını birbirine bağlayan Aydın, “BOÜN’de tamamen bilerek yapılan rektör ataması sonrası eylemlere LGBT, Kabe ile dalga geçen çizim, terör örgütlerinin karışması durumu AKP’nin açtığı en ağır karttır. Başta ekonomi olmak üzere birçok olay seçmenini partisinden uzaklaştırdı. Mıknatıs etkisi için bu olayların büyümesi AKP’nin en büyük ve son çare kartıydı” değerlendirmesi yaptı. BASKIN SEÇİME KILIF OLACAK Ahmet Aydın şunları söyledi: “Boğaziçi olayları başladığında ilk düşüncem, ‘bu kasti hareket kararsız seçmeni büyük oranda dağıtmak adına olabilir mi?’ diyeydi. Kutuplaşma onların en büyük stratejisi. Reform, yeni anayasa muhabbetleri geçerken meclis dağılımına göre anayasa değiştirecek sayıyı geçin, referanduma götürecek çoğunluğu sağlamak bile imkansıza yakın duruyor. ‘Kıymetli vatandaşlarım, meclis anayasa değişimi için uzlaşamamıştır ve çalışamaz hale gelmiştir. Ülkemizde seçimlerin yenilenmesi elzem hale gelmiştir’ açıklaması yakındır. Anayasa değişim süreci, erken seçim (baskın seçim) kararı için iktidara büyük bir kılıf olacaktır”.
Boğaziçi Üniversitesi’ndeki protestoların ve Erdoğan’ın başlattığı ‘yeni anayasa’ tartışmasının AKP’nin son çare kartı olduğunu söyleyen İYİ Partili Ahmet Aydın, “Bunlar baskın seçim kararı için iktidara büyük bir kılıf olacaktır” dedi

haberimizvar.net- Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başlattığı ‘yeni anayasa’ tartışmasının bir baskın seçim hazırlığı olduğunu söyleyen İYİ Parti Antalya eski il başkanı Ahmet Aydın, “Geçin anayasa değiştirecek, referanduma götürecek çoğunluğu sağlamak bile imkansıza yakın duruyor. ‘Ülkemizde seçimlerin yenilenmesi elzem hale gelmiştir’ açıklaması yakındır. Anayasa değişim süreci, baskın seçim kararı için iktidara büyük bir kılıf olacaktır” dedi.

AKP’NİN SON ÇARE KARTI

Boğaziçi Üniversitesi’nde (BOÜN) yaşananlarla Erdoğan’ın başlattığı ‘yeni anayasa’ tartışmasını birbirine bağlayan Aydın, “BOÜN’de tamamen bilerek yapılan rektör ataması sonrası eylemlere LGBT, Kabe ile dalga geçen çizim, terör örgütlerinin karışması durumu AKP’nin açtığı en ağır karttır. Başta ekonomi olmak üzere birçok olay seçmenini partisinden uzaklaştırdı. Mıknatıs etkisi için bu olayların büyümesi AKP’nin en büyük ve son çare kartıydı” değerlendirmesi yaptı.

BASKIN SEÇİME KILIF OLACAK

Ahmet Aydın şunları söyledi: “Boğaziçi olayları başladığında ilk düşüncem, ‘bu kasti hareket kararsız seçmeni büyük oranda dağıtmak adına olabilir mi?’ diyeydi. Kutuplaşma onların en büyük stratejisi. Reform, yeni anayasa muhabbetleri geçerken meclis dağılımına göre anayasa değiştirecek sayıyı geçin, referanduma götürecek çoğunluğu sağlamak bile imkansıza yakın duruyor. ‘Kıymetli vatandaşlarım, meclis anayasa değişimi için uzlaşamamıştır ve çalışamaz hale gelmiştir. Ülkemizde seçimlerin yenilenmesi elzem hale gelmiştir’ açıklaması yakındır. Anayasa değişim süreci, erken seçim (baskın seçim) kararı için iktidara büyük bir kılıf olacaktır”.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.