Ahmet Davutoğlu: Üstü örtülü tehdit edildim

GÜNDEM 09.09.2021 - 14:46, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Ahmet Davutoğlu: Üstü örtülü tehdit edildim

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, tekrar gündeme gelen 17-25 Aralık sürecine ilişkin ilk kez konuştu. Dönemin başbakanı Davuoğlu, 17-25 Aralık soruşturmalarında Zafer Çağlayan’ın kendisini üstü kapalı bir şekilde tehdit ettiğini anlattı.

haberimizvar.net-  FOX TV’de İsmail Küçükkaya’ya konuk olan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davuoğlu, 17-25 Aralık soruşturmalarını ilişkin açıklamalarda bulundu. Yolsuzluk soruşturması gerekçesiyle o dönem görevden alınan dört bakandan biri olan eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın “Dosyamda ne varsa, hem tapeler hem teknik takip doğrudur hem de benim telefon konuşmalarım A’dan Z’ye kadar doğrudur” açıklamasının ardından Davutoğlu da soruları yanıtladı.   ÇAĞLAYAN’DAN ÜSTÜ ÖRTÜLÜ TEHDİT   Davutoğlu, 17-25 Aralık operasyonunda cezai kovuşturma yapılabilmesi için hakkında fezleke hazırlananlardan dönemin Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın kendisini üstü kapalı tehdit ettiğini söyledi. Davutoğlu Çağlayan’ın, “Bu konular konuşulursa çok farklı isimler de devreye girer gibi üstü örtülü tehdit ettiler” dediğini anlattı.   DOĞRU OLAN YÜCE DİVAN’A GİTMENİZ   Davutoğlu şöyle konuştu: “Bakanlarımız çıksın madem masum olduklarını düşünüyorlar. Desinler ki ‘Yüce Divan’a gitmeye hazırız. Her şeyi sorabilirsiniz’. Gerektiğinde yolsuzluklara karşı ve FETÖ operasyonlarına karşı net tavrımız var. Ertesi gün 4 bakanı çağırdım. ‘Ben sizi suçlamam, ama ben hukukçu değilim’ dedim. ‘Doğru olan komisyona gitmeden sizin Yüce Divan’a gitmeniz’. Orada da söyledim. Erdoğan Bayraktar’ın dosyası ve suçlaması farklı. Bir bakan arkadaş söz aldı, hepsi kendilerini savundular. Bu konular konuşulursa çok farklı isimler de devreye girer gibi üstü örtülü tehdit ettiler. ‘Ortaya ne saçılırsa saçılsın bu konuda taviz vermem’ dedim”.   4 BAKANLA GECEYE KADAR KONUŞTUK   Küçükkaya’nın “Bunu söyleyen bakan hangisiydi?” sorusuna yanıt veren Davutoğlu, “Zafer Çağlayan beydi” yanıtını verdi. Davutoğlu şunları söyledi: “17 Aralık günü bu arkadaşların hepsini aradım. Deliller gayrı meşru yollarla toplandığı için hukuken yok sayabilecekti. Eğer bir rüşvet aldıysanız yanıma yaklaşamazsınız dedim. Erdoğan Bayraktar benim durumum farklı dedi. Kişiye özel imar düzenlemesi nedeniyle görevi kötüye kullanma. O da bunları Erdoğan’dan talimatla yaptığını açıklamıştı. 20 Aralık günü ön görüşmeyi yaptım. 21 Aralık Pazar günü 4’ünü çağırdım. Geceye kadar görüştük. ‘Siz kendi iradenizle Anayasa Mahkemesi’ne giderseniz doğru olur’ dedik. ‘Giderseniz ve aklanırsanız, bu konu kapanır; ama gitmezseniz torunlarınıza kadar bu mesele gider’ dedim”.  
Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, tekrar gündeme gelen 17-25 Aralık sürecine ilişkin ilk kez konuştu. Dönemin başbakanı Davuoğlu, 17-25 Aralık soruşturmalarında Zafer Çağlayan’ın kendisini üstü kapalı bir şekilde tehdit ettiğini anlattı.

haberimizvar.net-  FOX TV’de İsmail Küçükkaya’ya konuk olan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davuoğlu, 17-25 Aralık soruşturmalarını ilişkin açıklamalarda bulundu. Yolsuzluk soruşturması gerekçesiyle o dönem görevden alınan dört bakandan biri olan eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın “Dosyamda ne varsa, hem tapeler hem teknik takip doğrudur hem de benim telefon konuşmalarım A’dan Z’ye kadar doğrudur” açıklamasının ardından Davutoğlu da soruları yanıtladı.

 

ÇAĞLAYAN’DAN ÜSTÜ ÖRTÜLÜ TEHDİT

 

Davutoğlu, 17-25 Aralık operasyonunda cezai kovuşturma yapılabilmesi için hakkında fezleke hazırlananlardan dönemin Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın kendisini üstü kapalı tehdit ettiğini söyledi. Davutoğlu Çağlayan’ın, “Bu konular konuşulursa çok farklı isimler de devreye girer gibi üstü örtülü tehdit ettiler” dediğini anlattı.

 

DOĞRU OLAN YÜCE DİVAN’A GİTMENİZ

 

Davutoğlu şöyle konuştu: “Bakanlarımız çıksın madem masum olduklarını düşünüyorlar. Desinler ki ‘Yüce Divan’a gitmeye hazırız. Her şeyi sorabilirsiniz’. Gerektiğinde yolsuzluklara karşı ve FETÖ operasyonlarına karşı net tavrımız var. Ertesi gün 4 bakanı çağırdım. ‘Ben sizi suçlamam, ama ben hukukçu değilim’ dedim. ‘Doğru olan komisyona gitmeden sizin Yüce Divan’a gitmeniz’. Orada da söyledim. Erdoğan Bayraktar’ın dosyası ve suçlaması farklı. Bir bakan arkadaş söz aldı, hepsi kendilerini savundular. Bu konular konuşulursa çok farklı isimler de devreye girer gibi üstü örtülü tehdit ettiler. ‘Ortaya ne saçılırsa saçılsın bu konuda taviz vermem’ dedim”.

 

4 BAKANLA GECEYE KADAR KONUŞTUK

 

Küçükkaya’nın “Bunu söyleyen bakan hangisiydi?” sorusuna yanıt veren Davutoğlu, “ Zafer Çağlayan beydi” yanıtını verdi. Davutoğlu şunları söyledi: “17 Aralık günü bu arkadaşların hepsini aradım. Deliller gayrı meşru yollarla toplandığı için hukuken yok sayabilecekti. Eğer bir rüşvet aldıysanız yanıma yaklaşamazsınız dedim. Erdoğan Bayraktar benim durumum farklı dedi. Kişiye özel imar düzenlemesi nedeniyle görevi kötüye kullanma. O da bunları Erdoğan’dan talimatla yaptığını açıklamıştı. 20 Aralık günü ön görüşmeyi yaptım. 21 Aralık Pazar günü 4’ünü çağırdım. Geceye kadar görüştük. ‘Siz kendi iradenizle Anayasa Mahkemesi’ne giderseniz doğru olur’ dedik. ‘Giderseniz ve aklanırsanız, bu konu kapanır; ama gitmezseniz torunlarınıza kadar bu mesele gider’ dedim”.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.