AİHM Kılıçdaroğlu kararını onadı

SİYASET 20.04.2021 - 19:56, Güncelleme: 20.04.2021 - 19:56
 

AİHM Kılıçdaroğlu kararını onadı

AİHM Büyük Daire, Kılıçdaroğlu için verilen hak ihlali kararına hükümetin yaptığı itirazı reddetti ve ifade özgürlüğünün ihlali kararını yerinde buldu. Kılıçdaroğlu’na 6 bin 385 Euro maddi, 5 bin Euro da manevi tazminat ödenecek.

haberimizvar.net Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Dairesi, AKP hükümetinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla ilgili ikinci itirazını da reddetti. Büyük Daire, Kılıçdaroğlu’nun 2012 yılında yaptığı konuşmalarında Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle aldığı ceza için AİHM tarafından verilen “ifade özgürlüğü hakkını ihlali” kararını onadı. KILIÇDAROĞLU’NA TAZMİNAT ÖDENECEK AİHM, 2012 yılında Meclis’teki grup toplantılarında Deniz Feneri Davası ile ilgili konuşmaları nedeniyle Kılıçdaroğlu’na hakaret suçundan 10 bin lira tazminat cezası verilmesinin, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin (AİHS) ifade özgürlüğünü güvence altına alan 10’uncu maddesini ihlal ettiğine karar vermişti. Hükümet ise kararı Büyük Daire’ye taşıyarak itiraz etmişti. Büyük Daire’nin itirazı reddetmesiyle birlikte Kılıçdaroğlu’na 6 bin 385 Euro maddi, 5 bin Euro da manevi tazminat ödenmesine hükmedilen karar onaylanmış oldu. (Haber Merkezi)
AİHM Büyük Daire, Kılıçdaroğlu için verilen hak ihlali kararına hükümetin yaptığı itirazı reddetti ve ifade özgürlüğünün ihlali kararını yerinde buldu. Kılıçdaroğlu’na 6 bin 385 Euro maddi, 5 bin Euro da manevi tazminat ödenecek.

haberimizvar.net

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Dairesi, AKP hükümetinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla ilgili ikinci itirazını da reddetti. Büyük Daire, Kılıçdaroğlu’nun 2012 yılında yaptığı konuşmalarında Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle aldığı ceza için AİHM tarafından verilen “ifade özgürlüğü hakkını ihlali” kararını onadı.

KILIÇDAROĞLU’NA TAZMİNAT ÖDENECEK

AİHM, 2012 yılında Meclis’teki grup toplantılarında Deniz Feneri Davası ile ilgili konuşmaları nedeniyle Kılıçdaroğlu’na hakaret suçundan 10 bin lira tazminat cezası verilmesinin, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin (AİHS) ifade özgürlüğünü güvence altına alan 10’uncu maddesini ihlal ettiğine karar vermişti. Hükümet ise kararı Büyük Daire’ye taşıyarak itiraz etmişti. Büyük Daire’nin itirazı reddetmesiyle birlikte Kılıçdaroğlu’na 6 bin 385 Euro maddi, 5 bin Euro da manevi tazminat ödenmesine hükmedilen karar onaylanmış oldu. (Haber Merkezi)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.