Ailede eşitlikten, toplumda eşitlikten vazgeçmiyoruz

GÜNDEM 09.02.2024 - 13:09, Güncelleme: 09.02.2024 - 13:09
 

Ailede eşitlikten, toplumda eşitlikten vazgeçmiyoruz

CHP'li 81 il ve 973 ilçe kadın kolları başkanları Medeni Kanun'la ilgili eş zamanlı basın açıklaması yaptı. Antalya'da basın açıklamasını okuyan CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, "Ailede eşitlikten, toplumda eşitlikten vazgeçmiyoruz" dedi.

haberimizvar.net- CHP'li 81 ile ve 973 ilçe kadın kolları başkanları, iktidarın hedef tahtasına koyduğu Medeni Kanun'la ilişkin olarak eş zamanlı basın açıklaması yaptı. Antalya'da basın açıklamasını okuyan İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, Cumhuriyetin kuruluşuyla birlikte egemenlik hakkının halka geçtiğini söyledi. "Bu çağır açan bir devrimdir. En büyük ikinci devrim ise eşit yurttaşlık hakkıdır. Eşit yurttaşlık hakkı laik düzenle kurulmuştur. 17 Şubat 1926'da kabul edilen Medeni Kanun, 4 Ekim 1926'da yürürlüğe girmiştir. Kanunun yürürlüğe girmesiyle birlikte eğitimde, toplumsal, kültürel, ekonomik ve siyasal yaşamda kadınlar ve erkekler eşit haklara sahip olmuştur." dedi. Ailede eşitlikten, toplumda eşitlikten vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Deveci, şunları söyledi: "Medeni Kanun'u değil sil baştan yazmak, üzerinde virgül oynatmalarına dahi izin vermeyeceğiz. Medeni Kanun'u yok sayan, Cumhuriyet değerlerine düşman olup şeriat çağrısı yapanlara asla geçit vermeyeceğiz. Hem Meclis'te hem de sahada direneceğiz. Örgütlü gücümüzle ve kadın hareketiyle kenetlenerek mücadeleyi büyüteceğiz. Medeni Kanun için sil baştan diyenleri siyasetten sileceğiz"
CHP'li 81 il ve 973 ilçe kadın kolları başkanları Medeni Kanun'la ilgili eş zamanlı basın açıklaması yaptı. Antalya'da basın açıklamasını okuyan CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, "Ailede eşitlikten, toplumda eşitlikten vazgeçmiyoruz" dedi.

haberimizvar.net- CHP'li 81 ile ve 973 ilçe kadın kolları başkanları, iktidarın hedef tahtasına koyduğu Medeni Kanun'la ilişkin olarak eş zamanlı basın açıklaması yaptı. Antalya'da basın açıklamasını okuyan İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, Cumhuriyetin kuruluşuyla birlikte egemenlik hakkının halka geçtiğini söyledi. "Bu çağır açan bir devrimdir. En büyük ikinci devrim ise eşit yurttaşlık hakkıdır. Eşit yurttaşlık hakkı laik düzenle kurulmuştur. 17 Şubat 1926'da kabul edilen Medeni Kanun, 4 Ekim 1926'da yürürlüğe girmiştir. Kanunun yürürlüğe girmesiyle birlikte eğitimde, toplumsal, kültürel, ekonomik ve siyasal yaşamda kadınlar ve erkekler eşit haklara sahip olmuştur." dedi.

Ailede eşitlikten, toplumda eşitlikten vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Deveci, şunları söyledi: "Medeni Kanun'u değil sil baştan yazmak, üzerinde virgül oynatmalarına dahi izin vermeyeceğiz. Medeni Kanun'u yok sayan, Cumhuriyet değerlerine düşman olup şeriat çağrısı yapanlara asla geçit vermeyeceğiz. Hem Meclis'te hem de sahada direneceğiz. Örgütlü gücümüzle ve kadın hareketiyle kenetlenerek mücadeleyi büyüteceğiz. Medeni Kanun için sil baştan diyenleri siyasetten sileceğiz"

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.