Aileler kreş çıkmazında!

GÜNDEM 04.08.2022 - 11:47, Güncelleme: 04.08.2022 - 11:47
 

Aileler kreş çıkmazında!

Enflasyon sebebiyle kreş ücretleri uçmuş durumda. En düşük aylık ücretin 3 bin 500 TL’den başlayan kreş ücretleri aileleri zor durumda bırakıyor. Ailelerin devlet kreşlerinin yetersizliği sebebiyle özel kreşlere çocuklarını vermek zorunda kaldığını belirten VELİDER Antalya Şube Başkanı Tülin Koç, “Hem belediyelerin hem de devletin kreşleri şu anda yetersiz. Kreşlerin yerini maalesef kuran kursu, sübyan mektepleri gibi dini ders veren yerler aldı” dedi

haberimizvar.net Artan enflasyon sebebiyle kreş ücretleri, dudak uçuklatıyor. Aileler ise devlet kreşlerinin yetersizliği sebebiyle özel kreşlere ya da ücretleri daha düşük olan dini eğitim veren kreşlere, çocuklarını vermek zorunda kaldığını belirten Antalya Öğrenci Veli Derneği (VELİDER) Antalya Şube Başkanı Tülin Koç, “Hem belediyelerin hem de devlet kreşleri şu anda çok yetersiz. Bununla birlikte maalesef kuran kursu, sübyan mektepleri gibi dini ders verenler yer alıyor. Bu konuda gerçekten VELİDER olarak çok önerilerimiz oldu. Basın açıklamalarımız oldu. Ancak maalesef sübyan mektepleri ve kuran kursu üzerinden eğitimler devam ettiriliyor. Okulların yeterli olmadığını devlet okullarında da okul öncesi ve kreş ihtiyacı olan insanların da çocuklarını güvenle bırakabilecekleri yerlerin gerçekten çok yüksek miktarlarla belirlendiği bir süreç geçiriyoruz. Aslında şu an da yoksulluğun da bu kadar dibe vurduğu süreçte bu da çok can yakıcı bir nokta. Bununla ilgili belediyelerle görüşmek istiyoruz. Belediyelerin sosyal belediyecilik çerçevesinde mahallelerde ihtiyacı giderebilecek kreşler açması en büyük talebimiz” şeklinde konuştu. “SOSYAL DEVLET NEREDE?” Yoksul ailelerin kreş ücretini ödeyemediğinde bakanlığa dilekçe vererek çocuğunu ücretsiz kreşe kayıt yaptırabildiğini ancak bu sosyal devlet anlayışına ters düştüğünü iddia eden Başkan Koç, “Okul öncesi ödenecek ücretler, özellikle şu süreçte ciddi rakamlara ulaşmış durumda. Fakat Milli Eğitim Bakanlığı bir kurnazlık yapıyor. Eğer aileler yoksulsa, ödeyemiyorsa bize bir dilekçeyle çocuktan ücret alınmıyor. Ama bizim talebimiz devlet okulu olduğu için tamamen ücretsiz olsun. Sosyal devlet yönüyle ailelerin çocuklarını okul öncesinden hatta kreşlerde 3-4 yaşlarından itibaren okula dahil edilmesini istiyoruz. Ama devlet okullarının durumu da belli bırakın okul öncesini normal eğitim öğretim sürecinde bile ödenek göndermeyen devletle karşı karşıyayız. Okul öncesini eğitime dahil edilmemesi için ellerinden geleni yapıyorlar. Sübyan mekteplerini, kuran kurslarını yönlendirmeye çalışıyorlar. Ama biraz da velilerimizin bu konuda duyarlı olup bu sorumluluğu sahip çıkmaları gerekiyor. Bizler söylüyoruz ama velililer de sahip çıksın” dedi.  
Enflasyon sebebiyle kreş ücretleri uçmuş durumda. En düşük aylık ücretin 3 bin 500 TL’den başlayan kreş ücretleri aileleri zor durumda bırakıyor. Ailelerin devlet kreşlerinin yetersizliği sebebiyle özel kreşlere çocuklarını vermek zorunda kaldığını belirten VELİDER Antalya Şube Başkanı Tülin Koç, “Hem belediyelerin hem de devletin kreşleri şu anda yetersiz. Kreşlerin yerini maalesef kuran kursu, sübyan mektepleri gibi dini ders veren yerler aldı” dedi

haberimizvar.net Artan enflasyon sebebiyle kreş ücretleri, dudak uçuklatıyor. Aileler ise devlet kreşlerinin yetersizliği sebebiyle özel kreşlere ya da ücretleri daha düşük olan dini eğitim veren kreşlere, çocuklarını vermek zorunda kaldığını belirten Antalya Öğrenci Veli Derneği (VELİDER) Antalya Şube Başkanı Tülin Koç, “Hem belediyelerin hem de devlet kreşleri şu anda çok yetersiz. Bununla birlikte maalesef kuran kursu, sübyan mektepleri gibi dini ders verenler yer alıyor. Bu konuda gerçekten VELİDER olarak çok önerilerimiz oldu. Basın açıklamalarımız oldu. Ancak maalesef sübyan mektepleri ve kuran kursu üzerinden eğitimler devam ettiriliyor. Okulların yeterli olmadığını devlet okullarında da okul öncesi ve kreş ihtiyacı olan insanların da çocuklarını güvenle bırakabilecekleri yerlerin gerçekten çok yüksek miktarlarla belirlendiği bir süreç geçiriyoruz. Aslında şu an da yoksulluğun da bu kadar dibe vurduğu süreçte bu da çok can yakıcı bir nokta. Bununla ilgili belediyelerle görüşmek istiyoruz. Belediyelerin sosyal belediyecilik çerçevesinde mahallelerde ihtiyacı giderebilecek kreşler açması en büyük talebimiz” şeklinde konuştu.

“SOSYAL DEVLET NEREDE?”

Yoksul ailelerin kreş ücretini ödeyemediğinde bakanlığa dilekçe vererek çocuğunu ücretsiz kreşe kayıt yaptırabildiğini ancak bu sosyal devlet anlayışına ters düştüğünü iddia eden Başkan Koç, “Okul öncesi ödenecek ücretler, özellikle şu süreçte ciddi rakamlara ulaşmış durumda. Fakat Milli Eğitim Bakanlığı bir kurnazlık yapıyor. Eğer aileler yoksulsa, ödeyemiyorsa bize bir dilekçeyle çocuktan ücret alınmıyor. Ama bizim talebimiz devlet okulu olduğu için tamamen ücretsiz olsun. Sosyal devlet yönüyle ailelerin çocuklarını okul öncesinden hatta kreşlerde 3-4 yaşlarından itibaren okula dahil edilmesini istiyoruz. Ama devlet okullarının durumu da belli bırakın okul öncesini normal eğitim öğretim sürecinde bile ödenek göndermeyen devletle karşı karşıyayız. Okul öncesini eğitime dahil edilmemesi için ellerinden geleni yapıyorlar. Sübyan mekteplerini, kuran kurslarını yönlendirmeye çalışıyorlar. Ama biraz da velilerimizin bu konuda duyarlı olup bu sorumluluğu sahip çıkmaları gerekiyor. Bizler söylüyoruz ama velililer de sahip çıksın” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.