AK Parti, Ankara'ya koştu

SİYASET 25.12.2023 - 17:24, Güncelleme: 25.12.2023 - 17:24
 

AK Parti, Ankara'ya koştu

AK Parti'de belediye başkan adayları için en uzun gün. Antalya Teşkilatı, büyükşehir ve 19 ilçe adayını belirlemek için yapılan temayül yoklamasında oy kullanmak için AK Parti Genel Merkezi'ne gitti..

haberimizvar.net- AK Parti'de Antalya Büyükşehir Belediyesi ile 19 ilçe belediye başkanı adayları için son kararın verileceği temayül yoklaması Ankara'da partinin genel merkezinde yapılıyor. AK Parti Antalya Teşkilatı'ndan İl Başkanı, ilçe başkanları, kadın kolları ve gençlik kolları başkanları, kapalı zarf yöntemiyle yapılan ve Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da hazır bulunduğu temayül yoklamasına katılmak için Ankara'ya gitti. haberimizvar.net- AK Parti daha önce Antalya'da temayül yoklaması yapmış, ayrıca Erdoğan'ın talimatı ile ismi açıklanmayan bir kamuoyu araştırma şirketine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milletvekili Mustafa Köse, Büyükşehir eski Başkanı Menderes Türel ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü adının dahil olduğu Antalya’da anket yaptırmıştı. Ankara'da AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen ve belediye başkan adaylarının kaderinin belirleneceği temayül yoklamasına Antalya ile birlikte Konya, Kahramanmaraş ve Eskişehir teşkilatlarının il, ilçe, kadın ve gençlik kolları başkanları da katıldı.  18 BÜYÜKŞEHİR İÇİN NABIZ TUTULDU AK Parti'ye yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında parti genel merkezinde 2 haftadır sürdürülen toplantılarda Antalya ile birlikte 18 büyükşehir belediye başkan adayı için nabız tutuldu. Cumhur İttifakı'nın 2 büyük ortağı AK Parti ve MHP arasındaki yerel seçimlerde işbirliği görüşmeleri de devam ediyor. İki partinin heyetleri arasında yapılan görüşmelerde 30 büyükşehir belediyesi için ortak aday konusunda anlaşma sağlanmıştı. Mersin ve Manisa büyükşehir adayları MHP'ye bırakılırken, AK Parti'de kalan 28 büyükşehir için aday belirleme çalışmaları aralıksız sürdürülüyor. Türkiye genelinde 51 ilin 47'sinde AK Parti, 4'ünde MHP aday çıkaracak. İki partinin uzlaşısına göre AK Parti 28'i büyükşehir olmak üzere 75 ilde seçime kendi adayı ile katılacak. AK Parti'de Antalya ile birlikte Ankara, İstanbul ve İzmir büyükşehir belediye başkan adaylarının Ocak ayının ilk haftasında açıklanması bekleniyor.
AK Parti'de belediye başkan adayları için en uzun gün. Antalya Teşkilatı, büyükşehir ve 19 ilçe adayını belirlemek için yapılan temayül yoklamasında oy kullanmak için AK Parti Genel Merkezi'ne gitti..

haberimizvar.net- AK Parti'de Antalya Büyükşehir Belediyesi ile 19 ilçe belediye başkanı adayları için son kararın verileceği temayül yoklaması Ankara'da partinin genel merkezinde yapılıyor. AK Parti Antalya Teşkilatı'ndan İl Başkanı, ilçe başkanları, kadın kolları ve gençlik kolları başkanları, kapalı zarf yöntemiyle yapılan ve Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da hazır bulunduğu temayül yoklamasına katılmak için Ankara'ya gitti.
haberimizvar.net- AK Parti daha önce Antalya'da temayül yoklaması yapmış, ayrıca Erdoğan'ın talimatı ile ismi açıklanmayan bir kamuoyu araştırma şirketine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milletvekili Mustafa Köse, Büyükşehir eski Başkanı Menderes Türel ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü adının dahil olduğu Antalya’da anket yaptırmıştı. Ankara'da AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen ve belediye başkan adaylarının kaderinin belirleneceği temayül yoklamasına Antalya ile birlikte Konya, Kahramanmaraş ve Eskişehir teşkilatlarının il, ilçe, kadın ve gençlik kolları başkanları da katıldı. 

18 BÜYÜKŞEHİR İÇİN NABIZ TUTULDU
AK Parti'ye yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında parti genel merkezinde 2 haftadır sürdürülen toplantılarda Antalya ile birlikte 18 büyükşehir belediye başkan adayı için nabız tutuldu. Cumhur İttifakı'nın 2 büyük ortağı AK Parti ve MHP arasındaki yerel seçimlerde işbirliği görüşmeleri de devam ediyor. İki partinin heyetleri arasında yapılan görüşmelerde 30 büyükşehir belediyesi için ortak aday konusunda anlaşma sağlanmıştı. Mersin ve Manisa büyükşehir adayları MHP'ye bırakılırken, AK Parti'de kalan 28 büyükşehir için aday belirleme çalışmaları aralıksız sürdürülüyor. Türkiye genelinde 51 ilin 47'sinde AK Parti, 4'ünde MHP aday çıkaracak. İki partinin uzlaşısına göre AK Parti 28'i büyükşehir olmak üzere 75 ilde seçime kendi adayı ile katılacak. AK Parti'de Antalya ile birlikte Ankara, İstanbul ve İzmir büyükşehir belediye başkan adaylarının Ocak ayının ilk haftasında açıklanması bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.