AK Parti'de 2. istifa

SİYASET 12.02.2024 - 16:35, Güncelleme: 12.02.2024 - 17:17
 

AK Parti'de 2. istifa

Ak Parti'de yerel seçim sürecinde ve belediye başkan adaylığı belirlemede yaşanan ilginç gelişmeler 2 ilçe başkanının istifasına yol açtı. Ak Parti Serik İlçe eski Başkanı Hasan Yıldırım'dan sonra, belediye başkan adaylığından son anda vazgeçilen Kemer İlçe Başkanı Selami Minta istifa etti.

haberimizvar.net- Ak Parti Antalya Teşkilatı'nda ilginç ve partinin geleneklerine, temayüllerine uymayan gelişmeler yaşanıyor. Eskiden partinin teşkilatlarında ya da genel merkezce alınan kararlara koşulsuz uyulur, tepki verilmez, 'kol kırılır yen içinde kalır' anlayışı hakimdi. Ancak son süreçte özellikle de belediye başkan adayı belirleme sürecinde yaşananlarla birlikte Ak Parti geleneklerine uymayan gelişmeler yaşanmaya başlandı. Ak Parti Antalya Teşkilatı'nda son dönemdeki ilk istifa Serik'ten geldi. Belediye Başkan Aday Adaylığı için görevinden istifa eden Ak Parti Serik İlçe eski Başkanı Hasan Yıldırım partisinden istifa etti. 21 yıldır Ak Parti üyesi olan ve 9 yıl Ak Parti Serik İlçe Başkanlığı yapan Hasan Yıldırım partisinden istifa etti.  Kulislerde istifasında Ak Parti Antalya Milletvekili Kemal Çelik'in partiye ve Serik Belediyesi'ne yönelik yaptırım girişimlerine karşı tepkisinin rol oynadığı ileri sürülen Hasan Yıldırım, "Partime ve genel başkanıma, Cumhurbaşkanımıza zarar vermek istemiyorum, bunun için de istifamla ilgili yorum yapmak da istemiyorum" şeklinde konuştu. Partisinden istifa eden Hasan Yıldırım Serik Belediye Başkan Aday Adaylığı için ilçe başkanlığı görevinden ayrılmış, yerine Ahmet Söker Ak Parti Serik İlçe Başkanlığı görevini üstlenmişti.  İKİNCİ İSTİFA KEMER'DEN GELDİ Ak Parti Antalya Teşkilatı'ndan ikinci sürpriz istifa Kemer'den geldi. Ak Parti'den Kemer Belediye Başkan Adayı olan ve ismi Ak Parti Aday Belirleme Komisyonu tarafından Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulan, adaylık onayı alındıktan sonra seçim çalışmalarını gece gündüz sürdüren Selami Minta'nın, Kemer Belediye Başkan Adaylığı Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile yapılan Antalya Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'na kısa bir süre kala iptal edildi. Minta, yerine Rahman Şeker aday gösterilince, partisinden istifa etti. Selami Minta, 20 yıl üyesi olduğu 7 yıldır Kemer İlçe Başkanlığı yaptığı Ak Parti'den zehir zemberek açıklamalarla istifa ederken, "Bu bir veda değildir, başlangıçtır" mesajını verdi. Kulislerde Ak Parti Kemer Belediye Başkan Adayının değiştirilmesinde önce Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un, sonra da işadamı Mustafa Yılmaz'ın müdahalesi olduğu konuşuluyor.
Ak Parti'de yerel seçim sürecinde ve belediye başkan adaylığı belirlemede yaşanan ilginç gelişmeler 2 ilçe başkanının istifasına yol açtı. Ak Parti Serik İlçe eski Başkanı Hasan Yıldırım'dan sonra, belediye başkan adaylığından son anda vazgeçilen Kemer İlçe Başkanı Selami Minta istifa etti.

haberimizvar.net- Ak Parti Antalya Teşkilatı'nda ilginç ve partinin geleneklerine, temayüllerine uymayan gelişmeler yaşanıyor. Eskiden partinin teşkilatlarında ya da genel merkezce alınan kararlara koşulsuz uyulur, tepki verilmez, 'kol kırılır yen içinde kalır' anlayışı hakimdi. Ancak son süreçte özellikle de belediye başkan adayı belirleme sürecinde yaşananlarla birlikte Ak Parti geleneklerine uymayan gelişmeler yaşanmaya başlandı.

Ak Parti Antalya Teşkilatı'nda son dönemdeki ilk istifa Serik'ten geldi. Belediye Başkan Aday Adaylığı için görevinden istifa eden Ak Parti Serik İlçe eski Başkanı Hasan Yıldırım partisinden istifa etti. 21 yıldır Ak Parti üyesi olan ve 9 yıl Ak Parti Serik İlçe Başkanlığı yapan Hasan Yıldırım partisinden istifa etti. 

Kulislerde istifasında Ak Parti Antalya Milletvekili Kemal Çelik'in partiye ve Serik Belediyesi'ne yönelik yaptırım girişimlerine karşı tepkisinin rol oynadığı ileri sürülen Hasan Yıldırım, "Partime ve genel başkanıma, Cumhurbaşkanımıza zarar vermek istemiyorum, bunun için de istifamla ilgili yorum yapmak da istemiyorum" şeklinde konuştu. Partisinden istifa eden Hasan Yıldırım Serik Belediye Başkan Aday Adaylığı için ilçe başkanlığı görevinden ayrılmış, yerine Ahmet Söker Ak Parti Serik İlçe Başkanlığı görevini üstlenmişti. 

İKİNCİ İSTİFA KEMER'DEN GELDİ

Ak Parti Antalya Teşkilatı'ndan ikinci sürpriz istifa Kemer'den geldi. Ak Parti'den Kemer Belediye Başkan Adayı olan ve ismi Ak Parti Aday Belirleme Komisyonu tarafından Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulan, adaylık onayı alındıktan sonra seçim çalışmalarını gece gündüz sürdüren Selami Minta'nın, Kemer Belediye Başkan Adaylığı Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile yapılan Antalya Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'na kısa bir süre kala iptal edildi.

Minta, yerine Rahman Şeker aday gösterilince, partisinden istifa etti. Selami Minta, 20 yıl üyesi olduğu 7 yıldır Kemer İlçe Başkanlığı yaptığı Ak Parti'den zehir zemberek açıklamalarla istifa ederken, "Bu bir veda değildir, başlangıçtır" mesajını verdi. Kulislerde Ak Parti Kemer Belediye Başkan Adayının değiştirilmesinde önce Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un, sonra da işadamı Mustafa Yılmaz'ın müdahalesi olduğu konuşuluyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.