AK Parti'den 3600 ek gösterge açıklaması

EKONOMİ 29.10.2019 - 11:41, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

AK Parti'den 3600 ek gösterge açıklaması

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, kamu çalışanları için ek göstergenin 3 bin 600'e çıkarılmasına ilişkin, "Bu konudaki yaklaşımız pozitif bir yaklaşımdır. Bu düzenlemede çalışılan konu, bunun ekonomik disiplinle uygun takvime yerleştirilmesi. İkincisi personel sisteminde meslekler arası dengeler gözetilerek bunun yapılması" dedi

haberimizvar.net AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında gerçekleşen MKYK toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi. Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iç ve dış gelişmelere, Barış Pınarı Harekatı'na ve TBMM gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunduğunu açıkladı. 'POZİTİF YAKLAŞIMIMIZ AYNEN SÜRMEKTEDİR' Ömer Çelik, polis, öğretmen, din adamı ve hemşirelere verilen 3 bin 600 ek gösterge sözü hakkındaki soruyu şu şekilde cevapladı: "Bu konudaki yaklaşımız pozitif bir yaklaşımdır. Herhangi bir şekilde negatif ele aldığımız konu yok. Arkadaşlarımız çalışıyorlar, bu çalışmalarda polis, hemşire, din görevlisi ve öğretmenlere 3 bin 600 ek gösterge verilmesiyle ilgili yapılacak düzenleme söz konusu. Bu düzenlemede çalışılan konu, bunun ekonomik disiplinle uygun takvime yerleştirilmesi. İkincisi personel sisteminde meslekler arası dengeler gözetilerek bunun yapılması. Ekonomik faaliyetin mali disiplin içinde uygun bir takvime yerleştirilmesi için ve meslekler arası dengeler gözetildiği için bütünsel bir çalışma yapılıyor. Zamanlaması Sayın Bakan tarafından açıklanacaktır. Bu konuda zaten karar verilmiştir. Pozitif yaklaşımımız sürmektedir."  'AK PARTİ ÇALIŞMALARINA SON NOKTAYI KOYMADI' Çelik, ceza infaz sisteminde yapılması öngörülen düzenlemelere ilişkin AK Parti'nin çalışmalarının halen sürdüğünü, tek seferlik ceza indirimi yerine, sistemde değişikliğe gidilmesinden yana olduklarını söyledi. Çelik, "Toplamdaki cezasızlık algısının önlenmesi için suç işleyen ve hapis cezasına mahkum olan herkesin belli bir oranda cezaevinde kalmasını sağlayacak bir düzenleme üzerinde çalışıyor AK Parti. Bir yıllık maktu denetimli serbestlik süresi oransal hale getirilebilir. Bunun üzerinde yapılan çalışmalar var. Böylece ceza adaletiyle maşeri vicdanın rahatlatılması temin edilmiş olacaktır. Suç mağduruna da haksızlık üreten, suç mağdurunu tekrar mağdur eden bir af söz konusu olmamalıdır" dedi.
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, kamu çalışanları için ek göstergenin 3 bin 600'e çıkarılmasına ilişkin, "Bu konudaki yaklaşımız pozitif bir yaklaşımdır. Bu düzenlemede çalışılan konu, bunun ekonomik disiplinle uygun takvime yerleştirilmesi. İkincisi personel sisteminde meslekler arası dengeler gözetilerek bunun yapılması" dedi

haberimizvar.net AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında gerçekleşen MKYK toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi. Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iç ve dış gelişmelere, Barış Pınarı Harekatı'na ve TBMM gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunduğunu açıkladı.

'POZİTİF YAKLAŞIMIMIZ AYNEN SÜRMEKTEDİR'

Ömer Çelik, polis, öğretmen, din adamı ve hemşirelere verilen 3 bin 600 ek gösterge sözü hakkındaki soruyu şu şekilde cevapladı: "Bu konudaki yaklaşımız pozitif bir yaklaşımdır. Herhangi bir şekilde negatif ele aldığımız konu yok. Arkadaşlarımız çalışıyorlar, bu çalışmalarda polis, hemşire, din görevlisi ve öğretmenlere 3 bin 600 ek gösterge verilmesiyle ilgili yapılacak düzenleme söz konusu. Bu düzenlemede çalışılan konu, bunun ekonomik disiplinle uygun takvime yerleştirilmesi. İkincisi personel sisteminde meslekler arası dengeler gözetilerek bunun yapılması. Ekonomik faaliyetin mali disiplin içinde uygun bir takvime yerleştirilmesi için ve meslekler arası dengeler gözetildiği için bütünsel bir çalışma yapılıyor. Zamanlaması Sayın Bakan tarafından açıklanacaktır. Bu konuda zaten karar verilmiştir. Pozitif yaklaşımımız sürmektedir." 

'AK PARTİ ÇALIŞMALARINA SON NOKTAYI KOYMADI'

Çelik, ceza infaz sisteminde yapılması öngörülen düzenlemelere ilişkin AK Parti'nin çalışmalarının halen sürdüğünü, tek seferlik ceza indirimi yerine, sistemde değişikliğe gidilmesinden yana olduklarını söyledi. Çelik, "Toplamdaki cezasızlık algısının önlenmesi için suç işleyen ve hapis cezasına mahkum olan herkesin belli bir oranda cezaevinde kalmasını sağlayacak bir düzenleme üzerinde çalışıyor AK Parti. Bir yıllık maktu denetimli serbestlik süresi oransal hale getirilebilir. Bunun üzerinde yapılan çalışmalar var. Böylece ceza adaletiyle maşeri vicdanın rahatlatılması temin edilmiş olacaktır. Suç mağduruna da haksızlık üreten, suç mağdurunu tekrar mağdur eden bir af söz konusu olmamalıdır" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.