Akaryakıt fiyatlarına ZAM

EKONOMİ 17.01.2023 - 00:32, Güncelleme: 17.01.2023 - 00:32
 

Akaryakıt fiyatlarına ZAM

Petrol fiyatları dünya genelinde düşüyor ama Türkiye'de zamlanıyor. Benzinin litre fiyatına 17 Aralık Salı gecesi itibariyle büyük bir zam geliyor.

haberimizvar.net- En son benzinin litre fiyatı 13 Ocak tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 80 kuruş zamla 19,7 TL oldu. Sektör kaynaklarının aktardığına göre, benzinin litre fiyatına 17 Ocak Salı gecesinden itibaren 67 kuruş zam bekleniyor. Motorinin litre fiyatı ise 22,12 TL. Benzine gelen son zamla birlikte benzin fiyatları yeni yıla başladığı 19,46 TL'lik seviyenin üzerine çıkmış oldu. Salı günkü zamla birlikte benzin fiyatları 20 liranın üzerine çıkmış olacak. Güncel Akaryakıt fiyatları şu şekilde: Antalya Motorin litresi 22.07 Benzinin litresi 19.69 Ankara Motorin litresi 22.29 Benzinin litresi 19.96 İzmir Motorin litresi 22.39 Benzinin litresi 19.91 AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor. EPGİS FİYAT DEĞİŞİMLERİNİ DUYURMAMA KARARI ALMIŞTI EPDK'nın fiyatlardaki değişimi açıklayan tek sendika olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından, sendika dava süreci sonlanana kadar akaryakıttaki fiyat değişimlerini vatandaşlarla paylaşmayacağını açıklamıştı.  
Petrol fiyatları dünya genelinde düşüyor ama Türkiye'de zamlanıyor. Benzinin litre fiyatına 17 Aralık Salı gecesi itibariyle büyük bir zam geliyor.

haberimizvar.net- En son benzinin litre fiyatı 13 Ocak tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 80 kuruş zamla 19,7 TL oldu. Sektör kaynaklarının aktardığına göre, benzinin litre fiyatına 17 Ocak Salı gecesinden itibaren 67 kuruş zam bekleniyor. Motorinin litre fiyatı ise 22,12 TL. Benzine gelen son zamla birlikte benzin fiyatları yeni yıla başladığı 19,46 TL'lik seviyenin üzerine çıkmış oldu. Salı günkü zamla birlikte benzin fiyatları 20 liranın üzerine çıkmış olacak.

Güncel Akaryakıt fiyatları şu şekilde:

Antalya

Motorin litresi 22.07

Benzinin litresi 19.69

Ankara

Motorin litresi 22.29

Benzinin litresi 19.96

İzmir

Motorin litresi 22.39

Benzinin litresi 19.91

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

EPGİS FİYAT DEĞİŞİMLERİNİ DUYURMAMA KARARI ALMIŞTI

EPDK'nın fiyatlardaki değişimi açıklayan tek sendika olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından, sendika dava süreci sonlanana kadar akaryakıttaki fiyat değişimlerini vatandaşlarla paylaşmayacağını açıklamıştı.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.