Akaryakıtta tabela oyunu

EKONOMİ 23.08.2021 - 13:08, Güncelleme: 23.08.2021 - 13:08
 

Akaryakıtta tabela oyunu

Akaryakıt istasyonlarında tabelaya yazılan fiyat ile pompa fiyatı birbirini tutmuyor. Vatandaşlar daha ucuz sandıkları akaryakıtın gerçek fiyatını pompa başında öğreniyor.

HABERİMİZVAR - Akaryakıt istasyonları fiyat tabelalarındaki fiyat oyunlarıyla vatandaşı yanıltıyor. Tabela oyunlarıyla sürücüleri istasyonlarına çeken akaryakıtçılar en ucuz fiyatı gösterip en pahalı fiyattan motorin satıyorlar. Çoğu sürücü kandırıldığını dahi anlamadan deposunu pahalı akaryakıtla dolduruyor. ‘Euro Dizel 6.84’ ilanına inanıp istasyona giren vatandaşa 7.36 liradan motorin satıyorlar. Oyunu fark edip itiraz edenlere, “6.84’lük fiyat 100 litre ve üzeri için” savunmasını yapıyorlar. UYARILAR KÜÇÜK PUNTOYLA YAZILIYOR Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberi, Ankara başta olmak üzere ülke genelinde yaşanan tabela hileli akaryakıt soygununu gözler önüne serdi. Akaryakıtçılar en çok ‘hileli afiş’ yöntemiyle müşteri avlamaya çalışıyor. Bu yöntemde piyasanın 30 ile 40 kuruş altındaki bir fiyat bez afişe büyük puntolarla yazılıyor. Ancak fiyatın hemen üzerine ya da altına daha küçük puntolarla ‘100 litre ve üzeri alımlarda’ ya da ‘1.000 TL üzerine’ ifadeleri ekleniyor. Ucuz motorin fiyatı büyük puntolarla, uyarı ifadeleri ise daha küçük puntolarla yazıldığı için fiyata odaklanan müşteriler pompalara yanaşıp depoyu dolduruyor. Ancak pompadan indirimli fiyat yerine 30-40 kuruş daha yüksek olan normal fiyatla motorin veriliyor. Tabela ile pompa fiyatı arasındaki farkı anlayan sürücülere, “İndirimli fiyat 100 litre motorin alımlarında geçerli. Tabelayı iyi okumamışsınız” deniliyor. Oysa otomobillerin deposu en fazla 50-60 litre akaryakıt alıyor. TABELALAR SÖZDE KAMYONCULAR İÇİN Konu hakkında bilgi veren bir akaryakıt istasyonu çalışanı, “O tabelalar sözde kamyoncular için. Ancak ucuz fiyat algısıyla istasyona kamyondan çok otomobil geliyor. İndirimli fiyattan motorin aldığını zanneden yüzlerce müşterinin deposunu dolduruyoruz. Çok az sürücü pompada fiyat karşılaştırması yapıp durumu fark ediyor. Kandırıldıkları için tepki gösterenlere, o ilanların kamyon ve otobüsler için olduğunu söyleyerek ikna etmeye çalışıyoruz” dedi.
Akaryakıt istasyonlarında tabelaya yazılan fiyat ile pompa fiyatı birbirini tutmuyor. Vatandaşlar daha ucuz sandıkları akaryakıtın gerçek fiyatını pompa başında öğreniyor.

HABERİMİZVAR - Akaryakıt istasyonları fiyat tabelalarındaki fiyat oyunlarıyla vatandaşı yanıltıyor. Tabela oyunlarıyla sürücüleri istasyonlarına çeken akaryakıtçılar en ucuz fiyatı gösterip en pahalı fiyattan motorin satıyorlar. Çoğu sürücü kandırıldığını dahi anlamadan deposunu pahalı akaryakıtla dolduruyor. ‘Euro Dizel 6.84’ ilanına inanıp istasyona giren vatandaşa 7.36 liradan motorin satıyorlar. Oyunu fark edip itiraz edenlere, “6.84’lük fiyat 100 litre ve üzeri için” savunmasını yapıyorlar.

UYARILAR KÜÇÜK PUNTOYLA YAZILIYOR

Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberi, Ankara başta olmak üzere ülke genelinde yaşanan tabela hileli akaryakıt soygununu gözler önüne serdi. Akaryakıtçılar en çok ‘hileli afiş’ yöntemiyle müşteri avlamaya çalışıyor. Bu yöntemde piyasanın 30 ile 40 kuruş altındaki bir fiyat bez afişe büyük puntolarla yazılıyor. Ancak fiyatın hemen üzerine ya da altına daha küçük puntolarla ‘100 litre ve üzeri alımlarda’ ya da ‘1.000 TL üzerine’ ifadeleri ekleniyor. Ucuz motorin fiyatı büyük puntolarla, uyarı ifadeleri ise daha küçük puntolarla yazıldığı için fiyata odaklanan müşteriler pompalara yanaşıp depoyu dolduruyor. Ancak pompadan indirimli fiyat yerine 30-40 kuruş daha yüksek olan normal fiyatla motorin veriliyor. Tabela ile pompa fiyatı arasındaki farkı anlayan sürücülere, “İndirimli fiyat 100 litre motorin alımlarında geçerli. Tabelayı iyi okumamışsınız” deniliyor. Oysa otomobillerin deposu en fazla 50-60 litre akaryakıt alıyor.

TABELALAR SÖZDE KAMYONCULAR İÇİN

Konu hakkında bilgi veren bir akaryakıt istasyonu çalışanı, “O tabelalar sözde kamyoncular için. Ancak ucuz fiyat algısıyla istasyona kamyondan çok otomobil geliyor. İndirimli fiyattan motorin aldığını zanneden yüzlerce müşterinin deposunu dolduruyoruz. Çok az sürücü pompada fiyat karşılaştırması yapıp durumu fark ediyor. Kandırıldıkları için tepki gösterenlere, o ilanların kamyon ve otobüsler için olduğunu söyleyerek ikna etmeye çalışıyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.