Akdeniz İletişim ödül

EĞİTİM 13.10.2021 - 13:29, Güncelleme: 13.10.2021 - 13:29
 

Akdeniz İletişim ödül

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması'ndan ödüllerle döndü. Öğrencilerle bir araya gelen Rektör Özkan, medyanın dönüşerek dijital çağın hakim olmaya başladığını söyledi.

haberimizvar.net- Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması'ndan ödüllerle döndü. Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, yarışmada Radyo Belgeseli kategorisinde birincilik, Televizyon Programı ve Kısa Film kategorilerinde ise ikincilik kazanan öğrencilerle bir araya geldi  MEDYA DİJİTAL DÖNÜŞÜM İÇİNDE  Yarışmada ödül alan öğrencilerle ve hocalarla sohbet eden Rektör Özkan, “Geleneksel medya ile yeni medya düzeni arasında önemli değişikliklerin gerçekleştiği yıllar içerisindeyiz. Değişen medya düzeni bir çok anlamda gazeteciliği de televizyonculuğu da ve hatta sinemayı da değiştirerek dijital medyaya evriliyor. Sizleri farklı bir gelecek bekliyor. Bizler de üniversite olarak sizleri geleceğe hazırlayan eğitimler vermeye çalışıyoruz. Siz gençlerde hem geleneksel medya alanında hem de yeni medya düzeninde yapacağınız çalışmalarla çağı takip eden ve hatta yenilikler geliştirerek bu alanlarda öncü gençler olmalısınız. Sizden daha çok şeyler bekliyoruz. Yolunuz açık olsun. İnşallah sizin de Netflix gibi platformlarınız olur" şeklinde konuştu.  DUYGULANDIRAN DETAY  Radyo Belgeseli kategorisinde birincilik elde eden İletişim Fakültesi öğrencisi Javidan Afandiyev'in çalışması olan 'Emine'nin Penceresinden Pandemi' programı ile ilgili bilgi veren Öğr. Gör. Suat Erdöl, “Radyo birincisinin hikayesinde Prof. Dr. Emine Uçar İlbuğa hocamızın annesi rahatsızdı. Onunla bir küçük röportaj yapıldı. Fakat yarışma sonucunu göremedi. Pandemi dönemini yaşlıların nasıl geçirdiği ile ilgili bir projeydi ve Emine hocamızın fikriydi. Annesiyle röportaj yaptı ve hatıra olarak kaldı" dedi.  ÖDÜL ALANLAR  Türkiye Radyo Televizyon Kurumu tarafından bu yıl 7'ncisi düzenlenen TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu. 121 üniversiteden 1300 eserin katıldığı yarışmanın finalinde 154 eser yarıştı, 15 kategoride ödül dağıtıldı. Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri 3 kategoride derece elde etti. İletişim Fakültesi öğrencisi Javidan Afandiyev 'Emine'nin Penceresinden Pandemi' çalışmasıyla Radyo Belgeseli kategorisinde birincilik, Feyza Evsek - Murat Işıklı 'Turizmde Sağlık' çalışmasıyla Televizyon Programı kategorisinde ikincilik, Esra Ecem Anay 'Bilardo' çalışmasıyla Kısa Film Kategorisinde ikincilik elde etti.
Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması'ndan ödüllerle döndü. Öğrencilerle bir araya gelen Rektör Özkan, medyanın dönüşerek dijital çağın hakim olmaya başladığını söyledi.

haberimizvar.net- Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması'ndan ödüllerle döndü. Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, yarışmada Radyo Belgeseli kategorisinde birincilik, Televizyon Programı ve Kısa Film kategorilerinde ise ikincilik kazanan öğrencilerle bir araya geldi

 MEDYA DİJİTAL DÖNÜŞÜM İÇİNDE

 Yarışmada ödül alan öğrencilerle ve hocalarla sohbet eden Rektör Özkan, “Geleneksel medya ile yeni medya düzeni arasında önemli değişikliklerin gerçekleştiği yıllar içerisindeyiz. Değişen medya düzeni bir çok anlamda gazeteciliği de televizyonculuğu da ve hatta sinemayı da değiştirerek dijital medyaya evriliyor. Sizleri farklı bir gelecek bekliyor. Bizler de üniversite olarak sizleri geleceğe hazırlayan eğitimler vermeye çalışıyoruz. Siz gençlerde hem geleneksel medya alanında hem de yeni medya düzeninde yapacağınız çalışmalarla çağı takip eden ve hatta yenilikler geliştirerek bu alanlarda öncü gençler olmalısınız. Sizden daha çok şeyler bekliyoruz. Yolunuz açık olsun. İnşallah sizin de Netflix gibi platformlarınız olur" şeklinde konuştu.

 DUYGULANDIRAN DETAY

 Radyo Belgeseli kategorisinde birincilik elde eden İletişim Fakültesi öğrencisi Javidan Afandiyev'in çalışması olan 'Emine'nin Penceresinden Pandemi' programı ile ilgili bilgi veren Öğr. Gör. Suat Erdöl, “Radyo birincisinin hikayesinde Prof. Dr. Emine Uçar İlbuğa hocamızın annesi rahatsızdı. Onunla bir küçük röportaj yapıldı. Fakat yarışma sonucunu göremedi. Pandemi dönemini yaşlıların nasıl geçirdiği ile ilgili bir projeydi ve Emine hocamızın fikriydi. Annesiyle röportaj yaptı ve hatıra olarak kaldı" dedi.

 ÖDÜL ALANLAR

 Türkiye Radyo Televizyon Kurumu tarafından bu yıl 7'ncisi düzenlenen TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu. 121 üniversiteden 1300 eserin katıldığı yarışmanın finalinde 154 eser yarıştı, 15 kategoride ödül dağıtıldı. Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri 3 kategoride derece elde etti. İletişim Fakültesi öğrencisi Javidan Afandiyev 'Emine'nin Penceresinden Pandemi' çalışmasıyla Radyo Belgeseli kategorisinde birincilik, Feyza Evsek - Murat Işıklı 'Turizmde Sağlık' çalışmasıyla Televizyon Programı kategorisinde ikincilik, Esra Ecem Anay 'Bilardo' çalışmasıyla Kısa Film Kategorisinde ikincilik elde etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.