Akdeniz Üniversitesi'nde eylem

YEREL 09.10.2023 - 14:13, Güncelleme: 09.10.2023 - 14:40
 

Akdeniz Üniversitesi'nde eylem

DİSK Dev Sağılık İş Sendikası, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi önünde tavan ücretler, kıdem tazminatı, vergi affı ve ek protokolle ilgili eylem yaptı. Eylemde konuşan Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası Akdeniz Bölge Şube Başkanı Erol Şahin, "Artan zamlarla hayatımızı devam ettirmemiz giderek zorlaşıyor. Seçimden önce ücretlerimize yapılan zamlar çok kısa sürede güncelliğini kaybetti. Tüm masraflarımız neredeyse iki katı artmış durumda. Bugün alabildiğimizi yarın aynı fiyata alamıyoruz" dedi.

DİSK Dev Sağlık İş Sendikası ek protokol, tavan ücretler, vergi affı ve kıdem zammı ile ilgili Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nin önünde eylem yaptı. “Direne direne kazanacağız”, “Zafer direne direne işçinin olacak” sloganlarının atıldığı eylemde emekçiler adına konuşan Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası (DİSK) Akdeniz Bölge Şube Başkanı Erol Şahin, “Bazen bir sağlıkta şiddet vakasını protesto etmek için, bazen rektörlük uygulamalarına karşı durmak için, bazen merkezi hükümetin bazen de bakanlıkların yaptığı uygulamalara karşı bu alanda defalarca toplandık. Artan zamlarla hayatımızı devam ettirmemiz giderek zorlaşıyor. Seçimlerden önce ücretlerimize yapılan zamlar çok kısa sürede güncelliğini ne yazık ki kaybetti. Ücretlerimizin otomatik olarak bağlandığı Kamu Çerçeve Protokolü imzalandığından bugüne kadar tüm masraflarımız neredeyse iki kat artmış durumda, bugün alabildiğimizi yarın aynı fiyata alamıyoruz. Toplu iş sözleşmesinin tarafı olan sendikanın , işçilerden aldığı aidatlar dışında hiçbir sorunla ilgilenmeyip kendi imzaladıkları toplu iş sözleşmesinin uygulanması için bile hiçbir çaba göstermediğini  dile getiren Şahin, işçinin haklarının yenilmesine göz yumulduğunu söyledi” dedi. “İNSANCA YAŞAMAK İSTİYORUZ” Başkan Şahin, “Bizler bugün, Rektörlüğümüzden işçinin sesini duymasını, aylardır yapılmayan Ek Protokolün zaman kaybedilmeden yapılmasını talep ediyoruz. Lütfen artık sesimizi duyun. Bizler pandemi de herkesin ayakta alkışladığı, hakkınız ödenmez dendiği sağlık çalışanlarıyız, bizler sadece insanca yaşamak istiyoruz. Sadece hakkımızı almak istiyoruz. Sağlık personelinin haklarından bahseden Erol Şahin, “Ne yazık ki bizler çalışma yaşamında haklarımızı koruma kavgası verirken, haklarımızın iyileştirilmesini beklerken, Orta Vadeli Program ile işçi sınıfının en önemli kazanımı olan kıdem tazminatımıza göz dikildiğini görüyoruz. Kıdem tazminatı iş güvencemizdir. Biz iş güvencemize karşı atılan her adımı şimdiye kadar boşa çıkardık. Bugün de kıdem tazminatımıza göz dikme niyetinde olanlara sesleniyoruz! Son yirmi yılda belki her bakanın rüyasıydı ama DİSK ‘liler bu rüyayı kabusa çevirmesini bildi” dedi. “İTİRAZIMIZ VAR!” DİSK olarak taleplerinden bahseden Başkan Şahin, “Ücretlerden alınan gelir vergisi oranı yüzde 10’a düşürülmeli ve sabitlenmeli, işverenlere verilen 5 puan SGK prim desteği işçilere de verilmeli, vergiyi tabana yani halkın sırtına yükleyen dolaylı vergiler düşürülmeli, çağ dışı damga vergisi kaldırılmalıdır!” şeklinde konuştu. Şahin son olarak  ”İşçiler olarak çay kaşığıyla verilenlerin kepçeyle alındığı bu vergi düzenine itirazımız var” diyerek eylemi sonlandırdı.
DİSK Dev Sağılık İş Sendikası, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi önünde tavan ücretler, kıdem tazminatı, vergi affı ve ek protokolle ilgili eylem yaptı. Eylemde konuşan Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası Akdeniz Bölge Şube Başkanı Erol Şahin, "Artan zamlarla hayatımızı devam ettirmemiz giderek zorlaşıyor. Seçimden önce ücretlerimize yapılan zamlar çok kısa sürede güncelliğini kaybetti. Tüm masraflarımız neredeyse iki katı artmış durumda. Bugün alabildiğimizi yarın aynı fiyata alamıyoruz" dedi.

DİSK Dev Sağlık İş Sendikası ek protokol, tavan ücretler, vergi affı ve kıdem zammı ile ilgili Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nin önünde eylem yaptı. “Direne direne kazanacağız”, “Zafer direne direne işçinin olacak” sloganlarının atıldığı eylemde emekçiler adına konuşan Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası (DİSK) Akdeniz Bölge Şube Başkanı Erol Şahin, “Bazen bir sağlıkta şiddet vakasını protesto etmek için, bazen rektörlük uygulamalarına karşı durmak için, bazen merkezi hükümetin bazen de bakanlıkların yaptığı uygulamalara karşı bu alanda defalarca toplandık. Artan zamlarla hayatımızı devam ettirmemiz giderek zorlaşıyor. Seçimlerden önce ücretlerimize yapılan zamlar çok kısa sürede güncelliğini ne yazık ki kaybetti. Ücretlerimizin otomatik olarak bağlandığı Kamu Çerçeve Protokolü imzalandığından bugüne kadar tüm masraflarımız neredeyse iki kat artmış durumda, bugün alabildiğimizi yarın aynı fiyata alamıyoruz. Toplu iş sözleşmesinin tarafı olan sendikanın , işçilerden aldığı aidatlar dışında hiçbir sorunla ilgilenmeyip kendi imzaladıkları toplu iş sözleşmesinin uygulanması için bile hiçbir çaba göstermediğini  dile getiren Şahin, işçinin haklarının yenilmesine göz yumulduğunu söyledi” dedi.

“İNSANCA YAŞAMAK İSTİYORUZ”

Başkan Şahin, “Bizler bugün, Rektörlüğümüzden işçinin sesini duymasını, aylardır yapılmayan Ek Protokolün zaman kaybedilmeden yapılmasını talep ediyoruz. Lütfen artık sesimizi duyun. Bizler pandemi de herkesin ayakta alkışladığı, hakkınız ödenmez dendiği sağlık çalışanlarıyız, bizler sadece insanca yaşamak istiyoruz. Sadece hakkımızı almak istiyoruz. Sağlık personelinin haklarından bahseden Erol Şahin, “Ne yazık ki bizler çalışma yaşamında haklarımızı koruma kavgası verirken, haklarımızın iyileştirilmesini beklerken, Orta Vadeli Program ile işçi sınıfının en önemli kazanımı olan kıdem tazminatımıza göz dikildiğini görüyoruz. Kıdem tazminatı iş güvencemizdir. Biz iş güvencemize karşı atılan her adımı şimdiye kadar boşa çıkardık. Bugün de kıdem tazminatımıza göz dikme niyetinde olanlara sesleniyoruz! Son yirmi yılda belki her bakanın rüyasıydı ama DİSK ‘liler bu rüyayı kabusa çevirmesini bildi” dedi.

“İTİRAZIMIZ VAR!”

DİSK olarak taleplerinden bahseden Başkan Şahin, “Ücretlerden alınan gelir vergisi oranı yüzde 10’a düşürülmeli ve sabitlenmeli, işverenlere verilen 5 puan SGK prim desteği işçilere de verilmeli, vergiyi tabana yani halkın sırtına yükleyen dolaylı vergiler düşürülmeli, çağ dışı damga vergisi kaldırılmalıdır!” şeklinde konuştu. Şahin son olarak  ”İşçiler olarak çay kaşığıyla verilenlerin kepçeyle alındığı bu vergi düzenine itirazımız var” diyerek eylemi sonlandırdı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.