Akdeniz’de oksijen azalıyor

GÜNDEM 09.08.2022 - 11:40, Güncelleme: 09.08.2022 - 11:40
 

Akdeniz’de oksijen azalıyor

Akdeniz’de dalış yapan AÜ Su Ürünleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, "Sigara izmaritleri, çöpler, plastikler tamamı balıklara zarar veriyor. Deniz canlılarının oksijen alanlarını daraltıyor. Onların yiyecek aradıkları alanlara zarar veriyor" dedi.

haberimizvar.net- Antalya'nın Konyaaltı Sahili'nde deniz dibindeki izmarit kirliliği dikkat çekti. Öğrencileriyle dalış yaparak kirliliği görüntüleyen Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Su Ürünleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, "Sigara izmaritleri dipte yumak yumak pamuk gibi duruyor. Bunları atan da temizleyen de insan" dedi. İNCELEME YAPTI Gökoğlu, öğrencileriyle kentin dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'ne dalış yaptı. Dipteki kirliliği görüntüleyen Gökoğlu, o anları sosyal medya hesabından paylaşarak, tepki gösterdi. Kirliliğin yerli- yabancı dalış tutkunlarına kötü imaj olmasının yanı sıra, Akdeniz ekosisteminde yaşayan balıklar ve su altı canlılarının yaşamına bir tehdit oluşturduğunu belirten Gökoğlu, “Dalış yaptığımda öğrencilerimle birlikte gördüm ki; suyun üstü sıcaktan parçalanıp etrafa saçılan plastik parçaları, çöpler ve sigara izmaritleriyle dolu. Akşam saatlerinde sahile gelen vatandaşlar buraları kirli bıraktığı için rüzgarla birlikte o çöpler direkt denizin içine doluyor. Sigara izmaritleri dipte adeta yumak yumak pamuk gibi duruyor" dedi. KİRLİLİK ZARAR VERİYOR Dipte yaşayan balıklar ve diğer deniz canlılarının tümünün bu kirlilikten olumsuz etkilendiğini vurgulayan Gökoğlu, "Sigara izmaritleri, çöpler, plastikler tamamı balıklara zarar veriyor. Deniz canlılarının oksijen alanlarını daraltıyor. Onların yiyecek aradıkları alanlara zarar veriyor" diye konuştu.  
Akdeniz’de dalış yapan AÜ Su Ürünleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, "Sigara izmaritleri, çöpler, plastikler tamamı balıklara zarar veriyor. Deniz canlılarının oksijen alanlarını daraltıyor. Onların yiyecek aradıkları alanlara zarar veriyor" dedi.

haberimizvar.net- Antalya'nın Konyaaltı Sahili'nde deniz dibindeki izmarit kirliliği dikkat çekti. Öğrencileriyle dalış yaparak kirliliği görüntüleyen Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Su Ürünleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, "Sigara izmaritleri dipte yumak yumak pamuk gibi duruyor. Bunları atan da temizleyen de insan" dedi.

İNCELEME YAPTI

Gökoğlu, öğrencileriyle kentin dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'ne dalış yaptı. Dipteki kirliliği görüntüleyen Gökoğlu, o anları sosyal medya hesabından paylaşarak, tepki gösterdi. Kirliliğin yerli- yabancı dalış tutkunlarına kötü imaj olmasının yanı sıra, Akdeniz ekosisteminde yaşayan balıklar ve su altı canlılarının yaşamına bir tehdit oluşturduğunu belirten Gökoğlu, “Dalış yaptığımda öğrencilerimle birlikte gördüm ki; suyun üstü sıcaktan parçalanıp etrafa saçılan plastik parçaları, çöpler ve sigara izmaritleriyle dolu. Akşam saatlerinde sahile gelen vatandaşlar buraları kirli bıraktığı için rüzgarla birlikte o çöpler direkt denizin içine doluyor. Sigara izmaritleri dipte adeta yumak yumak pamuk gibi duruyor" dedi.

KİRLİLİK ZARAR VERİYOR

Dipte yaşayan balıklar ve diğer deniz canlılarının tümünün bu kirlilikten olumsuz etkilendiğini vurgulayan Gökoğlu, "Sigara izmaritleri, çöpler, plastikler tamamı balıklara zarar veriyor. Deniz canlılarının oksijen alanlarını daraltıyor. Onların yiyecek aradıkları alanlara zarar veriyor" diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.