Aklın yolundan bir adım sapmayız!

GÜNDEM 23.12.2019 - 15:21, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Aklın yolundan bir adım sapmayız!

Resmi Gazete’de yayınlanan ‘faizsiz finans kuruluşlarıyla’ ilgili metnin laikliğe karşı bir şeriat manifestosu olduğunu söyleyen Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan, “Cumhuriyetin temel kazanımlarından zerre ödün vermeyiz” dedi.

haberimizvar.net- Resmi Gazete’nin 14 Aralık 2019 tarihli sayısında “Faizsiz Finans Kuruluşlarının Bağımsız Denetimini Yürüten Denetçiler için Etik Kurallar” başlığıyla yayımlanan metinle, Anayasa’nın ve Türkiye Cumhuriyetinin değiştirilemez niteliklerinden olan laikliğe karşı bir şeriat manifestosu verildiğini belirten Antalya Baro Başkanı Polat Balkan, “Devleti ve toplumu şeri kurallarla yönetmek için yapılan bu ve benzeri altyapı hazırlıklarına karşı, halkın bilgi alma ve gerçekleri öğrenme hakkı doğrultusunda haberler yapan Cumhuriyet Gazetesi’ne de, bir TV kanalında ‘Madem Cumhuriyet Gazetesi şeriata karşı savaş açtı, hep birlikte toplanalım, gazete önüne el bombası atalım’ denilerek, hem şeriat propagandası, hem de açıkça şiddet ve katliam çağrısı yapılmıştır” ifadelerini kullandı. ‘ZERRE ÖDÜN VERMEYİZ’ Balkan yaptığı kamuoyu açıklamasında şunları söyledi: “Çağ dışı ve uygarlık düşmanı anlayışta olanlar, 89 yıl önce bugün devrim şehitlerimiz Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ı, Bekçi Hasan ve Bekçi Şevki’yi katledenlerin mirasçıları bilmelidir ki, Atatürk ilke ve devrimlerinden, laiklik başta olmak üzere Cumhuriyetin temel kazanımlarından zerre ödün vermeyiz, aklın, bilimin ve çağdaşlığın yolundan bir adım bile sapmayız. Bizleri var eden kurucu değerlerimize olan inancımızla, kararlılıkla laik Cumhuriyet için mücadele edeceğimizi basının ve kamuoyunun bilgisine sunarız”. 
Resmi Gazete’de yayınlanan ‘faizsiz finans kuruluşlarıyla’ ilgili metnin laikliğe karşı bir şeriat manifestosu olduğunu söyleyen Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan, “Cumhuriyetin temel kazanımlarından zerre ödün vermeyiz” dedi.

haberimizvar.net- Resmi Gazete’nin 14 Aralık 2019 tarihli sayısında “Faizsiz Finans Kuruluşlarının Bağımsız Denetimini Yürüten Denetçiler için Etik Kurallar” başlığıyla yayımlanan metinle, Anayasa’nın ve Türkiye Cumhuriyetinin değiştirilemez niteliklerinden olan laikliğe karşı bir şeriat manifestosu verildiğini belirten Antalya Baro Başkanı Polat Balkan, “Devleti ve toplumu şeri kurallarla yönetmek için yapılan bu ve benzeri altyapı hazırlıklarına karşı, halkın bilgi alma ve gerçekleri öğrenme hakkı doğrultusunda haberler yapan Cumhuriyet Gazetesi’ne de, bir TV kanalında ‘Madem Cumhuriyet Gazetesi şeriata karşı savaş açtı, hep birlikte toplanalım, gazete önüne el bombası atalım’ denilerek, hem şeriat propagandası, hem de açıkça şiddet ve katliam çağrısı yapılmıştır” ifadelerini kullandı.

‘ZERRE ÖDÜN VERMEYİZ’

Balkan yaptığı kamuoyu açıklamasında şunları söyledi: “Çağ dışı ve uygarlık düşmanı anlayışta olanlar, 89 yıl önce bugün devrim şehitlerimiz Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ı, Bekçi Hasan ve Bekçi Şevki’yi katledenlerin mirasçıları bilmelidir ki, Atatürk ilke ve devrimlerinden, laiklik başta olmak üzere Cumhuriyetin temel kazanımlarından zerre ödün vermeyiz, aklın, bilimin ve çağdaşlığın yolundan bir adım bile sapmayız. Bizleri var eden kurucu değerlerimize olan inancımızla, kararlılıkla laik Cumhuriyet için mücadele edeceğimizi basının ve kamuoyunun bilgisine sunarız”. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.