AKM'de 'kontrbas' keyfi

KÜLTÜR (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 03.03.2024 - 14:04, Güncelleme: 03.03.2024 - 14:04
 

AKM'de 'kontrbas' keyfi

Antalya Devlet Senfoni Orkestrası'nın (ADSO) konserleri aralıksız sürüyor. Klasik müzik tutkunları bu kez 'Kontrbas Konseri'nde buluştu.

haberimizvar.net- Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda sahnelenen konserde kontrbas sanatçısı Gizem Sözeri solist olarak sahnedeki yerini aldı. Şef Orhun Orhon'un orkestrayı yönettiği konserde sanatçı Sözeri, yaylı sazların en kalın seslisi olan enstrümanı kontrbas ile dünyaca ünlü sanatçılar arasında Claude Debussy'nin 'Bir Kır Perisinin öğlenden Sonrası' adlı prelüdünü, kayıtlı Serge Koussevitzky'ın 'Kontrbas Konçertosu'nun orkestrası seslendirildi . Sanatçı Gizem Sözeri, salonu dolduran izleyiciye kontrbas keyfi yaşattı, maç yağmuru altında sahneden ayrıldı. Konserin ikinci bölümünün şefi Orhun Orhon'un yönettiği orkestra, ünlü yönetmenlerden Maurice Ravel'in 'Kaz ana' adlı eserini yorumladı.
Antalya Devlet Senfoni Orkestrası'nın (ADSO) konserleri aralıksız sürüyor. Klasik müzik tutkunları bu kez 'Kontrbas Konseri'nde buluştu.

haberimizvar.net- Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda sahnelenen konserde kontrbas sanatçısı Gizem Sözeri solist olarak sahnedeki yerini aldı. Şef Orhun Orhon'un orkestrayı yönettiği konserde sanatçı Sözeri, yaylı sazların en kalın seslisi olan enstrümanı kontrbas ile dünyaca ünlü sanatçılar arasında Claude Debussy'nin 'Bir Kır Perisinin öğlenden Sonrası' adlı prelüdünü, kayıtlı Serge Koussevitzky'ın ' Kontrbas Konçertosu'nun orkestrası seslendirildi .

Sanatçı Gizem Sözeri, salonu dolduran izleyiciye kontrbas keyfi yaşattı, maç yağmuru altında sahneden ayrıldı. Konserin ikinci bölümünün şefi Orhun Orhon'un yönettiği orkestra, ünlü yönetmenlerden Maurice Ravel'in 'Kaz ana' adlı eserini yorumladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.